• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızım.. Ya onla Ya onsuz...

jasmin_brs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2011
4
0
36
Bursa
mrb arkdaşlar...
konuyu yanlıs yere açmıs olblrm yanlışşsa k.bakmayın şimdiden..
Konuya şöyle başlamak istiyorum ben yaşım 23 bursada yaşıyorm ve uludag unv okuyorm neyse suan bırlıkte oldugum ınsanla 1 senedır bırlıkteyız ve ılk baslarda cok mutluyduk tabı cıcım ayları gecene kadar sonra iş ciddiye binince karsımıza zorluklar cıkmaya basladı daha dogrusu benim sevgilimin ailesi biraz kapalı bi aile nasıl dıyım kaynam kapalı akrabları fln da ve duyduguma göre benide kapatmak istiyorlar ben ztn cok acık giyinen biri degilim sadece başım açık o kdr ama onlar ıcın bıle bu buyuk sorun sevgilim bu konuyu 1-2 aydır dile getirıyor ben ztn kapanmayı dusunuyorum evlendıkten sonra ama onlar hemen kapanmam konusunda ısrar edıyorlarmıs ailesiyle bi kere bıle oturup konusmuslugum yada muhabetım yok benı tanımadan böle yargılamaları cok uzuyor benı sevgilim de bişi dıyemıo ailesi diye ve sevgılım benden bi karar beklıyo şimdi ya kapanıp birlikte mutlu olcakmısız yada ayrılıp ıkımızde uzulcekmısız... ben onu sevıyorm ve onssuz nasıl mutlu olurum bılmıyorm ama dıger yandan ailesinin ısteklerı bıtmıycek bı kere tavız verdım mı dvmı gelcekmıs gıbı gelıo napcagımı bilmez bı haldeyım sız olsanız napardınız cok merk edıoyrm ben mı abartıyorm acaba bilmıyorm...

mrb arkdaşlar...
konuyu yanlıs yere açmıs olblrm yanlışşsa k.bakmayın şimdiden..
Konuya şöyle başlamak istiyorum ben yaşım 23 bursada yaşıyorm ve uludag unv okuyorm neyse suan bırlıkte oldugum ınsanla 1 senedır bırlıkteyız ve ılk baslarda cok mutluyduk tabı cıcım ayları gecene kadar sonra iş ciddiye binince karsımıza zorluklar cıkmaya basladı daha dogrusu benim sevgilimin ailesi biraz kapalı bi aile nasıl dıyım kaynam kapalı akrabları fln da ve duyduguma göre benide kapatmak istiyorlar ben ztn cok acık giyinen biri degilim sadece başım açık o kdr ama onlar ıcın bıle bu buyuk sorun sevgilim bu konuyu 1-2 aydır dile getirıyor ben ztn kapanmayı dusunuyorum evlendıkten sonra ama onlar hemen kapanmam konusunda ısrar edıyorlarmıs ailesiyle bi kere bıle oturup konusmuslugum yada muhabetım yok benı tanımadan böle yargılamaları cok uzuyor benı sevgilim de bişi dıyemıo ailesi diye ve sevgılım benden bi karar beklıyo şimdi ya kapanıp birlikte mutlu olcakmısız yada ayrılıp ıkımızde uzulcekmısız... ben onu sevıyorm ve onssuz nasıl mutlu olurum bılmıyorm ama dıger yandan ailesinin ısteklerı bıtmıycek bı kere tavız verdım mı dvmı gelcekmıs gıbı gelıo napcagımı bilmez bı haldeyım sız olsanız napardınız cok merk edıoyrm ben mı abartıyorm acaba bilmıyorm...

canım çncelikle beni yanlış anlamanı istemem ama şu düşünce tarzı bence hiç ama hiç hoş degil evlendikten sonra kapanıcam zaten diyosun bu bu şekilde belirtişebilecek bişiy degil allahım içine verirse şimdide kapanırsın sonuçta.ama anladıgım kadarıyla sen bunu dedigine göre sevgilinin istegini kabul etmişsin ama bunun evlendikten sonra olmasını istiyosun ama inanki yok böyle bişiy eşinin dini nasıl yaşadıgı beni ilgilendirmez ama buraya yazdıgın için söylemek istiyorum dinde hiç ama hiç bi zaman zorlama yoktur karşındaki insan sana 3 kere söyler bunun dogru oldugunu sen yapmak istersen yaparsın zorlama olmaz o yüzden eger gerçekten kapanmak içinden gelmiyorsa asla ama asla kabul etme çünkü seni bunun için zorlayan yarın başka şeyler içinde zorlarki dinde zorlama olayı çok kötü bişiy bence

