karadeniz bölgesine ait patates tava bilen varmı:(

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
arkadaşlar eşim trabzonlu ailesine gittiğimizde patatesleri yuvarlak kesip mısır unu ile tavaya dizip pişiriyolar ters düz yapıyolar sonra sofraya ortaya koyup yiyorlar.bu kadarını gördüm ama nasıl yapılır neler konur hangi aşamalardan geçer bilmiyorum. kayınvalidem bazen aralarına fasulye filanda koyuyor.
şimdi kayınvalidemi arayıp sormak istemiyorum tarifi verene kadar 10 lafın belini büker konuşmaya takatim yok hiç:24:hemde bi gün ben onlara yapıp süpriz olsun istiyorum.hamarat gelin imajım tazelensin :) varmı tarifini bilenler internette arıyorum.kız tavlama çıkıyo tövbe yarabbi:15:

Son düzenleme:
Ama bebim şimdi sen ona markette satılan sarıya boyanmış buğday unu koyacaksın mısır unu yerine...bişeye benzemeyecek...
Ben sana mısır unu getiriim...hatta beraber yaparız...
bu arada biz herşeyi mısır ununa bulayıp kızartmaya bayılırız...
fasülyeyi, patlıcanı haşlayıp mısır unlar kızartırız...
o yüzden hayal gücü kullanmanız yeterli:)))

Ama bebim şimdi sen ona markette satılan sarıya boyanmış buğday unu koyacaksın mısır unu yerine...bişeye benzemeyecek...
Ben sana mısır unu getiriim...hatta beraber yaparız...
bu arada biz herşeyi mısır ununa bulayıp kızartmaya bayılırız...
fasülyeyi, patlıcanı haşlayıp mısır unlar kızartırız...
o yüzden hayal gücü kullanmanız yeterli:)))

Bizim mısır unuyla yapamayacağımız şeyler yok :)

Balığı mısır ununa bularız,patlıcanı, patatesi off süper oluyor.

ooo aylar sonra beni anlayan birileri olmuş bu akşm hemen yapacağım inş

tava için kapak gerekiyormuş doğru kayınvalideminde vardı bakalım evde iş görücek kapak tarzı bişiler varmı :1:

bu patates tavasını ben yapıyorum ama ben patatesleri ufak ufak ince ince dogruyorum ..
yuvarlak içleri tam pişmez diye..

bir kapta karıştırcagımız malzemeler:

patates
biraz mısır unu
yumurta
karabiber
kırmızı biber
tuz

bunları karıştır

az yağlı yavaya düz kaşıkla düzelterek koy
kızarıyor zaten
sonra tersini çevir...

almaya yakın üstüne kaşar rendeleyebilirsiniz istege baglı kaşar eriyince tüpten alıyoruz ama ben kaşar olmadan daha çok sevdiğim için katmıyorum...

harika oluyo özellikle sabah kahvaltısında

ben yaptım ama pek beceremedim galiba mısırunu ve tuza buladım değidiğiniz gibi.az yağ koyup tavaya dizdim.kapakla çevirirken hep dağıldı:1: birbirine yapışmadı
tadıda öle ahım şahım olmadı.ama görümcem yapıyo onunki güzel oluyo demekki ben bişiyi beceremedim.
edda arkadaşım mesajını yeni gördüm ben yumurta ile hiç görmemiştim sen patetesleri teker teker mi kızartıryosun yoksa sendemi o düzkapakla toplu halde çeviriyosun.