Tornavidalıya beraat!
Eşini tornavidayla 43 yerinden yaralayan Yakup Kara, ‘tehdit’ suçundan yargılandığı davadan beraat etti. Karara isyan eden eşi Kara, “Delil yokmuş, delik deşik oldum” dedi.
Sitene Ekle
ESRA ALUS / İstanbul
Boşanma davası açtığı eşi Hasret Kara’yı tornavidayla 43 yerinden yaralayan Yakup Kara,
Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davadan beraat etti. Mahkeme sanık Yakup Kara yönünden “hakaret ve tehdit” suçunu işlediğine dair inandırıcı delil bulunamadığını beraat kararının gerekçesi olarak yazdı.
Düşmeyen davalar
Karara isyan eden Hasret Kara şunları söyledi: “Adam beni delik deşik etti, daha inandırıcı delil mi arıyorlar? Ben tek taraflı olarak eşime boşanma davası açmıştı. Beni tehdit edip, saldırıyordu. Bu nedenle hakkında üç ayrı dava var. Ancak eşim şikâyetlerimden vazgeçmem halinde boşanma protokolüne imza atacağını söylemişti.
Ben de bu kapsamda mahkemelerdeki şikâyetlerimi geri almıştım. Ancak şikâyetin geri alınmasıyla düşmeyen davalar var. Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davamız da tehdit suçu yönünden devam ediyordu.”
“Kasten yaralama” suçundan bir başka davada 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Yakup Kara’nın eyleminin yaralanma adedi, niteliği ve olayın oluş şeklinin ‘adam öldürmeye teşebbüs sınırları içine’ girdiği gerekçesiyle Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davası yüksek dereceli ağır ceza mahkemesine gönderilmişti.
Yargılama sürecek
Kara’nın avukatı Ercan Bozkurt ise Anadolu 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararına itiraz etti. Yüksek dereceli mahkemenin itirazı reddetmesi durumunda Kara, “ağırlaştırılmış müebbet hapis” istemiyle yargılanacak.milliyet