Kararsızım.Siz karar verin.lutfen

pembeguvercin123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
36
14
3
Bayanlar merhaba
Öncelikle uzun süreli bi ilişkim var ve sinirlenince kavgalarda gözü dönüyor.
Evlenme teklifi etti kabul ettim ciddi şekilde ilerliyoruz.
Bana karisabiliyor ama ona karışınca 27 yaşında bana bunları mı ogreteceksin ben biliyorum ne yapmam gerektiğini diyor.
Ben özgür bi insanken ona göre davranıyorum kölesi degilim canim neyi nasil isterse ona gore yaparim bana pek müdahale ettirmiyorum. Ama aynı muameleyi görmeyince bende (empati pek bilmez) bana ne yaparsa bende ona yapıp ayni duyguyu yasatiyorum.
Bu durumda ben sivri dilli başına buyruk zitlasan biri oluyorum.

Asıl konuya gelirsek. Kavga ettik sosyal medyadan evlilik teklifi fotoğraflarına kadar sildi beni engelledi.
Kavgamiz da bana karıştığı gibi ona karistim diye.
Senden sogudum
Seni sevmiyorum
Istemiyorum
Dedi engelledi her yerden simdi de hic bir sey olmamis gibi arıyor soruyor.
Ofke problemi var sinirlenince ne yaptigini bilmiyor.

Siz olsaniz bu durumda ne yaparsiniz.

Ben o fotograflari silmesini ve engellemesini hazmedemiyorum ya. Tabi hakaret ve küfürler de var. Bu 1 degil 2 degil

Böyle gelmiş böyle gider kaybetme korkusuyla geri dönüyor evlenince böyle dönüşlerde yapmaz hep elinde bilir seni yalnız genelde tüm erkekler böyle idare ediceksin yada yada yada karar senin....

Kesinlikle barışmayın, bu ilişkide mutluluk olmaz. Çifte standartla ve baskıyla evlilik yürümez. Sevgilinizin empati falan kuracağını ve değişeceğini de sanmam.

Empati bilmez demissiniz, öfkesini de kontrol edemiyor,yakmayin başınızı, her şeyin bu kadar farkindayken..

Runnnnnn
Çok başın ağrır
Evleneceksen otur bir düşün
Bu insanla yaşanılır mı?
Kavga gürültü evde huzur bırakır mı?
Giderek artar şiddete döner mi?
Bunları kendi içinde cevapla

Sal ipini gitsin.
Sen onun kölesi ya da onun iş yerinde astı mısın da o sana karışıyor ama sen onu eleştiremiyorsun bile. Saçmalık! Evlenirsen çok çekersin, hemen bırak gitsin.

Sizinkisi birbirini yıpratan ilişki.Yaşarken heyecanlı gelebilir.Küsmeler,barışmalar,tansiyonu inip çıkan olaylar.Bunlar çıkarken hayatınızı renklendirebilir ama olay evliliğe döndüğünde işin rengi çok değişir.Hayatınız cehenneme döner.Kendinizi de birbirinizi de bitirirsiniz.

Sizinkisi birbirini yıpratan ilişki.Yaşarken heyecanlı gelebilir.Küsmeler,barışmalar,tansiyonu inip çıkan olaylar.Bunlar çıkarken hayatınızı renklendirebilir ama olay evliliğe döndüğünde işin rengi çok değişir.Hayatınız cehenneme döner.Kendinizi de birbirinizi de bitirirsiniz.
Bu arkadasin yorumunu beynine kaz.

Evlendikten sonra kızınca dövebilir de. Hiç göre göre kendini ateşe atma. Anan baban elin sorunlusundan küfür işit diye mi büyüttü seni...

Kontrolsüz öfke denilebilir mi bunun için bilemiyorum. Ben de birine kızdığımda ilk 1 saat kafamda o kişi bitiyor, bütün köprüleri atıyorum, kızdığım kişiyle ilgili çok kesin konuşuyorum bir daha asla vs gibi. Ama 2. saat acaba abarttım mı demeye başlayıp 3. saat normal ruh halime geri dönüyorum. Öfke kontrolü sorunu biraz fiziksel müdahale kırıp dökme vs şeklinde cereyan ediyor sanırım. Fiziksel bir boyutu olmasa da bu durum da hiç hoş değil karşı taraf için tabi ki. İnsanlar hem kendilerini kötü hissediyorlar hem de önce büyük bir tepki sonra normal davranışla karşılaşınca afallıyorlar. Kesinlikle yanlış bir davranış ama bu da bir kişilik özelliği. Bazı insanlar böyle saman alevi gibi. Kendimden yola çıkarsam bu parlama anlarını tolere edebilirseniz zaten kısa süre sonra gösterdiği tepkiye pişman olacak. Bu tabi ki size fiziksel zarar verecek türden gerçek bir öfke kontrolü sorunu yoksa geçerli. Bence önce bundan emin olun, öfkesi nereye kadar gidebiliyor.

Maksimum 1 gün bazen 5 6 saat falan. Kendinizi aynı erkek arkadaşım gibi anlatmissiniz aynen dediğiniz gibi saman alevi gibi bisey. Bu iliskiye ve bana zarar veriyor. Çünkü cok ağır konuşuyor. Kendisi dedi evlenince fiziksel boyuta geçirme bu senin elinde benimle zitlasma dedi. Peki sizin dediginiz gibi birine nasil yaklasmam lazim. Size nasil yaklasilirsa daha iyi ?

Kendime pek müdahele ettirmiyorum demissiniz ama iddaya girerimki bi sekilde istedigini yaptiriyordur. Ister öfke krizi,ister manipule ederek.
Ayni modelle 7 ayimi gecirdim. Yasam enerjim bitti. Cevremde bi tane insan kalmadi.
Evlenince degisir artik seni tapulu mali olarak gördügü icin eskisi gibi üstüne gelmez diyorlarda inanma o hayatini yasarken senin özgüvenini yok edip silik ezik biri haline getircegi icin sen artik hayatdan yilip evden cikmayan biri olmadigindan daha az keyfi kacicak paşanin

Back
X