Bence ortada bisey yokken onlar istedi diye böyle bisey yapman hata olur...:50:
Sonucta sevdigin insanda senin istediklerini kararını ailesine karsı savunabilmeli..:20:
Evlendikten sonra kapanıcaktım demissin peki kendi isteginlemi?:26:
Eger kafanda kendi isteginle kapanmak varsa bunun evlendikten öncesi sonrası yoktur.
Anladıgım kadarıyla bunu sadece karsı taraf icin yapacaksın iyi dusun derim..:34:.

Son düzenleyen: Moderatör:
en yakın arkadaşımın başına geldi bu olay.
kız gelinliklere bakar hala iç çeker :(
"ALLAH AŞKI İÇİN KAPANILIR , KUL AŞKI İÇİN DEĞİL..." derim her zaman.
iyice düşün :(

bir insanın kapanması inancıyla alakalıdır...ne alaka yani hem onunailesi ne karışır:4:bu seninle eşin arasında bu arada kültür farkı çok büyük öenm taşıyor yani şuan için tamam dersin ilerde farklı şeyler çıkar nereli bu arada aile...

[sıze="3"][sıze="3"][sıze="3"][sıze="3"][sıze="3"] [sıze="2"]mrb arkdaşlar...
Konuyu yanlıs yere açmıs olblrm yanlışşsa k.bakmayın şimdiden..[/sıze]
konuya şöyle başlamak istiyorum ben yaşım 23 bursada yaşıyorm ve uludag unv okuyorm neyse suan bırlıkte oldugum ınsanla 1 senedır bırlıkteyız ve ılk baslarda cok mutluyduk tabı cıcım ayları gecene kadar sonra iş ciddiye binince karsımıza zorluklar cıkmaya basladı daha dogrusu benim sevgilimin ailesi biraz kapalı bi aile nasıl dıyım kaynam kapalı akrabları fln da ve duyduguma göre benide kapatmak istiyorlar ben ztn cok acık giyinen biri degilim sadece başım açık o kdr ama onlar ıcın bıle bu buyuk sorun sevgilim bu konuyu 1-2 aydır dile getirıyor ben ztn kapanmayı dusunuyorum evlendıkten sonra ama onlar hemen kapanmam konusunda ısrar edıyorlarmıs ailesiyle bi kere bıle oturup konusmuslugum yada muhabetım yok benı tanımadan böle yargılamaları cok uzuyor benı sevgilim de bişi dıyemıo ailesi diye ve sevgılım benden bi karar beklıyo şimdi ya kapanıp birlikte mutlu olcakmısız yada ayrılıp ıkımızde uzulcekmısız... Ben onu sevıyorm ve onssuz nasıl mutlu olurum bılmıyorm ama dıger yandan ailesinin ısteklerı bıtmıycek bı kere tavız verdım mı dvmı gelcekmıs gıbı gelıo napcagımı bilmez bı haldeyım sız olsanız napardınız cok merk edıoyrm ben mı abartıyorm acaba bilmıyorm...[/sıze][/sıze][/sıze][/sıze][/sıze]

kesinlikle istediklerini yapma şimdiden ailesi uzaktan seni yönetmeye başladıysa evlenince 3 aya varmaz boşanırsınız demedi deme aile çok önemli restini çek sen onun değil o senin yolundan gitsin balık baştan kokar seven insanda ailesine restini çeker ama ailesi tarafında anladığım kadarıyla sevgilin ve eğer senin yolundan gitmezse evlenincede aile baskısının altında olacaksınız demektir ablamın kızı evlendi kapattılar 3 yıl sonra boşandılar

bencede inanç meseleleri zorlamayla olmaz canım.hem bu şekilde seni tanımadan yargılamaları da hiç hoş değil.açık giyinmiyorum demişsin hadi öyle olsan bize uygun değil kapansın derler anlarımda bu durum çok mantıksız bence.senin içinden ne zaman geliyosa ozaman yapmalısın bunu.onların isteğine göre değil.sevgilin bu konuda yanında olmalıydı bence taviz verme:19:

aynen senin tarzında bi insanım yani kapalı insanlardan tek farkım saçımın açık olması benim nişanlımda kapanacagım günü dört gözle bekliyor ama bana açık açık teklif etmedi çünkü içimden gelmesini bekliyor bence burda iş sevgiline düşünyo seni en ii tanıyan insan o ailesine karşı seni en baştan savunamıyorsa merak etme ayrılıncada üzülen sen olmayacaksın en baştan seni savunmalı dediğin gibi taviz tavizi dogurur sorun:senin kapanman değil bence sevgilinin seni savunamamsı ki böle bi insan seni ezdirir herzamn tatlım bence kendini ifade et ve bekle eger seni anlamzsa kaybeden kendi olur senin arkanda durabilmesi çok önemli sonuçta sen zaten müsbet bi insan ldugunu sölüyorsun seni anlamalı bence

bence birisi sizden istiyo diye kapanılmaz!
bu şekilde kapanınca bi anlamı olcagınıda sanmıyrum!
sonuçta çok kapalı insan görüyruz açık olanlardan daha kötü
açık insanlar görüyruz çok iyi niyetli namuslu dürüst......
başörtüsü gösteriş degilki inancın bi simgesidir.....

İlk olarak ; Bence sevgilinde iş yok kusura bakma .. Ailesinin ne yapıda olduğunu bilen biri sonuçta neden açık bir kızla ilişki kuruyor ki kapalı biriyle olsaymış ve ailesinin gönlünü yapsaymış bugün kimse üzülmezdi ..

İkinisi ; Sevgilin şimdiden kimi daha çok önemsediğini ortaya koymuş aileyi seçmiş yarın evlendiğinde de her konuda ailesinin dediği olacak hep sen üzüleceksin çünkü erkek karısını el üstünde tutmuyorsa kimseeeeee tutmaz iş erkekte biter ezenin çok olur... Ve ezme çabaları şimdiden başlamış..Aile çok önemli inan bugün sevgilinle birliktesin sadece onu görüyorsun sadece telefonda onunla konuşuyorsun hayatın sadece o ama evlendiğinde sevdiğinin arkasında 18 ayrı kafa çıkıo kimi iyi kimi kötü sen sen ol seviyorum deyip boyun eyme çünkü bugün sana bunu yapan yarın daha neler yapacak ve sen gün geçtikçe bu adamdan soğuyacaksın şimdi senin içi vazgeçilmez olan adamdan nefret bile edebilirsin ve kafanı duvarlara vurursun iş işten geçmiş olur.. Kimsenin senin kendi fikirlerine doğrularına bulaşmasına izin verme bu hayat senin ve elalemin annesinin değil SENİN dediğin olur...

üçüncüsü; Kapanacaksan bunu Allah ın aciz kulu için değil Allah ın kendisi için Allah tan korktuğun için yap yoksa hiç bir anlamı yok kapanmanın..

kapanacaksan Allah için kapanmalısın hiç bir kul istedi diye kapanılmaz
ne sevgilin ne ailesi hiç bir allahın kulu buna karar veremez buna sadece sen karar verirsin

Erkek arkadaşınıza, "ailem saçlarını sarıya (sarışınsa eğer siyaha) boyatıp lens takmanı istiyor" deseydin...!!!

Cnm.bu sadece senin kararın olmalı ve nedenlerini bilmen gerekiyor ki ileride hiçbir şey için pişmanlık duymayasın...bu konuda pişmanlık daha çok hataları doğurabilir...bazı aileler çok mutasıp oluyor ve bu konuda hiçbir taviz vermek istemiyorlar...sevgilinde onların önünüze bu konuda çok sorun çıkaracaklarını bildiği için senden böyle birşey istiyor olabilir.bazı kişiler ailesini karşısına almayı istemezler...belki kendiside böyle birşeyi istediği için ısrar ediyordur...bunu neden istediğini bilemiyorum.kendisine nedeni sormalısın bence...belki de seninde içindeki kapanma arzusunu bilerek daha ısrarlı oluyordur...zaten sende anladığım kadarıyla kapanmayı istiyorsun....bu konuda şunu söyleyebilirm;bazılarımız birdenbire kapanmayı tercih ederlerken bazılarımıza kapanabilmemiz için vesileler doğar...karşındakinin doğru kişi olduğundan eminsen bu konuyu bir şekilde halledebilirsiniz...

eger gönlünden geçiyosa ben kapanmka istiyorum buna hazırım hür irademle kimmsenin baskısı altında kalmadan ozamn karar ver kapan veya kapanma seçim seninn ama şu unutma hayatının her alanında önce kendin şeçimini yap diger insanların düşüncelerinede saygı duy...

sevgiyle kal:71:

Son düzenleme:
Konu kapanma kapanmama meselesi değil.

