Kara Yılan (Atv)

Emez

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2006
1.281
4
316
51
İzmir
"Cemberimde Gül Oya","Kursun Yarasi","Kirik Kanatlar","Hatirla Sevgili" gibi dönem dizilerinin proje tasarimini üstlenen Tomris Giritlioglundan yeni bir dizi daha.. Kurtulus Savasi yillarinda yasanan bir hikayeyi anlatacak olan "Kara Imam" eylül ayinda ekranlarda olacak ve büyük ihtimalle atv de yayinlanacak..

Oyuncular : Bülent İnal.

ollllllley ben bu dizileri izemiştim birtek hatırla sevgili kalmıştı geriye böyle diziler iyi oluyor

Oyuncular:
Bülent İnal
Begüm Birgören
Polat Bilgin
Ezgi Çelik
Serap Aksoy
İlker Aksum
Engin Akyürek
Avni Yalçın
Bülent Alış

Yapım:
Atv
Yönetmen:
Durul Taylan-Yağmur Taylan
Senaryo:
Kuledibi Senaryo Grubu​

Genel Konu :
“Senin adın artık Karayılan!” Memed dağlarda dolaşmak, silah tutmak yerine, okumak isteyen bir çocuktur. Ama babası Mamo Ağa, onu zorla alıp dağlara götürerek, gece dağ başında sürünün yanında yalnız bırakarak, korktuğu şeylerle inadına yüzleştirerek bir savaşçı gibi yetiştirmeye çalışır. Bir sabah Memed’i dağda, sürüsünün başında, gece vurduğu kurdun yanında bulur. Memed şimdi de kara bir yılanla karşı karşıyadır. Yılanla karşılıklı uzun uzun bakışırlar ve sonunda çekilen kara yılan olur. Mamo, oğlunun artık bir yiğit olduğuna inanmıştır. Hemen orada gururla ona yeni adını verir: “Senin adın artık Karayılan !”
“Ben artık savaşçı Karayılan değil, çoban Memed’im.”Karayılan babasından öğrendiği yiğitliği, gençliğinde yanında bulunduğu Dergahbaşı İsmail Efendi’den edindiği ilimle ve felsefeyle tamamlar. Birinci Dünya Savaşı öncesinde askere giden Karayılan; yedi yıl süren askerliğinden yorgun ve mağlup bir şekilde Antep’teki köyüne döner. Antep, İngilizlerin işgali altındadır. Durumdan faydalanan çeteler ortalıkta kol gezmektedir. Mamo, oğlunun hemen aşiretin başına geçmesini ve gençleri silahlandırıp savaşmasını ister. Karayılan ise babasını şaşkınlığa düşürerek; artık savaşamayacağını söyler: O artık “Kahraman Karayılan” değil, “Çoban Memed” olmak istemektedir.
Çobanlığa niyet eden Karayılan için bu kararı uygulamak hiç de kolay olmayacaktır. Karayılan sürekli seçimler yapmak zorunda kalır: askerlik ve çobanlık… Babası ve eski dostları… Yeni tanıştığı Elvan ve gençliğinden tanıdığı Sona… Aşkta ve savaşta Karayılan zaman zaman yanılgılara da düşerek ilerlemeye devam eder.
Eline silah almamaya, savaşmamaya, sadece çobanlık yapmaya karar vermiş Memed’in, haksızlığa ve zulme dayanamayarak yeniden eline silahını almasının, Karayılan adının kahramanlaşmasının hikayesi…
“KARAYILAN” yakında en kaliteli dizilerin adresi atv’de!​

[youtube]2qrm628Wh5M[/youtube]
Karayılan dizisi ilk bölümüyle 12 Kasım Pazartesi günü saat kaçtaydı yaa fisfisfis(saatini hatırlamıyorum) ekranlarda.yerimseniben

