karar vermekte zorlanıyorum lütfen bakar mısınız?

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
umarım sürekli konu açıyorum diye bana kızmıyorsunuzdur ama inanın başka konuşup akıl danışacağım kimse yok etrafımda

arkadaşlar 28 yaşındayım evlendim ayrıldım aslen konyalı değilim ama konyada çalışıyorum. konyanın uzak ve küçük bir ilçesinde. her yönden daha iyi imkanlara sahip olmak için konya merkeze tayin isteyeyim diyorum ama büyük şehirin lise öğrencileri nasıldır bilemiyorum ayrıca eğer merkeze tayinim çıkarsa bulunduğum ilçedeki kadar para kazanamayacağım bir gerçek ayrıca ev kiraları nasıl olur bilmiyorum :((( arkadaşlar bana bir yol gösterir misiniz? çünkü küçük yerde dura dura da ömür gidiyor yaş gidiyor :26:

İl içi tayinler oluyorsa güzel olur.Ablam merkezde lise öğretmeni.Geçen yıllarda ilköğretimden liseye geçti.İlk önce zorlandı çünkü yeniden ders çalıştı,meslek derslerine girdi.Sonra alıştı.O alıştıysa sen de alışırsın.Sen zaten branş öğretmenisin,değişen çok şey olmaz.İlkokul çocukları gibi biraz onlar da ''diyor.Kiralar..Ablamın sille durağıonda oturduğu apartman 500 tl.Biraz eski küçük bir bina.Ama merkezi bir yer..Biliyorsun yakıtı çok tutar oraların ,zaten ona da alışıksın,benzerdir.Umarım güzel hayırlı bir değişiklik yaparsın..Merkez sana daha iyi gelecektir..

Son düzenleme:
İl içi tayinler oluyorsa güzel olur.Ablam merkezde lise öğretmeni.Geçen yıllarda ilköğretimden liseye geçti.İlk önce zorlandı çünkü yeniden ders çalıştı,meslek derslerine girdi.Sonra alıştı.O alıştıysa sen de alışırsın.Sen zaten branş öğretmenisin,değişen çok şey olmaz.İlkokul çocukları gibi biraz onlar da ''diyor.Kiralar..Ablamın sille yolunda oturduğu apartman 500 tl.Biraz eski küçük bir bina.Ama merkezi bir yer..Biliyorsun yakıtı çok tutar oraların ,zaten ona da alışıksın,benzerdir.Umarım güzel hayırlı bir değişiklik yaparsın..

çok teşekkür ederim cevabın için.peki 500 tlden daha az kira olan yerler yok mudur?
bu sene il dışı tayin çıkmayınca çok büyük hayal kırıklığı yaşadım ve il içi tayinleri tekrarlıyorlar şu an 250 kira veriyorum 500 çok zor olur benim için :((( ayrıca ek ders de alamam çok merkezde :((( aklım çok karıştı diğer taraftan kaldığım yerden iyice midem bulanıyor artık..

konyaliyim lise unv orda okudum.sehir disindayim artik.kirsal mahallelerde sobali falan ancak 300-350ye bulursunuz ya da bosna hersek mah de daha uyguna bulabilirsiniz ama merkeze 30-40dk uzaklikta olur.ogrenci profili okuldan okula semtinden semtine degisir ama lise ogrencileri genel olarak zordur .ben de gecen sene ist.da brans ogretmeniydim lisede ki bati biraz daha zordu .karisik her milletten ogrenci vardi sonucta ve ergenler.sorularinizi sorabilirsinkz yardimci olurum

İl içi tayinler oluyorsa güzel olur.Ablam merkezde lise öğretmeni.Geçen yıllarda ilköğretimden liseye geçti.İlk önce zorlandı çünkü yeniden ders çalıştı,meslek derslerine girdi.Sonra alıştı.O alıştıysa sen de alışırsın.Sen zaten branş öğretmenisin,değişen çok şey olmaz.İlkokul çocukları gibi biraz onlar da ''diyor.Kiralar..Ablamın sille durağıonda oturduğu apartman 500 tl.Biraz eski küçük bir bina.Ama merkezi bir yer..Biliyorsun yakıtı çok tutar oraların ,zaten ona da alışıksın,benzerdir.Umarım güzel hayırlı bir değişiklik yaparsın..Merkez sana daha iyi gelecektir..

