Kararsizim yardiminiza ihtiyacim var

PaRaDiSiaC

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2012
310
1
116
- Yurtdışı
Merhaba kadinlar kulubunun sevgili uyeleri...
Size kararsiz kaldigim bir konu hakkinda danismak istiyorum..
Esim ve ben yurtdisindayiz esim yabanci.
Su an maddi konuda oldukca sikintiliyiz..
Ben burada calisamiyorum buranin dilini bilmedigim icin dahasi burada calismam pek uygun degil.
Esim gec saatlere kadar calisiyor hala borcumuzu kapatamadik...
Ve burada her kaldigimiz gun biraz daha borca giriyoruz...
Burada kiradayiz ve her sey oldukca pahali hala bir kurus birikimimiz yok.
Esimin elini kolunu ben bagliyorum yani esim aslinda istese iyi para kazanabilir ama evde ben yanlizim.
Burada patronunun evi var calisanlar orada kaliyorlar yol masraflari yemek masraflari olmuyor.
Esim eve gelmek zorunda oldugu icin yol parasi cok gidiyor aldigi maas yaramiza melhem olmuyor..
Normalde biz esimle Turkiye'ye gitme karari aldik.
Benim annem yanliz yasiyor oda israrla bizi cagiriyor annem ile yasayacagiz.
Turkiye'de calisma olanagim ve alacagim maasla yavas yavas borclarimizi kapatabilirim.
Ama esim is bulamayabilirde Turkiye'de bir sure.
Bu surec icerisinde sadece ben calismak zorunda kalabilirim
Yada soyle bir secenek var esim burada calisip patronunun calisanlari icin tuttugu evde kalabilir.
Onunda maasi borclarimizi kapatir yavas yavas.
Her sey oradan cunku yemek yol masrafi olmayacak.
Ben Turkiye'de esim burada calisacak.
Ama eger boyle olursa 6-7 ay bir ayrilik gozukuyor bize..
Ve biz henuz 7 aylik evliyiz yani evli kaldigimiz ay kadar ayrida kalacagiz birbirimizden.
Evliligimiz henuz yeni yeni oturuyorken sizce bu ayrilik kotu mu olur.
Yada esimi alip gidelimmi buradan ayri kalmadan biraz disimizi sikalim gecte olsa borcumuzu kapayayim.
Buyuk bir sorumluluk biliyorum ama baslarken hastalikta saglikta diye baslamadik mi?
Esimin sevgisinden saygisindan en ufak suphem yok.
Eger en ufak yanlisini gorse idim bu ayrilik zor olmazdi benim icin.
Esim beni birakip gitme diyor nereye gidersen beni de gotur diyor.
Sizce aklimimi mantigimi mi kullanayim.
Siz olsaniz herseye gogus gererek goze alarak esinizin elinden tutup ayriligi goze alamayarak gotururmuydunuz ?
(Not:esim buradan kredi cekip borcumuzun tamamini kapatabilir...Ve Turkiye'den her ay para gondererek bu borcu yavas yavas kapayabiliriz )

Son düzenleme:
Mantık veya doğru olanı değil tamamen içimden geleni yazıyorum.

Eşini buraya getirirsen, sorumluluğu sırtına almış olursun.
Sen gelip iş bulana kadar,eşin orada yeni bir iş bulsun.
Mesleği nedir bilemiyorum ama başka şartlarda bir iş arayabilir.
Sen de bir an evvel dil öğrenmeye çalış.En azından bir iş bulamana yetecek kadar...

En kötü ihtimalle,eşin haftaiçi patronun evinde kalır,haftasonu eve gelir.

çok zor bir şey sormuşsun.

bence eşini bırakma, ne yaşayacaksanız beraber yaşayın.

annen borçlar için bir miktar para gönderemez mi?

Son düzenleme:
Bence de birlikte Türkiye ye gelin..

Hem ayrı kalmamış hemde annenizin yanında oturacağından kira vermeden daha çabuk toparlarsınız durumunuzu.

Üstelik eşiniz burda bence iş bulabilir, ingilizce artık Türkiye de bile çok şeyin kapısını açıyor..