Memed, Sarıkamışta geçirdiği yedi yılın sonunda, doğup büyüdüğü yere, Antep'e döner. Tek düşü, varolmayı öğrendiği dağlara dönüp, çobanlık yapmaktır. Oysa babası Reis Mamo'nun ondan beklediği, işgalci İngilizlere ve ondan güç alan eşkıya çetelerine karşı koyacak, kuvvetini kurmasıdır.
İşgalin derinden yaraladıklarından biri de Elvan'dır. Babasını bir eşkıya kurşunuyla kaybeden genç kız, intikam ateşiyle yanmaktadır. Teşkilatın gizli toplantısında kendine bir yer edinmeye çalışırken, Karayılan’la karşılaşır. Elvan karşısında duran Karayılan'ın, daha önce şehirde tanıştığı Memed olduğunu, şimdi fark etmiştir.
Can arkadaşı Margos'un da askerden sağ sağlim döndüğünü öğrenmek Karayılan’ın içini rahatlatmıştır. Onu ararken karşılaştığı Sona, Karayılan’ı ilkgençlik anılarına götürür. Soyları ayrı da olsa aynı toprakları paylaştığı bu insanlarla arasında düşmanlık olamayacağını bilmektedir. İşte babasıyla asıl çatıştıkları nokta da budur.
İngiliz Kolonel adına verilen bir davette Fransız Yüzbaşı Laroş'un peydah olması, kötüye gidişin habercisidir. Ertesi gün, tıpkı kaderinin dönüm noktasını yaşayan Antep gibi, Karayılan da büyük bir değişimin eşiğine gelecektir.

19 Kasım Pazartesi Saat: 20.00

alıntıdır.

Süper p.tesi 2 dizim oldu yeter bide yaprak dökümü.hatırla sevgili oldu 4 e daha ne olsun..Oyuncular konu süper..Bayıldım umarım başladığı heyecanla devam eder..

zaten pazartesi gunu en sevdigim iki dizi cakisiyor..bir de bunu koymuslar pazartesiye..e biz ne seyredecegiz yaaa..cok kiziyorum bir ton dizi var ve aralarin da gercekten kaliteli seyretmeye deger dizileri ayiklamak cok zor olyor..e boyle olunca da dizi tutmadi diye yayindan kaldiriliyor..ziyan oluyor.her gun bir tane dizi olsa ne guzel millet kafasi da bulanmaz.

1_sencim valla tavsiye ediyorum bu diziyi çok güzel işlenmiş ve oyuncular çok güzel oynuyorlar.Antep'in kurtuluşu ben pragmanlarında beğenmiştim izleyince kesinlikle ok dedim işte budur.

Yüzbaşı Laroş’un baskını, teşkilatın gizli evini kana bulamıştır. Karayılan ve diğerlerinin benzerlerini çok gördüğü bu baskın, Elvan için ilktir ve onda bir dönüşüm başlatır. Belkıs kızının değişimini asla kabullenmeyecek, onu İstanbul seyahatine zorlayacaktır.

Urfa’ya gitmeye hazırlanan Fransız konvoyunun önünü kesmenin tek yolu, silah ve adam bulmaktır. Karayılan silah almaya giderken hiç beklemediği biri karşısına çıkar. Elvan direniş içinde etkin rol almayı isteyecek, Karayılan bunu kabullenmeyecektir. İkisi zor bir gece geçireceklerdir. Tabi asıl zorluğu sabah yaşayacaklarını bilmeden…

Silahları alırken yaşadıkları baskın Karayılan’ı, içlerinde bir muhbir olduğu konusunda, şüpheye düşürür. Buluşma noktasını dördü dışında tek bilen Sona’dır. Karayılan ilkgençlik arkadaşının karşısına, büyük bir öfkeyle çıkar.

Urfa yolundaki konvoyun bir direnişle karşılaşmayacağından emin olan Laroş’un hesaba katmadığı tek şey, Karayılan’dır…

03 Aralık 2007 Pazartesi saat: 20.00

alıntıdır

Çok kaliteli bir dizi.İyi de başlamıştı ama raitingleri giderek düşüyor.Saati değişti ve 22;00'ye alındı.Bakalım raitinglere bir etkisi olacak mı bunun?Oysa ben tüm Türkiye'nin ilgi ile izleyeceğini ummuştum.Ne yazık ki kendi geçmişimize,bağımsızlığımıza bu kadar değer veriyoruz...

