Kararsızım...

fatobrs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
286
0
96
39
Bursa
1,5 yıldır özel bir firmada muhasebe sorumlusu olarak çalışıyorum (sömürülüyorum). Patronum ve bitmek bilmeyen kaprisleri ve istekleriyle zaten başım dertte o da yetmezmiş gibi yeğenlerinin koltuk taksitleri, karısının tencere tava taksidi, avon paralarının toplanması gibi vs işleri hep bana yaptırılıyor. Maaşları ve çalıştığımız firmalara borçlarımızı hiçbir zaman tam olarak ödediğimizi görmedim. Hep içerde paramız bekliyor, hep bekliyor. Düğün borcum var diye hep bekledim, sabrettim ama artık dayanacak takadim kalmadı. Bu seferde iki kişi çalışmış olmanın rahatlığına alışan ve harcamalarını ne kadar uğraşsamda kontrol edemediğim eşimi düşünüyorum. Benim maaşım her ne kadar tam alamasamda ondan fazla ve her ödemeyi ben gerçekleştiriyorum.
Psikolojim o kadar bozuldu ki biri ters bişey söyleyince hemen ağlıyorum abartmıyorum hemen. Düşünün nasıl bir durumda olduğumu.. Ne yapmalıyım sizce ev kirada değil öyle abartılı bir borcum da yok. Çıkıp dinlenmeli miyim yoksa abartıyorum da bu eziyete devam mı etmeliyim :S

1,5 yıldır özel bir firmada muhasebe sorumlusu olarak çalışıyorum (sömürülüyorum). Patronum ve bitmek bilmeyen kaprisleri ve istekleriyle zaten başım dertte o da yetmezmiş gibi yeğenlerinin koltuk taksitleri, karısının tencere tava taksidi, avon paralarının toplanması gibi vs işleri hep bana yaptırılıyor. Maaşları ve çalıştığımız firmalara borçlarımızı hiçbir zaman tam olarak ödediğimizi görmedim. Hep içerde paramız bekliyor, hep bekliyor. Düğün borcum var diye hep bekledim, sabrettim ama artık dayanacak takadim kalmadı. Bu seferde iki kişi çalışmış olmanın rahatlığına alışan ve harcamalarını ne kadar uğraşsamda kontrol edemediğim eşimi düşünüyorum. Benim maaşım her ne kadar tam alamasamda ondan fazla ve her ödemeyi ben gerçekleştiriyorum.
Psikolojim o kadar bozuldu ki biri ters bişey söyleyince hemen ağlıyorum abartmıyorum hemen. Düşünün nasıl bir durumda olduğumu.. Ne yapmalıyım sizce ev kirada değil öyle abartılı bir borcum da yok. Çıkıp dinlenmeli miyim yoksa abartıyorum da bu eziyete devam mı etmeliyim :S

yukarıda işaretlediğim yeri anlamadım cidden..
bende muhasebeciyim ama bu işler özel.. bunları yapmak zorunda değilsinki..
madem bunaldın borcun yok
çıkınca sıkılmayacaksan (maddi açıdan) çık biraz kafanı dinle..
sonra tekrar baslarsın

biz insanlar neden çalışıyoruz daha iyi yaşamak ve mutlu olmak için bu kadar mutsuz olduğun bir yerde bu kadar zaman geçirme bence düşünsene eşinden annenden babandan daha fazla ordaki insanlarla muhatap oluyorsun bence kendini mutlu hissedecğim bir yere git.. kocanda dişini sıkmasını öğrnir bu arada:20:

yukarıda işaretlediğim yeri anlamadım cidden..
bende muhasebeciyim ama bu işler özel.. bunları yapmak zorunda değilsinki..
madem bunaldın borcun yok
çıkınca sıkılmayacaksan (maddi açıdan) çık biraz kafanı dinle..
sonra tekrar baslarsın

Biliyorum özel şeyler ama yaptırıyorlar, o yüzden sömürülüyorum dedim. Cesaret edip nasıl söylicem çıkmak istediğimi
ona bile tırsıyorum artık nasıl bastırıldıysam :(

eşinle bir konuş önce böyle böyle de durumu açıkla .. sonrada ayrıl bir süre dinlen sonra yine girersin bir işe.. ya da işten çıkmadan bir yerlere bak yerini hazırla :)

eşinle bir konuş önce böyle böyle de durumu açıkla .. sonrada ayrıl bir süre dinlen sonra yine girersin bir işe.. ya da işten çıkmadan bir yerlere bak yerini hazırla :)

Eşime açıkladım zaten, o çık durum buralara kadar gelmeden aklın nerdeydi niye halâ inatla çalışıyorsun diye kızıyor bile. Yerimi hazırlama konusuna gelince sanırım 2-3 ay kendime gelemem, bi çıkabilsem bi evime kapak atsam şuan başka bişey istemiyorum :(((

Canım bu devirde iş bulmak çok zor biliosndr sende. Eğer iş bulamazsan ne yapacaksın? . Bence yeniden başvuru yap bir kaç yere kabul edilince çık .

Canım bu devirde iş bulmak çok zor biliosndr sende. Eğer iş bulamazsan ne yapacaksın? . Bence yeniden başvuru yap bir kaç yere kabul edilince çık .

Çok haklısın ama ben en azından 3 yıldır düğündü işdi derken yapamadığım yıllık iznimi yapmak istiyorum, yani evde sıkılana kadar sanırım iş aramayacağım :(

Benim anlamadığım bütün ödemeleri niye eşiniz değilde siz yapıyorsunuz?Tamam ikinizde çalışıyorsunuz hepsini o ödesin demem ama tek başınıza size yazık günah değil mi?Belki iş haricinde onun bu durumu da bunaltmış olabilir mi?Çünkü bütün bir evin sorumluluğu çok zor.İş hayatına alıştıktan sonra evde oturmak zor gelecektir ama gerçekten istiyorsanız kullandırmayın kendinizi.Ama ev durumunuz ne olur?Çalışmaya devam olacaksa da bu iş yerinden çıkmadan etrafa haber verin ve bir iş bulup ayrılın oradan.Hem özel işleri yaptırıp hem yarım yamalak maaş,eşiniz ödemeleri size yaptırıyor.Yazık günah size de.​

Maddi olarak büyük bir sıkıntı olmayacaksa çıkman daha iyi olur, bu kadar mutsuzsan ... Ama unutma mikemmel işyeri yok maalesef heryerin bir derdi oluyo ... Yani senin dayanma kapasiten doluysa bisüre evde kafanı dinle ....

patron, müdür,ş ef vs. tabiki istekleri bitmez. çünki biterse sizin orada işiniz olamaz ama size özel ihtiyaçlarını yaptırmaya hakları yok. maddi açıdan sıkıntıya girmeyecekseniz ayrılın ve yeni bir iş bakın. allah bilir 3 krş ta maaş veriyorlardır.

Back
X