Ben daha çok toplumla iç içe olup insanlarla iletişim kurarak yarar sağlayacağım bir alanda olmak istiyorum.Akademisyenler de topluma yarar sağlıyorlar tabiki ama akademisyenlik biraz daha bilimsel bir yön benim içinAkademisyenlik yolunda ilerleseniz, öğretmenlik şevkinize uygun olur mu?
Bu söyleminizi şuanki mesleğiniz sağlıyor zaten.Ben daha çok toplumla iç içe olup insanlarla iletişim kurarak yarar sağlayacağım bir alanda olmak istiyorum.Akademisyenler de topluma yarar sağlıyorlar tabiki ama akademisyenlik biraz daha bilimsel bir yön benim için
Evet o şekilde 4 yıldan kısa sürede de bitebiliyormuşYaşın çok genç daha. Bence okuyabilirsin. Ama tavsiyem fen edebiyat değil de eğitim okuman. Böylece süreci kısaltmış olursun.
Eğitim fakültesinde ben çok şey öğrendim şahsen. Yaşım seninki gibi olsa okurdum.
Olmazsa şey de yapabilirsin. Devam zorunluluğu olmayan üniversiteler var. Onlara kayıt yaptırırsın. Gidebildigin derslere gidersin, gidemediklerin başını ağrıtmaz .
Üstten ders alabilirsin mesela bazi üniversitelerde bu imkan var. O şekilde de 4 seneyi olabildiğince kısaltırsin.
Okumamak pismanliktir net. .
Bana darağacında son sözümü sorsalar "oku" derim.
Yolun açık olsun
Evet benim okurken çok idealist olan öğretmen arkadaşlarım bile atanınca hayal kırıklığına uğradıklarını anlatıyorlar bana. Dediğiniz gibi aslında mesleğim bana göre en uygun olanı. Öğretmenlik konusu da diyetisyenlikte atanma sürecimden dolayı aklımı kurcalıyor galiba. Atansam büyük ihtimalle kendi mesleğimde ilerlemeyi seçerimBu söyleminizi şuanki mesleğiniz sağlıyor zaten.
Özellikle günümüzde sosyal mecralardan çok büyük kitlelere hitap edip, adeta hayat değiştiriyorlar.
Amma velakin siz çocuk yetiştirmek istiyorsanız, o başka.
Ben nacizane tavsiye etmem, öğretmenlerin halini görüyorum.
Bunca idealist öğretmenin tırnağının hakkını alamadığı bir ülkede, o dipsiz kuyu içine girmek istemem.
Ona başvuru yaptım çıkmadıBir süre ücretli öğretmenlik yapın. Denemiş olursunuz.
Onu araştırmıştım ama malesef o branşa 5 bölüm tercih yapabiliyor.Bizim bölüm ise diğer bölümlerden yeterli sayı gelmezse oluyor.Yani diğer 4 bölümde o seneki alımdan yer kalırsa diyetisyen atıyorlar. Bu durum 2017den beri böyle olmuş. İlerleyen süreçte tekrar değiştirirler yönetmeliği belkiİnternetten baktığım kadarıyla diyetisyen olarak formasyon alarak yiyecek içecek hizmetleri bölümü ya da gastronomi bölümünde öğretmen olabiliyorsunuz biraz daha detaylı araştırırsınız her üniversite bunun formasyonunu vermiyor örneğin Marmara’da göremedim ama gazide var. Bir de kayıt tarihleri geçmiş olabilir araştırırsınız. Meslek lisesinde oluyor bu bölümler. Ama derslerin zevkli geçeceğini düşünüyorum
Yok değişmek değil de ikinci bir bölümüm daha olsun istiyorum nedense. Belki bu atamalarda atansam bu ikinci bölüm okuma düşüncesinden vazgeçerim.Galiba sorun henüz atanamamış olmamla ilgiliDiyetisyenligi ogretmelige degismezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?