kararsızım, doğru olan nedir?

arkadaşlar bir konuda kararsız kaldım. eşimin abisi ile aynı iş yerinde çalışıyoruz. iş yeri büyük bir fabrika ve bölümlerimiz apayrı. işe eşimin abisi aracılığı ile girdim. sorun şu ki maaşım sektöre göre az, girdiğimde abim ben konuşurum maaş işini bir kaç ay sonra arttırmak için dedi. kendisi de iş yerinde sevilen biri. fakat abimin konuşması doğru olur mu? ben çok çekiniyorum bu tür konulardan. abimde bana soruyor şimdi senin için sakıncası yoksa konuşayım diyor. şimdi konuşacağı kişi derse, sen niye böyle bir talepte bulunuyorsun, kendisi niye söylemiyor, o an ne der bilmiyorum. sizce doğru olan nedir? bu arada 6 ayı geçti işe başlayalı.

Sen ne iş yapıyorsun, abi ne iş yapıyor fabrikada?

Ayrıca patron şirketi sanırım?

arası çok iyiyse abiniz konuşabilir..yada sizde onunla gidin..

Tabiki yinede en iyisini sen bilirsin, cünkü ortami ve insanlari daha iyi analiz edebildigin icin. Bizler ne ortami nede senin patronunu tanimadigimiz icin, cevap vermek zor. Fakat elinden gelen tüm olanaklarini kullan derim, yani isinin eri olmaya calis ve ortam müsait oldugu zaman gidip senin konusman sanki daha iyi olur gibime geldi.
Ama bunu sempati, saygi ve hürmet cercevesinde yapmaya calis. Birde arastir bakalim 6 ay yeterlimi yoksa bir sene sonrami daha iyi olur maas konusunu konusmak.
Ise girdiginde buna yönelik birsey söylemedilermi ? Hani su zamandan sonra maasini yükselitiriz gibi ?
evet söylediler, performansa göre arttırırız 2 - 3 ay sonra dediler. toplantılarda ve normal zamanlarda benden memnun olduklarını söylüyor birim yöneticisi. ama maaş konusu hiç geçmiyor. normalde senede bir kez zam oluyormuş.

çalıştığımız yer fabrika ben idari bölümdeyim. abim sürücü olarak çalışıyor 9 yıldır. toplamda 350 kişi çalışan var.

Anladım patron şirketi sonuçta. Bence onun karışması hiç doğru değil.

Sektöre göre düşük de sen de yeni başlamışsın. Biraz sabredip kendini gösterirsen kendi konuşacak yüzün olur.

Hatır gönülden zam yapıldığını hiç görmedim ben.

Anladım patron şirketi sonuçta. Bence onun karışması hiç doğru değil.

Sektöre göre düşük de sen de yeni başlamışsın. Biraz sabredip kendini gösterirsen kendi konuşacak yüzün olur.

Hatır gönülden zam yapıldığını hiç görmedim ben.
evet, yapılsa bile hatır için yapılır bende böyle yapılmasını istemem doğrusu. eşim, abim konuşsun diye ısrar edince kararsız kaldım. teşekkür ederim yorumunuz için.

6 ay kısa bir süre değil.
sizin ne derece verimli olduğunuzu anlamışlardır diye düşünüyorum..
kendiniz konuşmalısınız.

Back
X