Allah kolaylıklar versin, bende 7 aylık evliyim

Trye geldiğinizde o borç öyle yada böyle kapanıkcak sonuçta
Geç olsunda ayrı olmasın canım,daha yeni evlisiniz
Zaten eşin gece yarılarına kadar çalışıyormuş hep dip dibe de değilsiniz...
Yani diyeceğim hayat çok kısa her anı doyasıya birlikte yaşayın acısıyla tatlısıyla:69:

Mantık veya doğru olanı değil tamamen içimden geleni yazıyorum.

Eşini buraya getirirsen, sorumluluğu sırtına almış olursun.
Sen gelip iş bulana kadar,eşin orada yeni bir iş bulsun.
Mesleği nedir bilemiyorum ama başka şartlarda bir iş arayabilir.
Sen de bir an evvel dil öğrenmeye çalış.En azından bir iş bulamana yetecek kadar...

En kötü ihtimalle,eşin haftaiçi patronun evinde kalır,haftasonu eve gelir.

Ama boyle olursa ben evde 5 gun yanliz kalacagim esimin gozude arkada kalacak ve ben burayi bilmiyorum bile.
Bir sey istesem cikip derdimi anlatamam Ingilizce bilmiyor cogu kisi.
Oylede bir sorun var :(

çok zor bir şey sormuşsun.

bence eşini bırakma, ne yaşayacaksanız beraber yaşayın.

annen borçlar için bir miktar para gönderemez mi?

Annem yeni dukkan acti henuz masraflari var.
O yuzden ondan beklentim olamaz.
Oda kendi yaginda kavruluyor.
Ama bilmiyorum esimi yanima alirsam gozum arkada kalmaz ama butun yukte bende olacak orasida var...

Ama boyle olursa ben evde 5 gun yanliz kalacagim esimin gozude arkada kalacak ve ben burayi bilmiyorum bile.
Bir sey istesem cikip derdimi anlatamam Ingilizce bilmiyor cogu kisi.
Oylede bir sorun var :(

Canım kaç yaşındasın,,ne zamandır oradasın bilemiyorum.
Ben 3-5 gün seyahate bile gitsem,otel civarını arka sokağını caddesini,vasıta durumu hemen çözüyorum.
Çok zor değil böyle şeyler,çekingen olma.Orası artık yuvansa,benimseyip ayak uydurman lazım.Orayı bilmem burayı anlamam diye kendini kısıtlama.

birlikten güç doğar..birarada beraber olun..yeni yeni birarada yaşamaya alışırken tekrar ayrı ayrı düzen oluşturmayın..berabber hareket edin..orada yada burada..

Peki şöyle yapsanız, eşin çalışacağı günler patronunun evinde kalsa, sadece h.sonları eve gelse en azından birbirinizden çook da uzak kalmadan hasret çekmeden para biriktirilebilir. Böylesi en kolay yol. Ama genede bu yolla bile borcu kapatmak çok uzun sürer diyorsanız o zmn o orda siz burda çalışın bi süre ayrılığa göğüs gerin..

Bence de birlikte Türkiye ye gelin..

Hem ayrı kalmamış hemde annenizin yanında oturacağından kira vermeden daha çabuk toparlarsınız durumunuzu.

Üstelik eşiniz burda bence iş bulabilir, ingilizce artık Türkiye de bile çok şeyin kapısını açıyor..

Allah kolaylıklar versin, bende 7 aylık evliyim

7 Ay ayrilik kolay degil henuz yeni yeni oturdu evliligimiz rayina.
Mutluyuz maddi sikintimiz olsa bile yetinmeyi biliyoruz ama ayri kalmaya benden cok esim dayanamaz.
Belki sizin dediginiz gibi Allah yuzumuze guler esim is bulur bu da olabilir.
Ne karar verirsem umarim dogru olan karari veririm...

Ölümlü dünya. O borç elbet kapanır geçte olsa ama sevdiğin kişiden uzak kalmaya değmez. Biraz sıkıntı çekebilirsiniz ama beraber aşarsınız. Şu ana kadar o çalışmış. Biraz da sen çalışırsın iş bulamasa bile. Yükü sırtına almak diye bir şey yok. Eşitsiniz. O para kazandığında ikiniz için kazanıyor sonuçta. Bence hiç düşünme canım. Huzurunuz yoksa hemen dönün Türkiye'ye. Bir sene iki sene neyse sıkıntı çekin ne olacak. Sonra işin ucunda daha huzurlu bir hayat olduktan sonra.

