karar verdim evlenme teklifi edicem :) fikirlerinizi almak istiyorum

bugun karar verdim veee teklifi ben yapıcam :) ... yaklaşık 6 senelik bi ilişkimiz var ünüversite 1.sınıftan beri birlikteyiz ikimizde istanbulda oturuyoruz, kısmetse ekim kasım gibi isteme merasimi olacak. şakayla karışık derim evlenme teklifi daha gelmedi neyin istemesiyse bu diye :) ... genelde sakin bi tarzı tavrı var erkek arkadasımın eglencelidir de ama ortama ısınana kadar genelde agırdır( ağır abi gibi değil ama :) ) ben ona göre biraz daha manyagım :D son zamanlarda farkındayım düşünüyo ne yapsam etsem diye ama ben şaşırtmak istiyorum şok olsun istiyorum tabii herkesi de şaşırtmak istiyorum. açıkçası teklifi yapmaktan hiiiiiç miiii hiiiiç gocunmicam ilerde kısmetse çocuklarıma anlatmaktan keyif bile duyarım :) ... internette arastırmaya basladım ama hep tekne, pankart ve meydandaki insanlara işte X seni seviyo evlenırmısın dedirtmişler. çekimi ya bi yerle anlaşıp yaptırırım diyorum yada arkadslarımı organize eder öle yaptırırım. ama asıl sorun ne yapıcak olmam. fikirlerinizi bekliyorum kızlar lütfen :) ( evlenme teklifi ''etmek'' yada ''yapmak '' istediğinizi seçin :) )

O kadar güzel anlatıp yazmışsınızki ben bile heyecanlandım ve çokça mutlu oldum :8: Evlenme teklifini edebilirsiniz ne var ki bunda. Ben bile zaman zaman düşünüyorum ama söylemiyorum çünkü sizin gibi isteme durumu yok şuanda. Ben biliyorum ne zaman isteyeceğimi dedi ve 2014 yıllarında birşeyler olabilceğini söylemişti zaten o yüzden ben birşey demiyorum beklemedeyim :90: İnşallah bizde taçlandırırız bu mutluluğumuzu :16: Allah hakkınızda hayırlısını versin. Çok iyi planlayıp yapın vazgeçmeyin kararınızdan, çok incesiniz tebrikler :123:

Maalesef hayat kocaman bir eglence parki degil.
Bugün size cok komik ve olaganüstü degisik gelen bu fikir, yarin birgün cok basinizi agritabilir. Su an hersey yolunda takmam diyorsunuz, cünki dünya toz pembe. Geciyor, bundan emin olun.
Benim esim sahsen okadar pesimden gittigi halde, benle evlenebilmek icin bin takla attigi halde seneler sonra ciddi veya sakayla karisik "aman sende benim gibi cocugu kaptin hemen, evlenmek icin can attin, cokda merakliydin..." gibisine laf sokabiliyor.
Esimle ciktigimiz sürece, nisanliligimiz sürece ve evliligimin ilk üc yil boyunca, nekadar sansliyim, nekadar iyi bir kayinvalidem, görümcem var dedigim, sürekli hediyeler aldigim, bir dediklerini iki etmedigim, onlarinda aynen bana karsi canim diye sarilan insanlar ilk esimle ciddi kavgalar yasadigim zamaninda bir anda "bosanin" deyip, dünyanin lafini sayabildiler, bunun icinde hic aklima gelmeyecek, zamaninda cok memnun kaldiklari nisanlilik dönemindeki bir dügün icin trabzona gidisimizi bile katmislardi "yok iyi bir pabuc olsaydin zaten nisanli nisanli oglumuzla taaaa trabzonlara dügüne gitmezdin" diye, duyanda sanki yalniz gittik sanacak, tüm akrabalarla gittik ve herkes ayri odalarda kalmisti, ama millete laf lazim iste...

valla yapma derim. 11 senedir evliyim, tecrübe konusuyor.
Sadece sen öylesin, ben baskayim diyede düsünme. Sana arkadaslarimdan, akrabalarimdanda cok insan sayarim baslarina benzer seyler gelen.
Takmam takmam dersin ama belli bir zaman sonra canina tak eder. Ha yok yinede senin cevren öyle, benim dünyamda olmaz dersen, umarim masal gibi devam eder birlikteliginiz ve hic bir zaman sen benden daha istekliydin, nekadar evlenme merakliymissin veya "benim oglumu elinden kacirmamak icin neler neler yapti bu gelin..." gibi kelimeler asla duymazsin.
Baska ülkelerde süper birsey, su an alman bir arkadasim anlatsa hadi yap ne duruyorsun derim, ama türklerde, türkiyede asla...türk milletin zihniyeti belli, en moderinim diye gezinenler bile islerine gelince cok güzel kullaniyorlar basina kalkabilecek seyleri...malzeme olsun yeterki.

