Merhaba herkese.. çok kararsiz kaldığım bir konuda görüş ve oneri bekliyorum.
2 ay sonra bebegimi kucagima alacagim Insallah. ilk oldugu icin heyecanli ve stresliyim. Bazen mantikli dusunemiyorum gibi gekiyor. Gecen sene mezun oldum matematik ogretmeniyim. Bu sene ilk atamada yerlesemedim. Ikinci atamada da zor gozukuyor. Kaldi ki atanirsam ücretsiz izin alirim diye dusunuyorm. Dedigim gibi pek umit yok ama.. bebekle simava calismak zor olacagi kanaatindeyim. Yani kpss yle ugrasmayip özel okul kolej vs.degerlendirmek istiyorm. Onumuzdeki okul sezonu ocin biryerlere basvursam bebegim cok küçük olacak birakacak kimsemde yok. Maddi anlamda da sıkıntı miz var epey. Eşim subay iyi bir maaşı var ama evlilik ve sonrası hep ona kaldi hala duzelemedik. Ne yapmaliyim sizce? Erken işe baslayip bakici mi tutmam lazm buna hic gönlüm el vermiyor. Yoksa bebegim 3 yasina gelene kadar ben mi bakmaliyim?
Bence kpssyi bir kez daha deneyin. Devlette öğretmenlik gibisi yok, çalışırken bile çocuğunuzla ilgilenebilirsiniz. İkinci sefer de olmazsa özele bakarsınız. Bebekle sınava çalışan da çok kişi var. Zaten matematikçiymişsiniz. Kpss de matematik yapan öne geçiyor her zaman.
Mümkünse özel sektörden uzak dur derim ben. Maddi olarak idare edebilecekseniz kamuya yerleşene kadar çocuğuna bak olmadı otur kpss ye çalış. Kamuda calisma saatlerin de az olur ne guzel buyutursun çocuğunu. Ben özelde çalışıyorum ve gerçekten zorlanıyorum. Çocuğum da yok henüz üstelik.
Eğer maddi imkanlarınız el veriyorsa 3 yaşına kadar kendiniz bakın derim. Ben iki çocuğuma da 3 yaşına kadar bakmak isterdim ama maddi imkanlarımız el vermedi.
şöyle yapabilirsin özel seni zorlar çok yıpranırsın eğer durumunuz çok çok kötü değilse bebeğinle evde oturup kpssye hazırlan böyle hazırlanıpta kazanan cok kişi var. hem devlette daha rahat olursun hemde bu yılını bebişinle geçirirsin
Bende arkadaslarimla ayni fikirdeyim ozelde cok zorlanirsiniz bebekle o yuzden bir sene daha hazirlanmaniz. Tabi insallah subatta atanirsin bu sene mat a cok az kontenjan verildi malesef subatta belki fazla verirler
Annem bursada kayinvalidr orduda yaşıyor ikisininde gelip bakma imkani yok ozel okullar mesai konusunda ne kadar zorlar o noktada bilgim yok. Çevremde de bir iki atanmis arkadas var sadece.. kpss cok zor bir süreç özellikle öabt dediğimiz alan bilgisi kısmı üniversite müfredatı yogunlasmak gerekiyor. o yuzden bebekle nasil olacak bilmiyorm. Normal memuriyete calismak gibi degil yani.. yasayarak tecrube edicem sanirm