Yüzbaşı Laroş, Karayılan’ı ihbar etmeyen Nedim’i işkenceyle öldürtmüştür. Karayılan bunu öğrenince, tek başına intikam almaya niyetlenirse de; Behram Çavuş onun bir delilik yapmasını engeller. Daha sonra Nedim’in intikamı, onun da arzu edeceği bir şekilde yine Karayılan tarafından alınır.
Fransızların kontrolündeki postahane, Karayılan ve adamları tarafından basılarak; işgalcilerin çekilmesine izin vermediği protesto telgrafları İstanbul’a ulaştırılır. Yüzbaşı Laroş da Albay San Mari karşısında çok zor durumda kalır.
Elvan kendini halsiz hissetse de, çocuklara ders verdiği kurstan kaçarak, direnişçilere yardım etmeye gitmektedir. Karayılan’ı yakından tanıdığı için Sona’yı kıskanır. Karayılan ve Sona arasında gördüğü ve yanlış anladığı bir yakınlık onu iyice üzer.
Laroş; Karayılan’ı eline geçirmek için yeni bir plan yapar. Planı tesadüfen fark eden Elvan, olay yerine geldiğinde ortalık çoktan karışmış, silahlar ateşlenmiştir. Karayılan ve Elvan önce yakalanma, sonra da ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalır.
Elvan, kendisi için ne düşündüğünü anlayamadığı Karayılan’a bir mektup yazar. Ona karşı hissettiği her şeyi kağıda döker. Ancak Kılıç Ali ve Şahin Bey’le görüşmeye giden Karayılan randevularına gelemez. Hastalığı ilerlemiş olan Elvan; bir süre bekleyip, mektubu veremeden, yorgun ve bitkin kursa döner. Kursun kapısında bayılır. Elinden düşen mektup; şimdi Karayılan’dan nefret eden birinin elindedir.

17 Aralık 2007 Pazartesi Saat:22.00

alıntıdır

[youtube]MocmIMkBYgw[/youtube]

Müziğine bayılıyorum:asigim:

Karayılan mücadeleyi şehirde sürdürmeye karar vermiştir. Artık semt semt, sokak sokak, teşkilatlanılacak; evden eve tüneller kazılacaktır. Karayılan eli silah tutan herkesi bir araya toplayacaktır; şehir hapishanesinde tutuklu olanlar da buna dahildir… Bu arada Fransız Yüzbaşı Laroş da boş durmamaktadır. Karayılan’ın çok yakın bir adamını ele geçirmeyi başarır. Bu, artık Karayılan’a ulaşabilmesi demektir.

Şehirde tırmanan gerilim aşka da yansımıştır. Belkıs kızının kendisine yalan söylediğini öğrenince onu eve kapatır. Evin içine kadar giren Karayılan, Belkıs’ın gözü önünde, Elvan’ı tutup evden çıkarır!

Öte yandan Antep kuşatmasının en önemli izlerinden biri olan “Şehit Kamil” olayı bu bölümde anlatılacaktır.

22 Ocak 2008 Salı Saat : 21.45

alıntıdır

ELVAN’IN HAYATI TEHLİKEDE!

Muhsin’in tutuklanması ve sonrasında gelişen olaylar hem Karayılan’ı, hem ailesini büyük acılara boğar. Belkıs, olanlara karşı beklenmedik bir tavır alarak Elvan’ı şaşırtır.

Fransızlar ve şehir halkı arasındaki gerilim iyice tırmanmıştır. Karayılan Laroş’un bir kez daha zor duruma düşmesini sağlar. Çılgına dönen Laroş Karayılan’ın en yakınında olanları, en sevdiği insanları bulmak için yemin eder.

Karayılan ve Elvan arasındaki yakınlık, savaşın imkansızlıklarına rağmen artmaya devam eder. Ama Laroş, Karayılan için en önemli kişinin kim olduğunu keşfetmiştir. Elvan’ın hayatı tehlikededir artık. .

05 Şubat Salı Saat : 22.00

alıntıdır

Kaçırmadığım dizilerden biri:asigim::asigim:Muhteşem bir ekip ,muhteşem bir senaryo daha ne olsunki Bir insan gülünce gözleri sevgiyle böyle ışıldırmı evet ışıldıyor.
Geçmişte yaşadıklarımızı gözler önüne seriliyor..İşte yürek!!!! Nerde??derseniz ben ozaman yaşayan insanlarımızı örnek gösteririm..Vatan için gözünü kırpmadan ölüme giden Türk haklını gösteririm:hooray::hooray:

sevda senin gözlerinin gözlerinin rengindeydi.
hep bu yüzden ben siyahı ölesiye öyle sevdim.

görmesemde aklımdasın, bir sır gibi saklımdasın.
değmez bana mermi kurşun, sen ölümle aramdasın.
görmesemde aklımdasın, bir sır gibi saklımdasın.
değmez bana mermi kurşun, sen ölümle aramdasın.
İşte Muhteşem şarkımızın sözleri hem dinliyorum hem yazıyorum şuan Sevgilerimlea.s.a.s.a.s.

kara yılan hatırla sevgili ve elveda rumeli şimdiki durumumuzla ne kadar alakalı inanılmaz benzerlikler 3 diziyede kucak dolusu tebrikler:hooray:

Dizi Bitti Konumuz Kapandı..Çok Güzeldi yazık oldu başka güzel bir dizide buluşmak dileğimle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…