konyaliyim lise unv orda okudum.sehir disindayim artik.kirsal mahallelerde sobali falan ancak 300-350ye bulursunuz ya da bosna hersek mah de daha uyguna bulabilirsiniz ama merkeze 30-40dk uzaklikta olur.ogrenci profili okuldan okula semtinden semtine degisir ama lise ogrencileri genel olarak zordur .ben de gecen sene ist.da brans ogretmeniydim lisede ki bati biraz daha zordu .karisik her milletten ogrenci vardi sonucta ve ergenler.sorularinizi sorabilirsinkz yardimci olurum

evet çok teşekkür ediyorum cevabın için. çok kararsız kaldım ben de istesem mi istemesem mi diye :((( konyanın en uzak ilçelerinden biriyim öğretmen maaşıyla geçinebilip para biriktirebilir miyim sence merkezde? ev arkadaşı istemiyorum yakıt felan çok mu zor olur :(( kaloriferli evde kalmalıyım çünkü ben kömür yakamam :(
bu arada tulipa sana özelden mesaj attım ama mesaj kutun doluymuş gitmedi:50:

Vardır aslında.Merkezi mütevazi bir yer bukadarsa,daha gerilerde daha mütevazi evler daha uygundur.Çünkü ben de Konya'da öğrenci iken bir öğrenci arkadaş merkeze yakın sayılan bir yerde çok küçük mütevazi eski bir ev tutmuştu öğrenci kredisiyle.Durumu da iyi değildi,ailesindne alamıyordu sanırım.Bir öğrenci arkadaş daha; iki kişi küçük bir çatı katı tutmuştu normal bir yerde.Bir arkadaş da yine merkezde küçük bir çatı katı tutmuştu asgari ücretle..Yanına bir çalışan al diyeceğim ama sen yalnız yaşamayı seviyorsun..Bence bir memur olarak orda yaşayabilirsin,biraz küçük biraz mütevazi olmasına dikkat edersin..O dediğim arkadaşların olukça mütevaz,ydi,sen daha iyi tutarsın tabi..Olmazsa 500tl bile olur ordan çok sıkıldıysan..Değer bence..
İş konusundaki endişen ise ;senin nasılsa yapacağın iş belli..Bizim bölümler değiştiği için ben biraz endişe duyuyorum..

yapabilirsiniz bence.zafer nalcacida zor merkez oldugu icin kiralar en az 400 o da skintili evler.ama meram yaka ,bosna,adliye civarlari uygun fiyata bulursunuz carsiya haftasonlari gelirsiniz.meram adliye civari otobusle 15-20dk zafere.bu bahsettigm 3semtte birbirinden cok farkli yerlerde.bence okulu tercih edin sonra eve bakarsiniz.kucuk bir il de degil bence dusunmeyin merkeze tayin isteyin

yapabilirsiniz bence.zafer nalcacida zor merkez oldugu icin kiralar en az 400 o da skintili evler.ama meram yaka ,bosna,adliye civarlari uygun fiyata bulursunuz carsiya haftasonlari gelirsiniz.meram adliye civari otobusle 15-20dk zafere.bu bahsettigm 3semtte birbirinden cok farkli yerlerde.bence okulu tercih edin sonra eve bakarsiniz.kucuk bir il de degil bence dusunmeyin merkeze tayin isteyin

peki canım pişmanlık yaşamam değil mi merkeze tayin isteyince :(aslında merkezde oturup yapmak istediğim çok şey var ama sanırım alışmışım küçük yere.ama dediğin doğru önce okul seçmeliyim.peki hangi semtlerdeki okulları tavsiye edersin?

Ablama şimdi sordum.Yakıt evine göre değişiyormuş.şÖYLEKİ kombili ve merkezi sistem...Yeni binalar kombili ,eski binalar merkezi sistemliymiş.....Merkezi sistem daha ucuzmuş kombiden....Merkezi sistemde 7 -8 ay yakıt ödeniyor ...3 ay çok soğuk zamanalrda 300 -350 tl ;(bahar zamanları 100-150 tlye iniyormuş.Ablamınki merkezi sistem...Ek olarak 70 tl aydat varmış.:(

Yani sen eski evlerden merkezi sistemliden seçmelisin..Çünkü kombilerde yakıt ayda 3 ay kadar çok soğuklarda 600 tlye varıyormuş güzel evlerde..

