karamsarlık galiba...

NoktaylaVirgul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
171
96
118
Selam kızlar, geçen gün burada bi bayanın okumadığına pişman olanlar başlıklı konusunu okuyordum. Hatta az daha ben okudum da ne oldu diye yazacaktım hevesi kırılmasın belki eğitimine devam eder diye yazmadım.:26: Benim derdime gelincee...
Önlisans (Bilgisayar Programcılığı) Mezunu oldum bu sene. Ama şimdiden tipik 'ben nası büyük adam olcam' psikolojisine girdim; e ailemde de aynı bakışlarla karşılaştıkça... Size yazmak istedim. KPSS'ye gircem ama deneme amaçlı bi sınav olacak benim için hazırlanmadım hiç, çünkü geçiçi bi işte çalışıyorum şuan. Açıköğretim Fakültesiyle 4 yıllığa tamamlamak da aklımda. Ama kafam çok karışık ve umutsuzum geleceğe dair... Özetle, kariyer sahibi olmak için hangi adımları izlemeliyim; bana önerisi olan arkadaşlar olursa çok sevinirim :28: depresyondan çıkarın şu ergen fikirliyi :17:

Selam kızlar, geçen gün burada bi bayanın okumadığına pişman olanlar başlıklı konusunu okuyordum. Hatta az daha ben okudum da ne oldu diye yazacaktım hevesi kırılmasın belki eğitimine devam eder diye yazmadım.:26: Benim derdime gelincee...
Önlisans (Bilgisayar Programcılığı) Mezunu oldum bu sene. Ama şimdiden tipik 'ben nası büyük adam olcam' psikolojisine girdim; e ailemde de aynı bakışlarla karşılaştıkça... Size yazmak istedim. KPSS'ye gircem ama deneme amaçlı bi sınav olacak benim için hazırlanmadım hiç, çünkü geçiçi bi işte çalışıyorum şuan. Açıköğretim Fakültesiyle 4 yıllığa tamamlamak da aklımda. Ama kafam çok karışık ve umutsuzum geleceğe dair... Özetle, kariyer sahibi olmak için hangi adımları izlemeliyim; bana önerisi olan arkadaşlar olursa çok sevinirim :28: depresyondan çıkarın şu ergen fikirliyi :17:

canım kpssye girmen iyi olur en azından deneyim için. 4 yıllığı tamamladıktan sonra kpssde şansın daha artar. yeterki güzel bir puan al. istersen olur her şey

2007 de iki yıllık muhasebeden mezun oldum kurslar dersaneler derken 2010 da kpss baz alınarak girdiğim bir kurum sınavından memur olarak çıktım akabinde açıköğretimi bitirdim şu an 5 yıllık memurum gözünü karartma hayat sana nasibini veriyor zaten...iki yıllık mezuniyetle karamsarlığa kapılma bizim gibi memur olan çok zira:3:

2007 de iki yıllık muhasebeden mezun oldum kurslar dersaneler derken 2010 da kpss baz alınarak girdiğim bir kurum sınavından memur olarak çıktım akabinde açıköğretimi bitirdim şu an 5 yıllık memurum gözünü karartma hayat sana nasibini veriyor zaten...iki yıllık mezuniyetle karamsarlığa kapılma bizim gibi memur olan çok zira:3:

aynen canım bende kafaya taktım önlisansı bitirince kpssye çalıştım atandım çok şükür, atanamazsın zor falan diyenlere inat çalıştım Rabbim nasip etti hakkımı verdi atandım. yeterki istesin üstesinden gelir bence

canım kpssye girmen iyi olur en azından deneyim için. 4 yıllığı tamamladıktan sonra kpssde şansın daha artar. yeterki güzel bir puan al. istersen olur her şey

4 yıllık mezunu olunca atanma şansı daha da zorlaşıyor diyolar ama :44:
yani ben şimdi KPSS yi bi deneyeyim, buarada da açıköğretime kayıt olayım, di'mi? :26:

aöf yazıl .. kpss gir .. :21:
mezun olmussun ne güzel ..:46:
pozitif düşün güzel olacak ..
:16:
basarılar cnm .. :3:

ne güzel, özendim... işte o 3-4 seneyi nasıl geçiririm bilemiyorum ben de. babam sağ olsun tıp fakültesi bitirmiş de işsiz geziyormuşum gibi üzüldükçe sinir oluyorum, öğrencilik de yeni bitti ya; boşluğa düştüm sanki...:31:

4 yıllık mezunu olunca atanma şansı daha da zorlaşıyor diyolar ama :44:
yani ben şimdi KPSS yi bi deneyeyim, buarada da açıköğretime kayıt olayım, di'mi? :26:

memur alımı daha çok oluyor 4 yıllıklarda canım. eğer önlisanstan bu sene kpssye gireceksen tercih dönemi önlisans diploması olmalı diye biliyorum. 4 yıllığa çevirdiğinde tercih yapamıyorsun diye biliyorum ama yanlış olabilir bilgim. aöf bürosunu bi arayıp öğren bence. inş yaparsın yeter ki iste :)

memur alımı daha çok oluyor 4 yıllıklarda canım. eğer önlisanstan bu sene kpssye gireceksen tercih dönemi önlisans diploması olmalı diye biliyorum. 4 yıllığa çevirdiğinde tercih yapamıyorsun diye biliyorum ama yanlış olabilir bilgim. aöf bürosunu bi arayıp öğren bence. inş yaparsın yeter ki iste :)

amin çok teşekkür ederimm :29: inşallah bi gün yazarım şuraya kızlar şurda memurluğa başladım falan diye...