Aynı şekilde düşünüyorum, bugüne kadar her şeyi hep karşı cinsten bekledim, ki şuan ki sevgilim için içten içe eriyordum ama o bilmiyordu, onun da bana karşı duyguları vardı ama o utangaç, ben utangaç. Lise de çok sevdiğim, değer verdiğim bir danışman hocam vardı, dertleşirdik onunla smuwiLa madem öyle sen duygularını açıkla, bir kağıda yaz cebine koy falan demişti de ben..! diye kalmıştım, kendi kendime hayalimde canlandırdım yok yapamam ben ya demiştim, sonrasında bir şekilde zor da olsa o bana açıldı ve flört etmeye başladık.

Zaman geçtikçe, ilk açıldığım kişisin, bundan öncesinde hep arkadaşlar aracı olmuştu yani ( mesela bir kızın arkadaşı ve benimkinin arkadaşı) o şekilde çıkmışlar, hiç açılmamış, sevmemiş öylesineymiş çocukluk zaten. Ne kadar çok konuşturdu ilk açıldığım kişisin diye, sonra dualar ettim iyi ki duygularımı açmamışım diye. :ssz:

canım Az çok deneyimlerime dayanarak söylüyorum. Erkekler hiç hoşlanmaz. Modern düşüneni milyonda bir . Bende zamanında senin gibi düşünerek birşeyler yapmıştım. Evlilik teklifi değildi. Ama evlilik teklif etmeyi de isterdim. Adam benim teklifime cevap bile vermedi. Nasıl modern miş o zaman gördüm. Odunun tekiymiş.adam beni nasıl durumdu ise artık bilmiyorum. Umrumda da değil artık. Kendi kaybetti. Sen bir incelik yapmayı düşünürsün o anlamaz. Evlilik lafından korka bilir Erkekler. Her ne kadar isteme olacak desende iş ciddiye binince kaçacak yer arıyorlar. O yüzden adamı korkutma derim. O teklif etsin. Önünde diz çöksün. Daha güzel olur. Benim fikrim.

Katılıyorum, erkekler evlilik düşüncesinden korkuyorlar hele ki dile getiriyorsan 'aynı ben gibi' sen bu işi olmayacak bil. Kendimi frenleyemiyorum, sus söyleme diyorum ama çıkıyor ağzımdan :84: İlk kez böyle hissediyorum evliliğe yakın, korksun istediği kadar, kendi kaybeder eğer aksi durumlar gelişmezse ki inşallah gelişmez.

sinemacıyla onceden anlasın.
birlikte sınemaya gidin
video veya resimli slayt gösterilsin.
ondan sora ailem olmanı istiyorum vs. tarzında konusma yaparken cekilmiş konusma.

daha once buna benzer video seyrettim de. cok şeker olmustu.

ben galatasaray macında stadda evlenme teklifi almıstım.sende öyle birşey yapabılırsın.hemde gazetelere tvlere cıktıgını düşünürsek süper olur:):9:

Maalesef hayat kocaman bir eglence parki degil.
Bugün size cok komik ve olaganüstü degisik gelen bu fikir, yarin birgün cok basinizi agritabilir. Su an hersey yolunda takmam diyorsunuz, cünki dünya toz pembe. Geciyor, bundan emin olun.
Benim esim sahsen okadar pesimden gittigi halde, benle evlenebilmek icin bin takla attigi halde seneler sonra ciddi veya sakayla karisik "aman sende benim gibi cocugu kaptin hemen, evlenmek icin can attin, cokda merakliydin..." gibisine laf sokabiliyor.
Esimle ciktigimiz sürece, nisanliligimiz sürece ve evliligimin ilk üc yil boyunca, nekadar sansliyim, nekadar iyi bir kayinvalidem, görümcem var dedigim, sürekli hediyeler aldigim, bir dediklerini iki etmedigim, onlarinda aynen bana karsi canim diye sarilan insanlar ilk esimle ciddi kavgalar yasadigim zamaninda bir anda "bosanin" deyip, dünyanin lafini sayabildiler, bunun icinde hic aklima gelmeyecek, zamaninda cok memnun kaldiklari nisanlilik dönemindeki bir dügün icin trabzona gidisimizi bile katmislardi "yok iyi bir pabuc olsaydin zaten nisanli nisanli oglumuzla taaaa trabzonlara dügüne gitmezdin" diye, duyanda sanki yalniz gittik sanacak, tüm akrabalarla gittik ve herkes ayri odalarda kalmisti, ama millete laf lazim iste...

