Karar verdim boşanicam. Yardim lutfen??!

Nazli_ckc

Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
57
0
6
35
Ankara
Arkadaslar merhaba
Daha once yazdigim konuyu az bucuk biliyorsunuzdur
Ben dunden bu yana kararimi cok net verdim bu adama dayanamiyorum artik. Fakat bosanmayla ilgili kafamda sorular var ve yardiminiza ihtiyacim var
Oncelikle davayi ben acarsam dahami cabuk bosaniriz
O istemezse bosanmayi ne oluyor?
Bosandiktan snr ben rahatsiz ederse savciliga basvurursam ne gbi yollar izleniyor
Cocugum yok buna ragmen ayrilirken bir hak talep edebilirmiyim
Bana bu konuda yardimda bulunursaniz cok sevinirim...

Davayı sizin ya da onun açmasının boşanma süresi ile ilgili bir önemi yok.Anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor mu acaba? En sancısız olanı anlaşmalı boşanma.Tek celse de biter büyük ihtimalle.
Eğer anlaşmalı boşanmaya yanaşmazsa davanız uzar.Mahkeme şahit isteyebilir.Nasıl açacaksınız davayı ? Şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle açacaksanız ispat istenebilir.Komşulardan aileden çevreden şahit bulmanız gerekebilir.Ama belirli bir süresi var o sürede mahkemeniz uzarsa ve siz bir araya gelmezseniz artık olay hakimin de inisiyatifinden çıkmış olur,mecburen boşanmaya karar verir.
Çocuğunuz olmamasına rağmen maddi ya da manevi zarara uğradığınızı ispatlarsanız evet tazminat ya da nafaka talep edebilirsiniz.
Sizi rahatsız etmesinden endişe ediyorsanız davayı açmadan bile evden uzaklaştırılmasını isteyebilirsiniz.Ayrıldıktan sonra da savcılığa bunu bildirirseniz önlem alınabilir.

Davayı sizin ya da onun açmasının boşanma süresi ile ilgili bir önemi yok.Anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor mu acaba? En sancısız olanı anlaşmalı boşanma.Tek celse de biter büyük ihtimalle.
Eğer anlaşmalı boşanmaya yanaşmazsa davanız uzar.Mahkeme şahit isteyebilir.Nasıl açacaksınız davayı ? Şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle açacaksanız ispat istenebilir.Komşulardan aileden çevreden şahit bulmanız gerekebilir.Ama belirli bir süresi var o sürede mahkemeniz uzarsa ve siz bir araya gelmezseniz artık olay hakimin de inisiyatifinden çıkmış olur,mecburen boşanmaya karar verir.
Çocuğunuz olmamasına rağmen maddi ya da manevi zarara uğradığınızı ispatlarsanız evet tazminat ya da nafaka talep edebilirsiniz.
Sizi rahatsız etmesinden endişe ediyorsanız davayı açmadan bile evden uzaklaştırılmasını isteyebilirsiniz.Ayrıldıktan sonra da savcılığa bunu bildirirseniz önlem alınabilir.

Ayrilma sebebim siddetli gecimsizlikten ziyade esimin eve gelmemesi, eglenceye alkole duskunlugu, yalanlari ve bunlara bagli kavgalarimiz.
Komsulardan sahit bulamam tek sahit ailem ama benim ailem onun ailesinden kimse destekcim olmaz benim annem ablam kavgalarimizdan snr ev hapsi aldigimi fln biliyorlar sahitlik ederler ama ispat derseniz onu nasil yaparim bilmiyorum
Evlenmeden once bankaciydim ve beni evlilik gerekcesiyle zorla isten cikardi suan calismiyorum tartaklaniyorum, hakaret, kufur hepsini yasadim ama bunlari nasil ispatlayip hak talep edebilirim?
Zormus ya bu is
Esime daha acmadim konuyu kendim bi arastirip sorusturup karsina dimdik cikmak istiyorum oyuzden burdan bi sorusturmak istedim

Sanırım anlaşmalı olmayacak.Öyleyse davayı hangi sebeple açacağınızı iyi düşünmeniz lazım.Bunun içinde bir avukatla görüşün mutlaka.Anlaşmalı olsa avukata bile ihtiyaç duymadan boşanabilirsiniz.Ama bu durumda hak kaybınız olmadan, en az zararla sonlandırabilmek için mutlaka önce bir avukatla görüşün.Çünkü dilekçenin hazırlanması, orada yazan sebepler bile çok önemli.

