• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş ayrımı haksızsam söyleyin

Alkemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2015
90
21
38
Selam kızlar derdimi kısaca özetlemek istiyorum. Eşim babasının işinde kardeşi falan aynı fabrikada çalışıyorlar.durumları iyi sayılır. Ben evleneceğim Zaman kaynanam alt katına gelmemi çok istedi ben istemedikçe ısrar etti o kadar üzüldüm ki o dönem anlatamam. Gitmedim de ayrı yerde kiraya çıktık. Normal bir apartmanda oturuyorlar. Şimdi kaynım evlenecek kız çok varlıklı ve alt katın lafını bile yapmıyorlar kız sitede oturmak istiyormuş E kız zengin burda oturmaz diyor kaynanam. Bana o dönemlerimi zehir etmişti alt kata gelmiyorum diye. Kaynım şimdi lüks sitede ev bakıyor biz hala kiradayız. Daha anlatamadığim çok şey var çok kırılıp üzülüyorum.ya beni ayırıyorlar ya oğullarını anlamadım. Daha başlamadı ama anladığım kadarıyla her şey lüks olacak . Buna üzülmem normal mi maddi durumu iyi diye kıza daha lüks davranmaları alt kata layık görmemeleri normal mi ben mi takıyorum anlatabildim mi bilmem

Sizin ayrı eve kiraya çıkmanız iyi olmuş..
Ayrım olarak görmedim ben kayınvalideniz parayı seven görgüsüz biri
Size karışabilir ama diğer gelin zengin diye karışamaz.. zihniyete bak insanlara paraya göre mi davranmak gerekiyormuş

Şahsen ben evlilik kararı almış çiftlerin herşeyi kendilerinin yapması taraftarıyım
Aileler evlatlar için okutmak dışında evlenirken herşeyini karşılamak ev almak vs yapmak zorunda değiller
Eşinizle kendiniz evinizi geçindirebiliyorsanız sorun etmeyin
Ne kadar az katkı o kadar az karışma hakkı diye düşünüyorum
Bana göre yapmamaları daha iyi söz sahibi olmazlar

Kıyaslama yapmayın
Beklentinizi sıfıra indirin
Kendinizi şahsi konularınızda ezdirmeyin çok daha mutlu olursunuz

Ama eltiniz varlıklı ise eve katkı yapabilir. Lüks sitede ev alsalar, bir kısmını eltiniz karşılayabilir.

Siz eve katkıda bulunuyor musunuz?

Mesleği olan kadınları, bu tip durumlarda mesleği olmayan eltiler biraz kıskanır ya, acaba durumunuz öyle mi diye merak ettim.

Hani mesleği olan gelinle kendilerini bir tutar ve onla yarisirlar ya. Oysa kendileri de getirse eve bi kaç bin lira, istediklerini alsalar, şikayet edip kıyas yapmalarina gerek kalmaz.

Bu konuyu daha once okumustum. Ve daha once de demistim. Sonucta sen de alt katta oturmamissin o da oturmamis. Eltin demek ki tavrini bastan koymus ona teklif bile edememisler. Olay bu aslinda. Kocan da sesini cikarsin.

Ev
Ama eltiniz varlıklı ise eve katkı yapabilir. Lüks sitede ev alsalar, bir kısmını eltiniz karşılayabilir.

Siz eve katkıda bulunuyor musunuz?

Mesleği olan kadınları, bu tip durumlarda mesleği olmayan eltiler biraz kıskanır ya, acaba durumunuz öyle mi diye merak ettim.

Hani mesleği olan gelinle kendilerini bir tutar ve onla yarisirlar ya. Oysa kendileri de getirse eve bi kaç bin lira, istediklerini alsalar, şikayet edip kıyas yapmalarina gerek kalmaz.
evet mesleğim var eve katkım var sorun şu ki işler kazançlar aynı

Tabii ki o kıza yapamazlar. Daha istemede veya ailelerin bir araya geldiği bir ortamda nerede oturacaklari konusulmustur. Sen de alt katta oturmamis ayrı eve cikmissin tebrik ederim. Kızın ailesinin durumu varsa kız tabi ki düğünü ona göre ister. Eşinin ailesi bu tarz bir düğünü karşılamazsa kızın ailesi çıkarır parası neyse verir yine yaptırır düğünü. Gayet normal. Size yapilmamasinin sebebi siz yapamiyorsani biz hallederiz demediginiz için olabilir. Kızın ailesi eşinizin ailesinden veya sizin ailenizden zengin ise kendinizi onunla veya ona yapilanlar ile kiyaslamayin bence.

Bu konuyu daha once okumustum. Ve daha once de demistim. Sonucta sen de alt katta oturmamissin o da oturmamis. Eltin demek ki tavrini bastan koymus ona teklif bile edememisler. Olay bu aslinda. Kocan da sesini cikarsin.
Evet anlaşılmadı diye tekrar yazdım :) ya da rahatlamak için. Ben de baştan koydum ama anlamadılar üstüme geldiler çok

Selam kızlar derdimi kısaca özetlemek istiyorum. Eşim babasının işinde kardeşi falan aynı fabrikada çalışıyorlar.durumları iyi sayılır. Ben evleneceğim Zaman kaynanam alt katına gelmemi çok istedi ben istemedikçe ısrar etti o kadar üzüldüm ki o dönem anlatamam. Gitmedim de ayrı yerde kiraya çıktık. Normal bir apartmanda oturuyorlar. Şimdi kaynım evlenecek kız çok varlıklı ve alt katın lafını bile yapmıyorlar kız sitede oturmak istiyormuş E kız zengin burda oturmaz diyor kaynanam. Bana o dönemlerimi zehir etmişti alt kata gelmiyorum diye. Kaynım şimdi lüks sitede ev bakıyor biz hala kiradayız. Daha anlatamadığim çok şey var çok kırılıp üzülüyorum.ya beni ayırıyorlar ya oğullarını anlamadım. Daha başlamadı ama anladığım kadarıyla her şey lüks olacak . Buna üzülmem normal mi maddi durumu iyi diye kıza daha lüks davranmaları alt kata layık görmemeleri normal mi ben mi takıyorum anlatabildim mi bilmem

