• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kara liste affı ne zaman çıkacak bilen varmı?

sema27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2007
318
1
96
Ankara

kredi kartı ve banka kredisi borcumuz yüzündenkara listede eşim ve henüz 3 senemiz varmış listeden adımızın silinmesi için...o yüzden bu kara liste affı haberi dikkatimi çekmişti.
geçenlerde bu konuda aşağıya eklediğim haber çıkmıştı..ama şu an kanun teklifi kabul edildimi ne durumda bilmiyorum.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana bilgi verirseniz çok sevinirim.hukukçu arkadaşlarda bu konuda beni aydınlatırmısınız?gerçekten bu kara liste afıına acilen ihtiyacımız var..yorumlarınız için şimdiden teşekkürlera.s.

HÜKÜMET, SSK ve Bağ-Kur primlerine ait cezalarının yüzde 85’inin silinmesini öngören düzenlemeden sonra, bu kez karşılıksız çek ve senet nedeniyle Merkez Bankası’nın kara listesine girenler için sicil affı planlanıyor.

Merkez Bankası verilerine göre, karşılıksız çek, senet ve kredisini ödeyemediği gerekçesiyle kara listede bulunanların sayısı bir milyonu aştı...Mevcut düzenlemeye göre, çek, senet, kredi kartı veya tüketici kredisi borcunu ödese bile ödeyemediği dönemde Merkez Bankası’nın kara listesine girenlere yeni çek ya da kredi verilmiyor. Bu kişilere ancak kara listeden çıkmaları durumunda yeni kredi ya da çek veriliyor..

tüketici kredisiyle motosiklet satıyoruz.bi müşterimize geçenlerde 3 milyarlık bi kredi başvurusu yaptık .o da kara listedeymiş ama 5 senesini doldurmuş ve bankalardan temiz kağıtlarını almış ama gene de bi şe yaramadı krediye onay verilmedi bu sebepten .listeye bikere girdinmi ödesende temiz kağıdı da alsan ilersini değiştirmiyo anlaşılan.
umarım yasa çıkar ve tamamen bi aklanma sağlayan bi kararla aklanabilirler.

Back
X