Yöresel Tarif karadenizimin yöresel yemeklerinden MIHLAMA

Yöresel Yemekler

angelgozde

bırak kalbim alev alsın .
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2010
10.242
0
206
Bursa
Mıhlama

Malzemeler
1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1,5 su bardagi rendelenmis dil peyniri
1 tatli kasigi tulum peyniri
1 tatli kasigi misir unu
1 tatli kasigi tereyagi
1 kahve fincani su

Yapılışı
1) Misir ununu ½ tatli kasigi tereyaginda kavurun.
2) Dil peyniri, kasar peyniri ve tulum peynirini ekleyin. Hazirladiginiz karisima bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kalan tereyagini bir tavada eritin.
3) Hazirladiginiz peynir karisimi macun haline geldikten sonra karisimi, tavada erittiginiz tereyaginin uzerine dokun. Sicak

afiyet olsun kızlarrrr

ayyy süper..

trabzona gelin gitmenin avantajını yasıyorummm :17:

canım bende karadenizli(rize) geliniyim:38:
biz muhlamayı koloti peyniriyle yaparız.kaşar peyniri gibi ama tekerlek şeklinde
satılır rize'de.bide minci muhlaması vardır.lor peynirine minci deniyor rize'de.

minziyledemi yapılıyormuş muhlama 6 buçuk yıl kaldım ben rizede ama minzi (bu arada bazıları "minzi" de der ama sanırım "c" leri söyleme şekillerinden kaynaklı) ile yapılana hiç rastlamadım...koloti ya da kaşar gibi uzar mı ??

minziyledemi yapılıyormuş muhlama 6 buçuk yıl kaldım ben rizede ama minzi (bu arada bazıları "minzi" de der ama sanırım "c" leri söyleme şekillerinden kaynaklı) ile yapılana hiç rastlamadım...koloti ya da kaşar gibi uzar mı ??

koloti peyniri daha çok uzar.kayınvalidem çayeli'nden onlar koloti peyniriyle yaparlar.
kaşar peynirinden daha çok uzar.
kayınpeder limanköy'den onlar mincidende yaparlar.minciden yapılanda güzel oluyor.

koloti peyniri daha çok uzar.kayınvalidem çayeli'nden onlar koloti peyniriyle yaparlar.
kaşar peynirinden daha çok uzar.
kayınpeder limanköy'den onlar mincidende yaparlar.minciden yapılanda güzel oluyor.

evet ablam yaaa çok kez yedim bendeee harika bi tat herkesin mutlaka tatması gerek dimiii ama küçük bi dip not : bol kalorili bir yemek :84:

evet ablam yaaa çok kez yedim bendeee harika bi tat herkesin mutlaka tatması gerek dimiii ama küçük bi dip not : bol kalorili bir yemek :84:

evet canım,çatalını batırdığın zaman peynir öyle bir uzar ki sakız gibi.
evet herkesin tatması gerek,gerçi herkesin damak tadı farklı.
bol kalorili tabiiki ama orda çay toplarken kalori lazım hanımlara.
bizlerde arada bir yersek bişi olmaz.

muhlama tavasının dibini kazırsanız düğününüzde yağmur yağarmış...bizden geçti ama amman gözde dikkat :56:

Mıhlama

Malzemeler
1 tatli kasigi misir unu
1 tatli kasigi tereyagi
1 kahve fincani su

Yapılışı
2) Dil peyniri, kasar peyniri ve tulum peynirini ekleyin. Hazirladiginiz karisima bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kalan tereyagini bir tavada eritin.
3) Hazirladiginiz peynir karisimi macun haline geldikten sonra karisimi, tavada erittiginiz tereyaginin uzerine dokun. Sicak

afiyet olsun kızlarrrr
biz genelde kuymak deriz muhlamaya.off nası canım istedim anacım yanımda olsa da yapsa şöyle mis gibi yanında da hakiki misir ekmeği ohh löp löp löp:D

Mıhlama

Malzemeler
1 tatli kasigi misir unu
1 tatli kasigi tereyagi
1 kahve fincani su

Yapılışı

afiyet olsun kızlarrrr

MIHLAMA değil MUHLAMA.. Bir Rizeli olarak düzeltmek istedim::) kızma sakın...

Back
X