Başka bir sitede göz atarken bi arkadaşımızın kilonun yaşamımıza verdiği zararı maddeleyişi çok hoşuma gitti ve kendi günlüğümdede yer alsın istedim .
Kilo verdiğimde sosyal yaşantımda,fiziğimde, pratik hayatta, karakterimde, kısacası BENDE neler değişir diye düşündüm ve madde madde yazmaya karar verdim. Eminim çoğunu siz de düşlüyorsunuz, kilo vermeyi hedefleyen arkadaşlar!
Kilolarımızın hayatta nelere malolduğunu hepimiz biliyoruz, hoş tecrübeler değildi. Ama geriye dönüp dönüp hayıflanmayalım, güzel düşünelim.
Misal ben 10 kilo verdim ve 30 kilo daha vermem gerekiyor. Henüz yolun yarısında bile değilim. En büyük korkum çok kendinden emin ve büyük konuşup hedefimin geri tepmesi. Çünkü çok yaşadım bunu, o yüzden büyük konuşmuyorum ve Allah'ın izniyle kilo verirsem hayatımda neler değişir diyorum! Listeyi yapma amacım motivasyonumu tazelemek, sizlere de heves verirse ne mutlu. İnşallah hepimiz başarırız!
1.Öncelikle yüzümü kaplayan yağ tabakasından kurtulmak ve "gerçek" yüz hatlarıma, kemik yapıma kavuşmak. Malum, bütün şişmanların yüzleri yusyuvarlak ay parçası kıvamında olur. Bu kimilerine göre sevimli dursa da, "asıl" güzelliğimizi örter ne yazık ki.
2.Vücudumun 80'lik nine kıvamından kurtulması, göbeğimin çekilmesi, hatlarımın ortaya çıkması ki bu uzun vadede spor da gerektiriyor!
3.Göğsümü gere gere soranlara kilomu söyleyebilmek!
4.Giyim alışverişinin utanç olmaktan çıkıp zevke dönüşmesi!
5.48/50 bedenler için üretilen çuvaldan hallice nine elbiselerine tamah etmeme gerek kalmayacak olması.
6.Yokuş yukarı çıkarken kalbimin sıkışmaması.
7.Ayakkabı bağlarken tıknefes olmamak.
8.Dışarda yiyip içmeye utanmamak, insanların "Daha neresine yiyorsa" diye düşünmeyeceğini bilmemden mütevellit !
9.Çocukluğumdan beri kilolarıma takmış ve laflarıyla beni ağlatmışlığı olan bir akrabamıza "zevkle" ziyarette bulunmak.
10.İnsanların artık "bütünüme" de iltifat edebilmesi, "Kilolusun ama yüzün güzel" gibi züğürt tesellileri duymaktan kurtulmak.
11.Kilo veremediğim için üzülen ve sağlığımdan da endişelenen ailemi mutlu etmek!
12.Kilolarım yüzünden kendimi mutsuz hissetmeme gerek kalmaması.
13.Sıkışık,dar bir yerden geçerken sıkıntı yaşamamak. Hele ki birilerinin gözü önünde...
14.Toplu taşıma araçlarında insanlara rahatsızlık veriyor muyum diye kaygılanmama gerek kalmaması.
15.Karakterimde değişim olur mu bilmiyorum, ama kendime olan güvenim elbet artacaktır!
16.Karşıcinsle olan ilişkimde de düzelmeler olacak.
17.Uzun zamandır görüşmediğim kimselerin hayretleri ve tebrikleri beni mutlu edecek.
18.Banyo yapmak o kadar da uzun sürmeyecek
19.Bir kursa,etkinliğe katılmadan önce kilolarımdan dolayı kaygılanmama gerek kalmayacak. Fiziksel direnç gereken etkinlikleri geçtim, resim kursuna ya da ehliyete yazılmayı dahi 40 kere düşünen bir insanım. İşte kilolar bu kadar özgüvenimi çaldı.
20.İşin hastalık,sağlık boyutuna hepimiz vakıfız! Zayıf bir insanın bazı hastalıklara yakalanma ihtimali şişmana göre daha azdır.
21.İnsanların gözünde "iradesi zayıf" izlenimi bırakmamak! Gerek iş görüşmelerinde, gerekse sosyal hayatta...
22.İki adım yürüyünce ayaklarıma karasular inmemesi! Sık sık ayaklarımda,diz kapaklarımda ağrılar hissetmemek!
23.Yeni kıyafetler aldığımda, yakıştığını görmek! Bu hissi ömrümde yaşamadım desem abartmış olmam. Vücut biçimsiz olunca en pahalı, en şık kıyafetleri giysen ne yazar, içine girince yine mutsuz hissediyor ve kendine kızıyorsun.
24.Fotoğraf çektirmeyi sever hale gelmek! Nasıl daha zayıf görünürüm diye ikibüklüm olmadan, gönlümce BOYDAN fotoğraf çektirebilmek!
25.Günden güne azalan ümitle, "Bugün de çok yedim ama yarın mutlaka diyete başlayacağım" diye kendimi kandırdığım, o kısırdöngü zamanlarından kurtulmuş olmak!!!
26.En önemlisi ve bütün yazdıklarımın özeti, hayatı ıskaladığımı düşünmekten kurtulmak!
27.Manikür ve türevlerini evde yapmama gerek kalmaması! Bu da benim aşırı takıntılı oluşumdan kaynaklı, bir güzellik salonuna gidince oradaki kızların "Saçıyla tırnağıyla uğraşana kadar kilo verse ya" diye düşüneceği kuruntusuyla oralardan bile elimi eteğimi çektim.
28.Son maddenin devamı olarak, kendimi, "bütünüyle" güzel hissettiğim için bu tür bakımların zevkli hale gelmesi, boşa uğraştığım hissine kapılmamak!
29.Yeni insanlarla tanışırken daha cesaretli olmak, kilolarımla ilgili ne düşünür kaygısı yaşamamak.
30.Kendime olan saygımı kazanmak! Yıllardır kilolarla cebelleşip bir türlü veremediğim için kendimi "iradesiz,zayıf karakterli,beceriksiz" diye aşağılamamak! Bu kadar kilo vermeyi başardıysam hayatta daha neleri başarırım diye düşünmek!
31.Üşüdüğümde arkadaşımın hırkasını giyebilmek! Çok basit geliyor kulağa ama en yakın arkadaşınızla bu tür paylaşımlardan bile mahrum kalmak, onun giydiği şeylere sizin ancak kolunuzun girdiğini düşünüp üzülmek, hele ki yaşıtsanız, ondan neyim eksik düşüncesi... Çok can sıkıcı.
32.250 gram alsa intihar edecek derecede görünümüne önem veren insanların tuhaf bakışlarıyla karşılaşmamak.
33.Yaşıtlarımın yanında ablaları gibi durmamak!
34.Misafirlikte tabağıma tepeleme yemek konulmaması, herkesle eşit konulması. Nedir o öyle, "Sen ancak bununla doyarsın!" der gibi
35.Aynı şekilde "Bir tane daha x ister misin?" sorusunu duymamak yahut duyduğumda yerin dibine geçmemek! İstemem deseniz dahi bu cüssenizle söyleyince inanmıyorlar zira! Evet, misafirlikte yemek yerken utanıp sıkılmamak!
36.Kendince iyi niyetli olsa da kelli felli adamlardan "Abla" lafını duymamak! Duysam bile kilolarıma atıfta bulunmuş olma ihtimali kalmayacağından, sinir olmamak!
37.Sırım gibi kızların yanında kendimi çirkin ve mutsuz hissetmemek!
ALINTIII