merhaba cnm..bosanmak cok buyuk bi karar ve cesaret isteyen bisey..demekki cok zor gunler yasamisinki buna karar verebilmisin.hakkinda hayirlisi olsun insallah..bence sen bi hak talep etmek istiyosan bi sure rol yapmalisin esine..yani eline deliller toplamalisin.mesela esinin eve gelmdigi aksamlar onunla mesajlas.yine neden gelmiyosun ne zaman geliceksin.vs die. ve bu mesajlari sakla.mahkemede delil olarak kullanirsin.ve seni yine hirpalarsa polise git bi sekilde sikayetci ol.buda mahkemede buyuk bi delil olur senin icin.ama bi hak talep etmek istemiyosan ozaman esini al karsina iki mdeni insan gibi konusmayi dene ve anlasmali bosanmaya ikna et.ozaman tek celsede bosanirsiniz.

Son düzenleme:
merhaba cnm..bosanmak cok buyuk bi karar ve cesaret isteyen bisey..demekki cok zor gunler yasamisinki buna karar verebilmisin.hakkinda hayirlisi olsun insallah..bence sen bi hak talep etmek istiyosan bi sure rol yapmalisin esine..yani eline deliller toplamalisin.mesela esinin eve gelmdigi aksamlar onunla mesajlas.yine neden gelmiyosun ne zaman geliceksin.vs die. ve bu mesajlari sakla.mahkemede delil olarak kullanirsin.ve seni yine hirpalarsa polise git bi sekilde sikayetci ol.buda mahkemede buyuk bi delil olur senin icin.ama bi hak talep etmek istemiyosan ozaman esini al karsina iki mdeni insan gibi konusmayi dene ve anlasmali bosanmaya ikna et.ozaman tek celsede bosanirsiniz.

Evet cok kotu olaylar yasadim ve bosanmak istiyorum artik.
Bi hak takebim olacak bana bu yasattiklarindan snr ortada sap gbi birakmasina izin vermiycem ama dedikleriniz gbi once kendime ispat bulucak seyler yapmam lazim. Simdide bu surec basliycak bide bunlar icin bu adama katlan offffff 😞

boşanma süreci çok sancılı bir süreçtir, delilleri topladıktan sonra avukatla görüş gerekirse ki anlaşmalı olmadığı için gerekecek mutlaka avukat tut gerçekten faydasını görürsün..
hakim şahit isterse aileden birileri de şahit olabiliyor..
Allah yardımcınız olsun zor günler sizi bekliyor, fakat ilerisini düşününce inanki herşey çok çabuk gelip geçiyor...

boşanma süreci çok sancılı bir süreçtir, delilleri topladıktan sonra avukatla görüş gerekirse ki anlaşmalı olmadığı için gerekecek mutlaka avukat tut gerçekten faydasını görürsün..
hakim şahit isterse aileden birileri de şahit olabiliyor..
Allah yardımcınız olsun zor günler sizi bekliyor, fakat ilerisini düşününce inanki herşey çok çabuk gelip geçiyor...

Az bucuk bilgim oldu yazdiklariniz sayesinde arkadaslar tesekkur ediyorum

Allah yardımcın olsun canım
daha çok yeni evlisin ama kader
keşke darp ettiğinde rapor alsaydın işin daha kolay olurdu
birde başka kadınlar diye şüphe etmişsin yaa keşke onu ispatlayabilsen
hem kolay boşanırsın hem de tazminat talep edebilirsin...

Allah yardımcın olsun canım
daha çok yeni evlisin ama kader
keşke darp ettiğinde rapor alsaydın işin daha kolay olurdu
birde başka kadınlar diye şüphe etmişsin yaa keşke onu ispatlayabilsen
hem kolay boşanırsın hem de tazminat talep edebilirsin...

Tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin
Keske ispat edebilsem zaten bu zama kdr ispat edebilseydim baska kadinlari bukdr bile beklemezdim ama ben baskalari var diye tahmin ediyorum ispatlayamadim😞 ona sorsan oyle bisey yok ama ben artik bu adamin hicbi dedigine inanmadigim icin onada inanmiyorum
Darp raporuda alamadim gece oldugu icin evden cikip gidemedimde gebertirdi eger ciksaydim 😞

Back
X