valla yapma derim. 11 senedir evliyim, tecrübe konusuyor.
Sadece sen öylesin, ben baskayim diyede düsünme. Sana arkadaslarimdan, akrabalarimdanda cok insan sayarim baslarina benzer seyler gelen.
Takmam takmam dersin ama belli bir zaman sonra canina tak eder. Ha yok yinede senin cevren öyle, benim dünyamda olmaz dersen, umarim masal gibi devam eder birlikteliginiz ve hic bir zaman sen benden daha istekliydin, nekadar evlenme merakliymissin veya "benim oglumu elinden kacirmamak icin neler neler yapti bu gelin..." gibi kelimeler asla duymazsin.
Baska ülkelerde süper birsey, su an alman bir arkadasim anlatsa hadi yap ne duruyorsun derim, ama türklerde, türkiyede asla...türk milletin zihniyeti belli, en moderinim diye gezinenler bile islerine gelince cok güzel kullaniyorlar basina kalkabilecek seyleri...malzeme olsun yeterki.

Size katılmamak elde değil... Bir de bu yönünü düşünmek gerekir...

evlenme teklifi eden bayanlarla ilgili kötü fikirlere sahip olmayalım. peygamber efendimiz en güzel evliliğini, evlenme teklifi eden eşiyle yaşadı. ama işte her erkek de aynı değil maalesef. sonucu ne olucaksa olsun pişman olmıycam diyorsan sorun yok. ama işte birçok bayanın başı çok ağırdı maalesef bu meseleden dolayı :/

valla karşındaki nasıl biri olursa olsun bi gün gelir pişman ederler, yüzüne vururlar, kendilerni bişey sanarlar vs...
hele kaynanayı düşünemiyorum oğlumu almak için elinden geleni yaptı vs ayy bi sene olmaz iki sene olmaz sonra dedğim gibi..

konuyu tam okumadım tabi ilk msjlardan yola çıkarak diyorum bence böyle
:31:

bence erkek bu teklifi etmeli.
simdiye kadr etmemesi hazir olmadigi anlamina gelir, sunuda unutma kadin cabuk alisir ev ve yuva konusunda erkek daha zor adapte olur.
kendini hazir hissedene kadr bekle.

yangindan mal kacirir gibi olmaz,ve bence bi erkegin gururuna kirar bence herkesin yaninda boyle bi teklif etmek.

anladim seni sen biraz sen sakrak bi kizsin,bende oyleyimdir,
ama inan bana onun ezilip buzulup utanmalarini,yada ne bileyim stresini,sana gosterdigi cabalari gormek daha guzel bi ani ilerisi icin.
dusunsene suc islemis bi kucuk bebek gibi,kizarmasini felan.

yorumlara tek tek cvp veremiyorum kusura bakmayın iş yerindeyim ve baya yoğunum bugun en kısa zamanda dönücem bi yere kaçmadım :)

tabuları yıkıyorum derken,
evlendiğinizde eşinizin:''sen peşimden koştun evlenme teklifini bile sen yaptın'' söz ve imalarına maruz kalmayında...
tabuları yıkmak her zaman iyi değildir.
bazen olağan seyirdir en doğru olan.
ki toplumumuzun egosu yüksek beyleri bunu fırsata çevirmeye bayılırlar :27:

fırsat bulmusken hemen yazıyım dedim :) ... öncelikle bugun arkadaşlarımla da görüşücem onlarında fikirlerini almak istiyorum tabii ailemede danışmam gerek( annem başımın etini muhakkak yer biliyorum :) )... şaka bi yana tüm yorumlar için sağolun fikrime karşı olan arkadaslar gerekcelerınızı buyuk bı dıkkatle okudum ve kesinlikle her cümlenız yorumunuza hakvermiyo değilim. malesef toplumun bazı konulara bakış açısı biçok şeyin hep önüne geçiyo. bunun dışında aile faktörü de önemli tabi hem onun hem benim ailem ve çevre ,akraba falan. ama birbirmize olan sevgimize bakınca insan bunları gözardı ediyo :)... önerilere gerçekten bayıldım bunların tek tek notunu alıcam arkadaslarımdan da yorum alıp bi liste yapıcam heralde.
tabuları yıkmak bu iki kelimeden kastım böle aşırı uç bişey değil neden bu kadar takıldınız ,, tabiki yaşam koşullarımız vs bunları es geçmiyorum ama böle bi duruma sevgi ve heyacan eklediğimde bu yüzden tabuları yıkmaktan bahsediyorum. insanların şu kıza bak çocuga ne yapmış demesindense yapıcı bi şekilde ne güzel bi sevgi gösterisi demesini yeğlerim. ama işte bazı kalıplar ah şu kalıplar... bu zamana kadar etmemiş sen niye yapıyosun sorusuna gelince... ünv. deyken zaten planımız döndüğümüzde askerliğini yapıcak bi işe giricek malum belli prosedürler :) sonra evlilik planları, biz her aşamayı konuşup yolumuzu zaten çizmiştik yani bu çocuk benle gönül eğlendirip vınnn turizim yapmicak korkmayın :) sadece bazı seyleri sıraya koyduk ve bu aralar bi teklif yapma planlarında onu da hissediyorum ama işte ben dellendim :)
bide sölemeden yapamicam en başta dediğim gibi her yoruma açığım illa benim fikrimde olun dediğim yok... hatta bazı arkadaslar yapma cünkü diyip çok güzel açıklamalar yapmış yine teşekkür ederim,, ancak böle dalga geçer gibi hadi naptın yaptın mı falan denmiş. yani fikrimi beğenmeyebilirsiniz hatta sizin kalıplarınıza hayat görüşünüze de uymayabilir aama dalga geçilicek bi konu açtıgımı sanmıyorum. bu yüzden üsluplara biraz daha dikkat edilirse sevinirim . benim için keyifli bir o kadarda ciddi bi konu olduğunu belirtmek isterim...

fırsat bulmusken hemen yazıyım dedim :) ... öncelikle bugun arkadaşlarımla da görüşücem onlarında fikirlerini almak istiyorum tabii ailemede danışmam gerek( annem başımın etini muhakkak yer biliyorum :) )... şaka bi yana tüm yorumlar için sağolun fikrime karşı olan arkadaslar gerekcelerınızı buyuk bı dıkkatle okudum ve kesinlikle her cümlenız yorumunuza hakvermiyo değilim. malesef toplumun bazı konulara bakış açısı biçok şeyin hep önüne geçiyo. bunun dışında aile faktörü de önemli tabi hem onun hem benim ailem ve çevre ,akraba falan. ama birbirmize olan sevgimize bakınca insan bunları gözardı ediyo :)... önerilere gerçekten bayıldım bunların tek tek notunu alıcam arkadaslarımdan da yorum alıp bi liste yapıcam heralde.
tabuları yıkmak bu iki kelimeden kastım böle aşırı uç bişey değil neden bu kadar takıldınız ,, tabiki yaşam koşullarımız vs bunları es geçmiyorum ama böle bi duruma sevgi ve heyacan eklediğimde bu yüzden tabuları yıkmaktan bahsediyorum. insanların şu kıza bak çocuga ne yapmış demesindense yapıcı bi şekilde ne güzel bi sevgi gösterisi demesini yeğlerim. ama işte bazı kalıplar ah şu kalıplar... bu zamana kadar etmemiş sen niye yapıyosun sorusuna gelince... ünv. deyken zaten planımız döndüğümüzde askerliğini yapıcak bi işe giricek malum belli prosedürler :) sonra evlilik planları, biz her aşamayı konuşup yolumuzu zaten çizmiştik yani bu çocuk benle gönül eğlendirip vınnn turizim yapmicak korkmayın :) sadece bazı seyleri sıraya koyduk ve bu aralar bi teklif yapma planlarında onu da hissediyorum ama işte ben dellendim :)
bide sölemeden yapamicam en başta dediğim gibi her yoruma açığım illa benim fikrimde olun dediğim yok... hatta bazı arkadaslar yapma cünkü diyip çok güzel açıklamalar yapmış yine teşekkür ederim,, ancak böle dalga geçer gibi hadi naptın yaptın mı falan denmiş. yani fikrimi beğenmeyebilirsiniz hatta sizin kalıplarınıza hayat görüşünüze de uymayabilir aama dalga geçilicek bi konu açtıgımı sanmıyorum. bu yüzden üsluplara biraz daha dikkat edilirse sevinirim . benim için keyifli bir o kadarda ciddi bi konu olduğunu belirtmek isterim...

