• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karara isyan: “Delil yokmuş, delik deşik oldum”

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Tornavidalıya beraat!
Eşini tornavidayla 43 yerinden yaralayan Yakup Kara, ‘tehdit’ suçundan yargılandığı davadan beraat etti. Karara isyan eden eşi Kara, “Delil yokmuş, delik deşik oldum” dedi.
Sitene Ekle
tornavidaliya-beraat--4895978.Jpeg

ESRA ALUS / İstanbul



Boşanma davası açtığı eşi Hasret Kara’yı tornavidayla 43 yerinden yaralayan Yakup Kara, Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davadan beraat etti. Mahkeme sanık Yakup Kara yönünden “hakaret ve tehdit” suçunu işlediğine dair inandırıcı delil bulunamadığını beraat kararının gerekçesi olarak yazdı.


Düşmeyen davalar
Karara isyan eden Hasret Kara şunları söyledi: “Adam beni delik deşik etti, daha inandırıcı delil mi arıyorlar? Ben tek taraflı olarak eşime boşanma davası açmıştı. Beni tehdit edip, saldırıyordu. Bu nedenle hakkında üç ayrı dava var. Ancak eşim şikâyetlerimden vazgeçmem halinde boşanma protokolüne imza atacağını söylemişti.
Ben de bu kapsamda mahkemelerdeki şikâyetlerimi geri almıştım. Ancak şikâyetin geri alınmasıyla düşmeyen davalar var. Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davamız da tehdit suçu yönünden devam ediyordu.”
“Kasten yaralama” suçundan bir başka davada 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Yakup Kara’nın eyleminin yaralanma adedi, niteliği ve olayın oluş şeklinin ‘adam öldürmeye teşebbüs sınırları içine’ girdiği gerekçesiyle Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davası yüksek dereceli ağır ceza mahkemesine gönderilmişti.
Yargılama sürecek
Kara’nın avukatı Ercan Bozkurt ise Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararına itiraz etti. Yüksek dereceli mahkemenin itirazı reddetmesi durumunda Kara, “ağırlaştırılmış müebbet hapis” istemiyle yargılanacak.milliyet
 
Adaletin yok olduğu olay..
Kadını 43 yerinden bıçakla sonrada,delil bulunamadı diye beraat et..
Bu mu adaletin zalim dünya..
 
Bu kararı veren mahkeme hakiminin vicdanını merak ediyorum.
Bu hakimin bir kızı olsa aynı olayı yaşasa ne hisseder acaba?
 
diyelim ki adam yapmadı, başka kim yapacak ki, kadının kendi kendini 43 defa bıçaklaması imkansız

fotoya bakılırsa adam tv ye çıkmış sanki foto bi televizyon programında çekilmiş gibi, bana öyle geldi ya da
 
diyelim ki adam yapmadı, başka kim yapacak ki, kadının kendi kendini 43 defa bıçaklaması imkansız

fotoya bakılırsa adam tv ye çıkmış sanki foto bi televizyon programında çekilmiş gibi, bana öyle geldi ya da

Aynı şeyi bende düşündüm..
 
diyelim ki adam yapmadı, başka kim yapacak ki, kadının kendi kendini 43 defa bıçaklaması imkansız

fotoya bakılırsa adam tv ye çıkmış sanki foto bi televizyon programında çekilmiş gibi, bana öyle geldi ya da
konuşturabilirlerdi aslında sorgu odasına falan almadılarmıki..
 
Back
X