bakma sen babana hepimizin anası babası böyle yapmıştır benim babam burası otel mi derdi geç kalktığımda...takılma onlarda senin için...dersaneye git kursa git halk eğitimin ..elinde sertifikaların olsun..takılma fazla nasibin yakındır inşallah..

bakma sen babana hepimizin anası babası böyle yapmıştır benim babam burası otel mi derdi geç kalktığımda...takılma onlarda senin için...dersaneye git kursa git halk eğitimin ..elinde sertifikaların olsun..takılma fazla nasibin yakındır inşallah..

halk eğitimin çocuk gelişimine gitti annem, babam şimdi dalga geçiyo hani öğretmen olmadın :23: diye . düşünün artık benden beklentilerini :30:
dershane ben de istiyorum KPSS için, şimdi çok geç 3 ay var sınava. iki sene sonraki KPSS 'ye de artık Allah büyük umarım gidebilirim :31:

halk eğitimin çocuk gelişimine gitti annem, babam şimdi dalga geçiyo hani öğretmen olmadın :23: diye . düşünün artık benden beklentilerini :30:
dershane ben de istiyorum KPSS için, şimdi çok geç 3 ay var sınava. iki sene sonraki KPSS 'ye de artık Allah büyük umarım gidebilirim :31:

yemek yapma kursuna git akşamları babana yemek yap aşçı mı olsam diye de zarf at kalbine indirme sakın:35:

2009 önlisans bilgisayar programcılığı mezunuyum. Kesinlikle kpss . Özel sektörde farklı bir bölümde çalışıyorum son durumum bu, bir kaç firmada kendi işimi de yaptım ama memnun kalmadım şartlardan. Açık öğretimi de geçemediğim derslerden dolayı dondurdum,çalışamıyordum çünkü. Sana önerim deli gibi çalışıp kpss ile iş hayatına atılman.

canım ben direk kendimden bahsedeyim sana. bende Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Aynı zamanda AÖF ile işletmeye tamamlıyorum ve kpssye hazırlanıyorum ama sırf önlisanstan girebilmek için 4. sınıfta olmama rağmen okulu uzattım önlisans ile girebilmek için (lisans işletme girişi daha zor diye bildiğim için ve işletme bilgimin sınavda çok iyi olamayacağını düşünüyorum.).
Aynı zamanda üniversite sınavına 2011 yılında tekrar girip Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 3. sınıfı tamamladım 4. sınıfa geçtim çok şükür.
Aynı zamanda seneye dgs ye başvurabilirsin konular genelde kpss ile ortak oluyor bir çok yönden sadece soru şekilleri biraz daha farklı olabilir en azından benim girdiğim seneler öyleydi.
Bende hazır bilgilerin tazeyken şuan bence hala geç sayılmaz kpssye sıkı bi şekilde hazırlan. Çünkü son bir kaç yıldır lise ve önlisans için sınavın kaldırılacağına dair söylentiler var ne kadar doğru bilinmez ama olmayacak diyede birşey yok. Ayrıca 2 yılda bir yapılıyor 2 seneni heba etme hiç.

Aaa tabiiki gittiğim kursları eğitimleri sayamıyorum bile :) elimde herhalde 10-15 tane sertifika vardır. Dil konusunda da geliştirmeye çalışıyorum kendimi.
Daha sonrada bi tanıdığımız vasıtasıyla işe başlayabildim maalesef :( ardından ismekte de çalışmaya başladım şuan sadece ismekte eğitmenlik yapıyorum. biraz şans meselesi galiba iş konusu da ama çok şükür gerçekten bu eğitimler ile iş başvuruları yapıyorsam 10 tanesinden mutlaka olumlu ve düzgün 1 tane geri dönüş oluyor. Tabiiki bunların hepsi de o cv nin ne kadar dolu olması ve kendini nasıl pazarladığınla alakalı sanırım.

Son düzenleme:
ne güzel, özendim... Işte o 3-4 seneyi nasıl geçiririm bilemiyorum ben de. Babam sağ olsun tıp fakültesi bitirmiş de işsiz geziyormuşum gibi üzüldükçe sinir oluyorum, öğrencilik de yeni bitti ya; boşluğa düştüm sanki...:31:

üniversite bitince oluşan o boşluk içine öyle bir çekiyor ki insanı gözün hiç bir şey görmüyor ne yapıcam nerde çalışam diye düşünmekten geleceğine odaklanamıyorsun. Ben de senin gibi mezun olunca hemen iş bulma derdine düştüm 2 yıl özel şirkette süründüm sonra dedim ben ne yapıyorum işi bıraktım kpss kursuna yazıldım 6 ay gece gündüz ders çalıştım ve atandım. Tavsiyem otur kpss ye çalış.

Back
X