kararsızım

petek00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
145
0
46
İstanbul
Merhaba kızlar ben ev konusunda kararsızım apartman katında oturuyorum.evi ilk satın aldığımızda evin tamiratı çok vardı mutfak dolabı,doğalgaz,pimapeni anca yaptırabildik.evde yine yapılması gereken tamiratlar var.banyo,kapılar,yerler parke olması gerekiyor.eşyalarım eskidi yatak odam dökülüyor.beyaz eşyamın çoğu bozuldu,televizyonum desen öyle.evi satmayıda düşünüyorum çünkü bunları yaptırırsam eşyalarıda alırsam istediğim mustakil ev tarzından alamıyorum.para biriktirip evi satıp üstünede biriktirdiğim parayı ekleyip istediğim gibi almak istiyorum oda zaman alacak biliyorum.ama bu kırık dökük evdede düzen kuramıyorum.eşim kredilende hiçbirşey yapmak istemiyor.sizce neyapsam.satsam mı,tamirat ettirip eşyamıdamı alsam.

Son düzenleme:
sizin yerinizde olsam evi yenilerdim. Çünkü bina eski olsa bile içi temiz, yeni olduğunda evin fiyatı da artıyor.
Ayrıca eşiniz krediye de pek yanaşmıyormuş. O parayı biriktirene kadar da tertemiz evinizde oturursunuz.

yavaş yavaş evinizi güzelleştirin..parayı birikirip inşallah istediğiniz evide alırsınız..kendiniz evin duvarlarını boyayarak eşyalarınızı kendiniz tamir ederek bile güzelleştirebilirsiniz..hatta eşinizin elinden tamir gibi işler geliyorsa parkeleride çok rahat döşeyebilir.eşyalarınızıda yavaş yavaş yenilersiniz...Allah kendi içinizde mutlulğun,huzurun bozulmasına izin vermesin herşey zamanla olur..

sizin yerinizde olsam evi yenilerdim. Çünkü bina eski olsa bile içi temiz, yeni olduğunda evin fiyatı da artıyor.
Ayrıca eşiniz krediye de pek yanaşmıyormuş. O parayı biriktirene kadar da tertemiz evinizde oturursunuz.

evet masrafsız dairenin fiyatıda artıyor.gerci evi satmak istememin nedenide ferah olmaması.arka çepheye binalara bakıyor.binaların arasından boşluklardan yolu görüyorum.6 katlının en üst katındayım evde rütübet oluyor.eşimle her hafta küfleri siliyoruz yine oluyor.catı yeni ama yinede oluyor.doğalgazdan olduğunu söylüyorlar ev tam ısınamadığı için nem yapıyor diyorlar,kimiside pimapenden oluyor diyor,kimiside en üs kat olduğu için diyorlar.hergün havalandırıyorum ama yine oluyor.kışında üst kat olduğu için orta kattakilerden daha fazla yakıt kullanıyoruz.asansörde yok elimizdekilerle yukarı çıkmak zor oluyor.

yavaş yavaş evinizi güzelleştirin..parayı birikirip inşallah istediğiniz evide alırsınız..kendiniz evin duvarlarını boyayarak eşyalarınızı kendiniz tamir ederek bile güzelleştirebilirsiniz..hatta eşinizin elinden tamir gibi işler geliyorsa parkeleride çok rahat döşeyebilir.eşyalarınızıda yavaş yavaş yenilersiniz...Allah kendi içinizde mutlulğun,huzurun bozulmasına izin vermesin herşey zamanla olur..

eşim pek parke işlerinden anlamaz.tamir olarak anca pirizleri tamir eder ufak tefek elektronik şeyleri tamir eder birde eve boya yapar.boyayı istediğim gibi yapmasada idare eder.biraz dalgalı yaparda :1:

Tam anlamadım,şimdi siz hem evi satıp müstakil bir ev almak istiyorsunuz,
hem de eşyalarınızı değiştirmek dimi?
peki evinizi bu haliyle satsanız ne kadar ediyor?
Ve istediğiniz müstakil ev ne kadar,karşılıyor mu yani para eklemeden?

Tam anlamadım,şimdi siz hem evi satıp müstakil bir ev almak istiyorsunuz,
hem de eşyalarınızı değiştirmek dimi?
peki evinizi bu haliyle satsanız ne kadar ediyor?
Ve istediğiniz müstakil ev ne kadar,karşılıyor mu yani para eklemeden?

evim satınca 65.000 tl ediyor.almak istediğim evin ortalaması 80.000,100.000 tl arası.otuduğum ev küçük olduğu içi eşyalarıda ya eve göre alacağım yada satarsam aldığım eve göre alcağım.o yüzde kararsızım.

evim satınca 65.000 tl ediyor.almak istediğim evin ortalaması 80.000,100.000 tl arası.otuduğum ev küçük olduğu içi eşyalarıda ya eve göre alacağım yada satarsam aldığım eve göre alcağım.o yüzde kararsızım.

Bence eşya değiştirme fikrini erteleyin.
Bir an önce birikim yapıp ya da kredi çekip evinizi değiştirin.
Rutubet,nem sağlık için de çok zararlı.
Hem 6. kata her gün inip çıkmak kolay mı?
Bu haliyle satın 15000-20000 kredi çekip yeni evinize geçin.
Eşyalar taksitle de alınır her zaman.
Ama ev çok daha önemli bence.

Bence eşya değiştirme fikrini erteleyin.
Bir an önce birikim yapıp ya da kredi çekip evinizi değiştirin.
Rutubet,nem sağlık için de çok zararlı.
Hem 6. kata her gün inip çıkmak kolay mı?
Bu haliyle satın 15000-20000 kredi çekip yeni evinize geçin.
Eşyalar taksitle de alınır her zaman.
Ama ev çok daha önemli bence.

arkadaşa aynen katılıyorum evin rutbetli ve asansörsüz hergün 6 kat in çık çok zor:53:
bence eve eşyaya hiç para harcama :50:birikim yapmaya yada kredi çekip daha kullanışlı rutubetsiz bir ev almaya çalışmalısın:31:

canım nem ve küf önemli bi sorun.bence eşya yenilemeyin.biraz sabredin para biriktirip yeni bir ev alırsınız,ondan sonra eşyalarınızı yenilersiniz.en kısa zamanda evi değiştirmeye çalışın.Allah korusun nem ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

Back
X