Konu senin eş adayının ya ailemi dinlersin ya da ayrılırız demesi.

Sonuç olarak ya evlenirsin o adamla hep ailesinin dediği olur, onları dinlemediğinde sana resti çeker ya da ayrılırsın. Karar senin.

Hakkında hayırlısı olsun.

Ben olsam ayrılırdım herhalde. Kapanmamak için değil bu adam böyle bir adam olduğu için...

ben size bir yaşanmış bir olay anlatayım:
bir kadın var güzel mi güzel, eğitimli, ve hostes ki bilirsiniz hostesler zaten alımlı güzel olurlar. derken uçuş esnasında yolculardan biriyle tanışılıyor çılgınlar gibi aşık olunuyor..evleniyorlar...bir süre sonra adam kadının mesleginden rahatsız olup bırakmasını söylüyor... kadın kocasına hak veriyor huzursuzluk olmasın diye bırakıyor... derken mutaasıp bir aileye sahip olan adam kadına bu sefer kapanmasını buyuruyor... ve bu kadın sırf kocasını çok sevdigi için içinden gelmese de kapanıyor...sonrasında sanıyormusunuz ki çok mesut oldular..hayır...bi kaç yıl sonra kadın kocasının hayatında başka bir kadın oldugunu öğreniyor..ve evlilik aldatmayla bitiyor..
sizce hata kimde??
peki soruyorum bu adam kadını o meslegi yaparken bakımlı alımlı haliyle sevmedi mi? sevdi...neden değişmesini istiyor??
sonra size gelirsek sevgiliniz sizi başınız açıkken sevmedi mi???... eğer bu kadar muhafazakar bir aileye sahipse en başından başı kapalı kızlarla ilgilenebilirdi,başı kapalı bir kızla birlikte olabilirdi...sonuçta algıda seçicilik diye bir şey var...insan saçını inançları gereği kapatır.. birisi buyurdu diye değil..inançlar başkaları tarafından yönetilemez..
gerisini siz bilirsiniz .......

birileri için kapanmak içinden gelmedikten sonra olmaz hem seni olduğun gibi neden kabul etmiyor sonuçta açık sevmiş kapalı değilki dinizmizde kapanmak farzdır bende açığım umarım içimizden geldiği için kapanırız birgün ama dinde zorlama olmaz...

benim de en çok kafama takılan eğer kapanmazsan ayrılırız demesi oldu.böyle bir erkekle evlenirsen kapansanda mutlu olamazsın canım belli ki hep ailesinin isteklerini öncelikli tutacak sen hep 2. planda olacaksın.bu da tek başına mutsuzluk için yeterli bir sebep zaten:31:
kaldı ki allah için kapanılır kul için değil.
ben olsam önce sevgilime ayrılırızın hesabını sorardım ayrılırız ne demek beni ailene karşı savunamıyormusun derdim:23:

Onun Beni sevdigine eminim hem benim iyligim için istiyo bunu bılıyorum ztn bız evlenınce baska bi şehirde yasıycaz ve ayda yılda bi goruscez ailesiyle cunku sevgilim polis o yuzden ailesi evlenınce karısamıycak bize bunu sevgilimde dio bızım bızden baska kımsemız olmıycak ve ben güvenıyorum ona o benı hıc uzmedı bu gune kadar ama böle konudada ailesini karsısına almasını istemem eger ailesi baska bişi daha cıkarırsa yada bana daha cok karısmaya baslarsa o zaman gercekten kaybeder beni daha ztn evlenmemıze cok var o zamana kdr hersey bellı olur umarım butun yorumlarınız için cok teşekkur ederım...

birileri için kapanmak içinden gelmedikten sonra olmaz hem seni olduğun gibi neden kabul etmiyor sonuçta açık sevmiş kapalı değilki dinizmizde kapanmak farzdır bende açığım umarım içimizden geldiği için kapanırız birgün ama dinde zorlama olmaz...
o benim açık yda kapalı olduguma takmıyo sonucta ben uyarrım buda benım esin olarak gorevım sen ıster yaparsın ıster yapmazsın sana kalmıs dıo ama ailesi onu zor durumda bırakıo oda ne benden vazgecebılıyo nede ailesinden onun durumu daha kötü ztn uzakta suan hem özlem var hem bu olaylar yuzunden uzuluo mayısta gelcek o zaman herseyi yuzyuze konuscaz ztn... tşkler yorumun için

Back
X