Son düzenleme:
Merkezdeki okullar yani zafer anit civarindakilerin ogrenci profilleri berbat.adliyenin ordakilerden birinde okudum ben.ordakiler merkeze gore biraz daha normal ogrenciler.meram yaka real avm(selcuklu) civarlarida elit semtlerdir okullarini bilemicem.bir de bransiniz nedir.adliyenin ordakiler meslek liseleri

Pişman olma meselesi...Çok sıkıldıysan bu riski göze alınabilir diye düşünüyorum...Ablam çalışıyor ,sen ilçeden sakin yerden gelince belki bir anda kalabalık gelebilir,alışkanlık gereği.Ozaman biraz koyar gibi olabilir.Ama zamanla alışırsın diye düşünüyorum,senin meslek için uçurum bir fark olacağını sanmam..
Anadolu liseleri daha rahat olurmuş..Ortaokul daha iyi olabilir..Ama hemen kapılıyormuş iyi okullar..Meslek okulları öğrencileri daha sorunluymuş,dersle alakalıarı yokmuş..Ablam meslek lisesinde..Kenar mahalle okulları çıkar diyor..diğerleri puanları yüksek olur diyor..Kenar mahalle okulları çocukları çok şımarık olmazmış ama seviye düşük olurmuş...Kafasına takmazsa sorun olmaz diyor...Ablam biraz takıyormuş ama çok dert etmiyor..

ilçe öğrencileri fazla problemli olmazmış diye duymuş ablam...Ben ilçede yaşayamazdım diyor..Konya güzel bir şehir sonuçta..Güzel olmasa gerek olmazdı da..

Son düzenleme:
Merkezdeki okullar yani zafer anit civarindakilerin ogrenci profilleri berbat.adliyenin ordakilerden birinde okudum ben.ordakiler merkeze gore biraz daha normal ogrenciler.meram yaka real avm(selcuklu) civarlarida elit semtlerdir okullarini bilemicem.bir de bransiniz nedir.adliyenin ordakiler meslek liseleri

branşım edebiyat canım
peki sen yerimde olsan ne yapardın konyayı tanıyan bilen biri olarak? gelir miydin merkeze?

branşım edebiyat canım
peki sen yerimde olsan ne yapardın konyayı tanıyan bilen biri olarak? gelir miydin merkeze?

gozum kapali giderdim.memleketim diye soylemiyorum yalniz basiniza yasayabileceginiz bir yer.heryerin iyisi kotusu olur ama 22yil yasadim allah korusun hic kotu biseyle karsilasmadim.ayrica elinizde merkeze gitme imkani varken ne diye orda yasayinki..ogretmen maasiyla sonucta ev gecindirip cocuk okutanlar var.siz yalnizmisiniz birikiminizide yaparsiniz.ev kiralarida semte ve aradiginiz kriterlere bagli.mesela nalcacida 0 binalar yapildi kombili 500lira.daha mahalle aralarinda carsida olmaz ama daha uyguna bulursunuz.merkezi sistem yalniz yasadiginiz icin gerek yok bence.kombi acip istediginiz zaman kendiniz idare edersiniz

gozum kapali giderdim.memleketim diye soylemiyorum yalniz basiniza yasayabileceginiz bir yer.heryerin iyisi kotusu olur ama 22yil yasadim allah korusun hic kotu biseyle karsilasmadim.ayrica elinizde merkeze gitme imkani varken ne diye orda yasayinki..ogretmen maasiyla sonucta ev gecindirip cocuk okutanlar var.siz yalnizmisiniz birikiminizide yaparsiniz.ev kiralarida semte ve aradiginiz kriterlere bagli.mesela nalcacida 0 binalar yapildi kombili 500lira.daha mahalle aralarinda carsida olmaz ama daha uyguna bulursunuz.merkezi sistem yalniz yasadiginiz icin gerek yok bence.kombi acip istediginiz zaman kendiniz idare edersiniz

evet canım haklısın peki tercih döneminde sana tekrar sorular sorabilir miyim? yardımcı olursan çok sevinirim.

Back
X