sen onun bunun dalga geçmesini boşver canım, gayet özgüveni yerinde kendinden emin bi kadın olduğun belli:12:

şu teklif işi netleşince yani napıcaksın karar verince,burdan yada özelden bana da çıtlat nolur meraktan ölürüm:37:

tabuları yıkıyorum derken,
evlendiğinizde eşinizin:''sen peşimden koştun evlenme teklifini bile sen yaptın'' söz ve imalarına maruz kalmayında...
tabuları yıkmak her zaman iyi değildir.
bazen olağan seyirdir en doğru olan.
ki toplumumuzun egosu yüksek beyleri bunu fırsata çevirmeye bayılırlar :27:

Bende bundan korkarım valla!
Benim eşim ne yalvardı ne peşimden koştu da
Kavgamızda ben o zamanlar yalvarıyordun ama dediğimde bana utanmadan
kim yalvardı dedi:53:
Evet dedi bunu beni yalancı çıkardı. Kavgada insan böyle oluyor.
Yarın öbür gün kötü bir an sen evlenme teklif ettin ne oldu der mer
boğarım ayol neme lazım..
Ama insanların nankörlüğünden,kötü kalbinden korkmasam ben de yapabilirdim.
Erkek yapar,kadın yapar gibi düşüncelerim yoktur.
Seven insan içinden gelir ve yapar o kadar..
Değer bilene feda olsun:ssz:

Bende bundan korkarım valla!
Benim eşim ne yalvardı ne peşimden koştu da
Kavgamızda ben o zamanlar yalvarıyordun ama dediğimde bana utanmadan
kim yalvardı dedi:53:
Evet dedi bunu beni yalancı çıkardı. Kavgada insan böyle oluyor.
Yarın öbür gün kötü bir an sen evlenme teklif ettin ne oldu der mer
boğarım ayol neme lazım..
Ama insanların nankörlüğünden,kötü kalbinden korkmasam ben de yapabilirdim.
Erkek yapar,kadın yapar gibi düşüncelerim yoktur.
Seven insan içinden gelir ve yapar o kadar..
Değer bilene feda olsun:ssz:

egolarından arınmış duyarlı bir erkekse amenna fakat büyük bir çoğunluğu bunu kendi lehine çevirecek potansiyelde..
her ihtimali gözeterek temkinli davranmak lazım.
bizim okulda tuhaf bi kız vardı,erkek arkadaşıma evlenme teklifini ben edeceğim diyordu,
şaşırmamız onu adeta mutlu ediyor ve gaza getiriyordu.
kız teklif etmiiş gerçekten çocuk garipsemiş :27:
evlenmediler hala sevgililer ama çocuk arada laf sokuyormuş arkadaşlarının yanında kıza.
konuyu okuyunca aklıma geldi: )
bunu hakedecek erkeklerde yok değil ama riske atmamak lazım.
evlenme teklifini edecek sevgi patlamasını aynı dozajda yaşatacak çok fırsat çıkar insanın önüne.
o kadar çok yol varken bu bana pek hoş gelmiyor.

amannnnnn teklifi et gitsin ha sen evlenme teklifi etmişsin ha o , sonuçta çok uzun süredir birliktesiniz oda mutlaka evlilik için seninle birliktedir okadar sene olduğuna göre yeni bir ilişki değilki düşüneceksiniz . her 2 tarafta evleneceğini biliyordur sadece formaliteden söylenen o benimle evlenirmisin sözünü erkek söylemiyordur.O sözü söylemeden duymadan evlenen okadar çok insan varkı :)
dediğim gibi uzun süreli bir ilişki sen söyle farklılık olsun güzel olur,sen erkek arkadaşından eminsin sonuçta burdaki olumsuz yorumlarada aldırış etme .

Back
X