• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızlığım ve hayatımı bekletmem

kristenn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
524
7
46
İstanbul
Ben birtürlü mesleğime karar veremiyorum gideceğim yolumu seçemiyorum sırf bu yüzden hayatımı bekletiyorum 10.sınıftayım sözeli seçtim ne ders çalışıyorum ne başka birşey hele bi yolumu seçimde diyorum tek kafama yatan isteyerek yapacağım şey pastane işletmek başka bi dükkan ticaret ne okumam lazım yoksa okumamammı lazım işletme olurmuki üniversite okumam lazım kendi anaokulumu açabilirmiyim çocuklarıda aşırı seviyorum ama kendi işim olsun istiyorum orta gelirli bi aileyiz şimdiden paramı biriktirsem beni yönlendirirseniz çok sevinirim.

canım öncelikle kendini mutlu hissedecek bir işi seç.. yani nelerden mutlu olursun bunu bil. Eğer okul açmayı falan düşünüyorsan öğretmen ol bence ! hem eğitim verirsin.
Eğitim çok önemli. eğitimini güzel aldıktan sonra biyerde işletirsin, biyerde açarsın sorun olmaz.
pastane falan diyosan işletme, muhasebe falan okuyabilirsin hesabın iyi olması gerek

sizin yaşınızdayken idealim olan bölümü okumak için çırpındım didindim ve başardım okudum çok şükür. etrafta herkesin okuma iş bulamazsın rahat edemezsin demelerine rağmen okudum. benim sıralamamdan yaklaşık 60 bin geride olan arkadaşım benim o zamanlar istemem dediğim bölümü okudu haziranda mezun oldu eylülde atandı çalışıyor bense hala atanabilmek için kursa gidip ders çalışıyorum.pişman mıyım genellikle deilim ama zaman zaman keşke de diyorum.
yani demek istediğim şu evet insan istediği bölümü okumalı filan ama okurken de sonraki iş olanaklarını da düşünmeli;) istediğiniz bölümleri bi kenara yazın ve tek tek analiz edin ilerde iş olanakları açısından bence ;)

sözelciysen,kendi işinin olmasını istiyorsan ve çocukları seviyorsan anasınıfı öğretmenliği veya okul öncesi tercihi yapmak.kendi kreşini açarsın ilerde

Ben birtürlü mesleğime karar veremiyorum gideceğim yolumu seçemiyorum sırf bu yüzden hayatımı bekletiyorum 10.sınıftayım sözeli seçtim ne ders çalışıyorum ne başka birşey hele bi yolumu seçimde diyorum tek kafama yatan isteyerek yapacağım şey pastane işletmek başka bi dükkan ticaret ne okumam lazım yoksa okumamammı lazım işletme olurmuki üniversite okumam lazım kendi anaokulumu açabilirmiyim çocuklarıda aşırı seviyorum ama kendi işim olsun istiyorum orta gelirli bi aileyiz şimdiden paramı biriktirsem beni yönlendirirseniz çok sevinirim.

pastana işletmek:)) neden ahçılıkla ilgili yada sadece pastacılıkla ilgili bir alanda yoğunlaşmıyorsun?
çocukları çok sevmek ve bu doğrultuda düşünmekte güzel elbet..ama kısa zamanda az bir yatırımla -ki bu yatırım kendine olucak-çok iyi yerlerde çalışabilirsin...zamanında ben de önümü görebilseydim,hiç düşünmeden seçerdim..hem riski az hem getirisi yüksek..5000 TL bile maaş alan var bu işten en kötüsü 2000 TL nerdeyse,abartı değil gerçek..kabiliyetin varsa hiç düşünme bile derim,mutfakta zaman geçirmek insanlarla uğraşmaktan daha keyifli:34:

sözelciysen,kendi işinin olmasını istiyorsan ve çocukları seviyorsan anasınıfı öğretmenliği veya okul öncesi tercihi yapmak.kendi kreşini açarsın ilerde

Peki kreş için ayrı bir okul gerekiyormu ? İşletme okusam açabilirim herhalde dimi ?

pastana işletmek:)) neden ahçılıkla ilgili yada sadece pastacılıkla ilgili bir alanda yoğunlaşmıyorsun?
çocukları çok sevmek ve bu doğrultuda düşünmekte güzel elbet..ama kısa zamanda az bir yatırımla -ki bu yatırım kendine olucak-çok iyi yerlerde çalışabilirsin...zamanında ben de önümü görebilseydim,hiç düşünmeden seçerdim..hem riski az hem getirisi yüksek..5000 TL bile maaş alan var bu işten en kötüsü 2000 TL nerdeyse,abartı değil gerçek..kabiliyetin varsa hiç düşünme bile derim,mutfakta zaman geçirmek insanlarla uğraşmaktan daha keyifli:34:

Aşçılığa kabiliyetim yok ama illede pastane değil kendi işim olacak herhangi birşey bir işte bütün ömrümü bitirmek istemiyorum çocukları seviyorum ama öğretmen olursam her gün aynı yer kurallarr olacak her ay aynı maaş emekli olana kadar aynı şeyi yapıcam ama kendi dükkanım olsa sürekli küçük mutluluklar yaşıcam ilk müşterimdee heyecanlanıcam kendi istediğim gibi döşücem istediğim zaman gelmicem sonra işimi iyi yaparsam daha büyüğünü açma hedefim olacak sonu gelmicek. Öyle birşey istiyorum ama bunları yapmak için üniversiteye gerekde yokki işletme ne işe yarıyor abime sordum senin gibiler olur açıköğretimden işletme okurrr kimisi odtüden okurrr her türlüsü var dedi. iyi üniversitelerdeki işletme ne işe yarıyor ?

canım öncelikle kendini mutlu hissedecek bir işi seç.. yani nelerden mutlu olursun bunu bil. Eğer okul açmayı falan düşünüyorsan öğretmen ol bence ! hem eğitim verirsin.
Eğitim çok önemli. eğitimini güzel aldıktan sonra biyerde işletirsin, biyerde açarsın sorun olmaz.
pastane falan diyosan işletme, muhasebe falan okuyabilirsin hesabın iyi olması gerek
Eskiden öğretmen olmak istiyordum ama garantisi yok 30 yaşına kadar ders çalışarak atanmayı bekleyenler var.Ama kendi işim olmadıkça mutlu olamam zaten:19:

Back
X