7 Ay ayrilik kolay degil henuz yeni yeni oturdu evliligimiz rayina.
Mutluyuz maddi sikintimiz olsa bile yetinmeyi biliyoruz ama ayri kalmaya benden cok esim dayanamaz.
Belki sizin dediginiz gibi Allah yuzumuze guler esim is bulur bu da olabilir.
Ne karar verirsem umarim dogru olan karari veririm...

Amin inşallah çok yakın olmamakla birlikte ortaokuldan sınıf arkadaşım Brezilya lı bi kızla evlendi..

Kız Türkiye ye geldi ( çok basit kelimeler hariç Türkçe bilmiyor ) iş bulmuş, maaşından da memnundu.

İnşallah sizin de öyle olur

Trye geldiğinizde o borç öyle yada böyle kapanıkcak sonuçta
Geç olsunda ayrı olmasın canım,daha yeni evlisiniz
Zaten eşin gece yarılarına kadar çalışıyormuş hep dip dibe de değilsiniz...
Yani diyeceğim hayat çok kısa her anı doyasıya birlikte yaşayın acısıyla tatlısıyla:69:

Haklisiniz esimde aynen boyle dusunuyor cok duygusal..
Beni burada birakma belki hersey dusundugumuzden guzel olur diyor...
Kafam karisik ama gonlum esini birakip gitme diyor...

Ölümlü dünya. O borç elbet kapanır geçte olsa ama sevdiğin kişiden uzak kalmaya değmez. Biraz sıkıntı çekebilirsiniz ama beraber aşarsınız. Şu ana kadar o çalışmış. Biraz da sen çalışırsın iş bulamasa bile. Yükü sırtına almak diye bir şey yok. Eşitsiniz. O para kazandığında ikiniz için kazanıyor sonuçta. Bence hiç düşünme canım. Huzurunuz yoksa hemen dönün Türkiye'ye. Bir sene iki sene neyse sıkıntı çekin ne olacak. Sonra işin ucunda daha huzurlu bir hayat olduktan sonra.

Evet caliskan esim durmaksizin calisir ama ben evde yanlizim o zor oluyor...
Yarin ne olacak oda belli degil henuz yeni yeni alistik birbirimize.
Ben calisirim o yonden sorunum yok esime bakarim kadin olmakla erkek olmakla alakasi yok aslinda.
Karsindaki insan degiyorsa yaptigin fedakarliklara yapar butun kadinlar eminim.
Huzurumuz yok burada ama eminim esim Turkiye'ye gittigimizde huzurlu olacak.
Cunku Turkiye ile ilgili cok hayalimiz vardi... planlar yaptik.
Simdi burada esimi yapayanliz birakirsam icten ice uzulecek..
En iyisi yanimda goturmek esimi...

cinsellikle ilgili sorununuz vardı yanlış hatırlamıyorsam o yüzden ayrı kalmayın derim

Evet cinsel yonden sikintilarimiz vardi :) sizlerin taktikleri yorumlariyla o sorunu yavas yavas cozmeye basladik diyebilirim :)
Ama simdi bu sorun cikti umarim bunu da asariz :)

Amin inşallah çok yakın olmamakla birlikte ortaokuldan sınıf arkadaşım Brezilya lı bi kızla evlendi..

Kız Türkiye ye geldi ( çok basit kelimeler hariç Türkçe bilmiyor ) iş bulmuş, maaşından da memnundu.

İnşallah sizin de öyle olur
Allah arkadasiniza mutluluk versin esi ile insallah.
Hayat bu belli olmaz degil mi hic birsey belki cok iyi bir is buluruz esime belkide ben calisip kazanirim yanliz ama.
Icım huzurlu olur evimde beni bekleyen esim var.
Ayri olursak da gozum arkada kalacak buda beni huzursuz edecek...
Hayatimizi evliligimizi etkileyecek belkide...

Eşin ne iş yapıyor ki patronun evinde kalan daha çok kazanıyor ?

Esim organizasyon isleri ile ilgileniyor.
Ama bizim evimiz merkeze yakin degil patronunun kiraladigi ev merkeze is yerlerine yakin.
Patronunun maddi durumu iyi oldugundan yemek masraflarinida o karsiliyor.
Yol masraflarida olmuyor orada kalarak o yuzden daha iyi para biriktiriyorlar...

Back
X