Burada bizim size hakvermemiz içinizi soğutmaz.Direkt kayınvalidenize söyleseniz sizi daha çok rahatlatır:
"Anne alt kata gelmedim diye zamanında az çektirmedin.Bakıyorum yeni geline toz kondurmuyorsun,ah paranın gözünü seveyim." gibi bir sitem yapılabilir.

Aynı durumdaymisiz benim kaynimda nisanli kizin durumu çok iyi benimkide evlenene kadar her özel anımda ağlattı beni eşya almada düğün salonu secmede küfür bile etti sokak ortasında ki herseyi esim yapti simdi kaynim beş kuruş para vermiyo kv etrafa düğün yapacam diye dünya kadar borç yaptı ama hiç biseylerine karismiyo kavga etmiyo herseyin en pahalisini aliyo mesela eşimin arkadaş çevresi iyi degildi gorusmesini istemiyodum kaç kere evimi bastı ne hakla oğluma karisirsin diye ama simdi bide bana anlatıyor kıza diyomuski oğlumu sik yola gelsin takmayin yarin öbür gün bi ihtiyacı olunca da ona gider

kv den ileride size taşınmak isterse o zaman bunmları yüzüne tek tek vurursun . bildiğiğn ayrımcılık bu .İnsan olan hani öbürüne sormuştum ayrım olmasın buna da sorayım der . o ne öyle direk o zengin tabii alt katı istemez lafları . Yeri geldikçe sakın kaçırma vur bunları yüzlerine . yazık ya gerçekten yazık eşinde görüyor mu bunları ? züğürt ya züğürt bildiğin kv züğürt

her şey bir yana iş eşinde bitiyor eğer ki yeri geldiğinde bu durumu fırsata çevirir elini masaya vurup ailesine haddi bildirirse bir daha sizi üzemezler . ah bir bilseler zenginlik bir günde kaybolan bir şey önemli olan kalp ....

Aynı durumdaymisiz benim kaynimda nisanli kizin durumu çok iyi benimkide evlenene kadar her özel anımda ağlattı beni eşya almada düğün salonu secmede küfür bile etti sokak ortasında ki herseyi esim yapti simdi kaynim beş kuruş para vermiyo kv etrafa düğün yapacam diye dünya kadar borç yaptı ama hiç biseylerine karismiyo kavga etmiyo herseyin en pahalisini aliyo mesela eşimin arkadaş çevresi iyi degildi gorusmesini istemiyodum kaç kere evimi bastı ne hakla oğluma karisirsin diye ama simdi bide bana anlatıyor kıza diyomuski oğlumu sik yola gelsin takmayin yarin öbür gün bi ihtiyacı olunca da ona gider
Neden böyle oluyor anlamıyorum insanları gerçekten para ne kadar değiştiriyor insanları insana dokunuyor bu farklı davranışlar dimi benim de anlatmadığım çok şey var çok ağladım Zaman'ında

Şahsen ben evlilik kararı almış çiftlerin herşeyi kendilerinin yapması taraftarıyım
Aileler evlatlar için okutmak dışında evlenirken herşeyini karşılamak ev almak vs yapmak zorunda değiller
Eşinizle kendiniz evinizi geçindirebiliyorsanız sorun etmeyin
Ne kadar az katkı o kadar az karışma hakkı diye düşünüyorum
Bana göre yapmamaları daha iyi söz sahibi olmazlar

Kıyaslama yapmayın
Beklentinizi sıfıra indirin
Kendinizi şahsi konularınızda ezdirmeyin çok daha mutlu olursunuz
Kesinlikle haklısınız ama bizde durum farklı babasının işi yani kese bir gibi bir şey

Yeri ve zamanı gelince sen de ayrımını yap yüzüne vur. Size işi mi düştü zengin gelinine yonlendir benim gücum yetmez, gelinin zengin ona dokunmaz de.

Kafaya takmaya degmez, kv.görgüsüz insanlara parayla saygı duyulmaz.Gelirleriniz aynıymış, sizde birikim yapın daha güzel bir ev alın, alın teriyle alınan mal kadar kıymetlisi yoktur.Benim kv.ve kp. ilk evlendigimde bana gelmişlerdi.Mutfaga gittigimde kp.diyordu çocuk evi negüzel yapmış, kaynana olacak kadında ömründe böylesini gördümü diyordu.Evet daha güzellerini gördüm, ama kaynanam paragöz, cahil bir kadın.Sekiz yıl sonra eşime dedim cahille cahil olma dedi.

Neden böyle oluyor anlamıyorum insanları gerçekten para ne kadar değiştiriyor insanları insana dokunuyor bu farklı davranışlar dimi benim de anlatmadığım çok şey var çok ağladım Zaman'ında
Ben artık takmamaya çalışıyorum olan bize oluyor çok muhabbet tez ayrılık getirir derler boşverin

Aynı konu yani hemen tanıdım
Sen eltinin varlıklı olmasını mı çekemiyorsun anlamadım ki konu bir kere açılır on kere mi açacaksın aynı konuyu

Back
X