Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kar Kurabiyesi

MawidenKadin

Yoga teacher 🧘🏼‍♀️
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.957
410
163
38
$dddd.webp
Hamuru için ;

1 Yumurta
Yarım kahve fincanı toz şeker
50 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı nişasta
İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı tarçın , mahlep.
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Çikolata sosu ;

Bir paket sütlü çikolata
Pasta süsü
Hindistan cevizi

Fırınımızı 180 derece de açıyoruz.
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
Sırasıyla sıvı yağ , margarin (eritilmiş olursa daha iyi oluyor) , nişasta , kabartma tozu , vanilya , tarçın , mahlep ekleyip çırpıyoruz.
Yavaş yavaş unu ekliyoruz, ben bu aşamada bir süre çırpmaya devam ediyorum.
Çünkü yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Unu fazla koymamanızı öneririm , yumuşak ama ele yapışmayan kıvama gelince tamamdır.
Bekletmeden ufak parçalar alarak şekil verip yaplı tepsiye diziyoruz.20 dk kadar pişme süresi vardır.
rengi pembeleşince fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
Çok kıtır bir kurabiye olduğu için soğumadan tepsiden almaya kalkarsak dağılabiliyor.
Kurabiyeler soğuyunca sosu hazırlıyoruz.
Sosu benmari usulü yapıyoruz. Bir tencerede su kaynatıyoruz.
Çikolataları parçalara bölüp büyükçe bir cezvenin içine koyup cezveyi tencerenin içine koyuyoruz.Erimeye başlarken karıştırıyoruz.
Bir kaba hindistan cevisi ve pasta şekerini koyup karıştırıyoruz.
Eriyen çikolatayı ocaktan alıp donmasına vakit bırakmadan kurabiyelerin bir ucunu önce sosa sonra hindistan cevizine batırıyoruz.Çikolata donduktan sonra servis edebiliriz.

Not : Kurabiyenin adını eşim koymuştu.Sebebi kurabiyeyi yerken ağzınızın içindeki ses kara bastığınızda çıkan sese benziyor. :)Afiyet olsun.

Eki Görüntüle 820156
Hamuru için ;

1 Yumurta
50 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Çikolata sosu ;

Bir paket sütlü çikolata
Pasta süsü
Hindistan cevizi

Sırasıyla sıvı yağ , margarin (eritilmiş olursa daha iyi oluyor) , nişasta , kabartma tozu , vanilya , tarçın , mahlep ekleyip çırpıyoruz.
Unu fazla koymamanızı öneririm , yumuşak ama ele yapışmayan kıvama gelince tamamdır.
Bekletmeden ufak parçalar alarak şekil verip yaplı tepsiye diziyoruz.20 dk kadar pişme süresi vardır.
Çok kıtır bir kurabiye olduğu için soğumadan tepsiden almaya kalkarsak dağılabiliyor.
Çikolataları parçalara bölüp büyükçe bir cezvenin içine koyup cezveyi tencerenin içine koyuyoruz.Erimeye başlarken karıştırıyoruz.
Eriyen çikolatayı ocaktan alıp donmasına vakit bırakmadan kurabiyelerin bir ucunu önce sosa sonra hindistan cevizine batırıyoruz.Çikolata donduktan sonra servis edebiliriz.

Not : Kurabiyenin adını eşim koymuştu.Sebebi kurabiyeyi yerken ağzınızın içindeki ses kara bastığınızda çıkan sese benziyor. :)Afiyet olsun.
offf offffff bu ne yaaaa tam benliiiiikkk :9: sen bunu yaptın mı canım eğer yaptıysan sana güvenerekten bende sabah ilk işim çikolata alıp zevk sefa dört köşe yapmak istiyoyuuuummm:9::9:

offf offffff bu ne yaaaa tam benliiiiikkk :9: sen bunu yaptın mı canım eğer yaptıysan sana güvenerekten bende sabah ilk işim çikolata alıp zevk sefa dört köşe yapmak istiyoyuuuummm:9::9:

Ben yaptım ayrıca ben uydurdum bu kurabiyeyi tarifi tamamen bana ait ve bizim evde her hafta 3 - 4 tepsi yapılıyor yeniyor kocam 100 kilo olacak yakında :2:

Ben yaptım ayrıca ben uydurdum bu kurabiyeyi tarifi tamamen bana ait ve bizim evde her hafta 3 - 4 tepsi yapılıyor yeniyor kocam 100 kilo olacak yakında :2:

emeğine eline koluna klavyene ne bilim işte bilgisayarına sağlık canım:) hemen eşime sipariş veriyoruum ve akşama yapıyorum ohhhhh burnuma kokusu geldi bile yarabbim:9::9:

Eki Görüntüle 820156
Hamuru için ;

1 Yumurta
50 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Çikolata sosu ;

Bir paket sütlü çikolata
Pasta süsü
Hindistan cevizi

N?
Canım eline sağlık gzl görünüyo.ama şeker az değilmi???yarım fincan çok az gibi

bu tariften kaç adet çıkıyor cnm.ellerine sağlık eminim tadıda görüntüsü kadar güzeldir

Ben görür görmez tarifini alıp hemen dün akşam yaptım Chuky... Bayıldım harikaydı :16:Varsa değişik tariflerin bekliyorum.:34:

Back
X