Kardeş kıskançlığı

Aybeyzeyduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
765
511
53
40
Biri 8 yaşında biri 2 yaşında iki kızım var ikiside candan öte ve elimizden geldiğince ayırt etmemeye çalışıyoruz ama büyük kızım tek biyüdüğünden ilgiye sevgihe doyuramıyoruz. Sürekli bizi suçlama halinde onu daha çok seviyorsunuz .Beni sevmiyorsunuz diye .küçük küçük olduğu için biraz daha sevdiryor kendini de sevmeyelim mi olmuyor işte.Büyük kızımla yaptıklarımız hergün parka gidiyoruz.eğer isterse kek kurabiye yapıyoruz kitap okuyoruz. Film izliyoruz tabi bunlar bazen küçüğün çığlıkları eşliğinde oluyor yardım edecek kimsem yok çünkü . Yardım edin bana ne yapayım daha ben bu kıza. Büyüyünce geçer mi bilemedim kafamda deli sorular

anlatmaya çalışın çünkü herşeyi gayet güzel anlayabilecek yaşta. kız kardeş olmak çok özel bişey bence ve oda büyüyünce anlayacaktır emin olun. sen ablasın diye ona ağır sorumluluk yüklemeyin bunu kendi anlasın.

Yani inanın çabaladıkça zorzorlaşıyor bazen sanki
uzun bi dönem tek kalmış bütün sevgi ve ilgiyi tek başına yaşamış şimdi onu paylaşmak istememesi normal. her fırsatta onun yerinin hep aynı olduğunu söyleyin çocuk kalbi aklı gerçekten kafalarından ne geçiyo bilemiyosun anne baba olmak çok zor gerçekten. bende de var iki tane oğlan biri iki yaşında diğeri 10 aylık bende inanılmaz zorlanıyorum artık işin içinden çıkamadığım için pedegog a başlıcaz:anne:

B
Biri 8 yaşında biri 2 yaşında iki kızım var ikiside candan öte ve elimizden geldiğince ayırt etmemeye çalışıyoruz ama büyük kızım tek biyüdüğünden ilgiye sevgihe doyuramıyoruz. Sürekli bizi suçlama halinde onu daha çok seviyorsunuz .Beni sevmiyorsunuz diye .küçük küçük olduğu için biraz daha sevdiryor kendini de sevmeyelim mi olmuyor işte.Büyük kızımla yaptıklarımız hergün parka gidiyoruz.eğer isterse kek kurabiye yapıyoruz kitap okuyoruz. Film izliyoruz tabi bunlar bazen küçüğün çığlıkları eşliğinde oluyor yardım edecek kimsem yok çünkü . Yardım edin bana ne yapayım daha ben bu kıza. Büyüyünce geçer mi bilemedim kafamda deli sorular
Bi an beni anlatiyirsun sandim. :) kinu sahibi benmisin gbi cevaplari merakla bekliyorum

Küçüğü uyutunca büyüğe özel vakit ayırın. Oyun oynamak olur, film izlemek olur artık neyi çok seviyorsa. Benimkilerin yaş aralığı da aynı. Böyle böyle aştık. Yoksa işler arapsacina dönmek üzereydi. Bırakın ev işleri kalsın bir müddet. Küçük uyudu rahat evi yapayım diye dusunmeyin. Benim de yakınımda kimsem yoktu. Evet bir iki sene daha böyle yorucu olacak size ama sonrasında birlikte oynayacaklar. Size de bol vakit kalacak. Kucukle zaten buyugu okula giderken bol bol ilgileneceksiniz. Haksızlık yaparım diye de düşünmeyin. Ama büyüğü için sen büyüdün kendin oyna artık ya da kendini oyala demek kardeş kıskançlığı ni daha çok pekiştirir. İnanın sadece ona özel ayiracaginiz bir saatlik vakit bütün günün iyi geçmesini sağlıyor. Bir deneyin en azından belki size de çözüm olur.

Küçüğü uyutunca büyüğe özel vakit ayırın. Oyun oynamak olur, film izlemek olur artık neyi çok seviyorsa. Benimkilerin yaş aralığı da aynı. Böyle böyle aştık. Yoksa işler arapsacina dönmek üzereydi. Bırakın ev işleri kalsın bir müddet. Küçük uyudu rahat evi yapayım diye dusunmeyin. Benim de yakınımda kimsem yoktu. Evet bir iki sene daha böyle yorucu olacak size ama sonrasında birlikte oynayacaklar. Size de bol vakit kalacak. Kucukle zaten buyugu okula giderken bol bol ilgileneceksiniz. Haksızlık yaparım diye de düşünmeyin. Ama büyüğü için sen büyüdün kendin oyna artık ya da kendini oyala demek kardeş kıskançlığı ni daha çok pekiştirir. İnanın sadece ona özel ayiracaginiz bir saatlik vakit bütün günün iyi geçmesini sağlıyor. Bir deneyin en azından belki size de çözüm olur.
Noktasina virgulune kadar haklisiniz bende dikkate alicam bu dedikleriniI

Sen söyle o zaman bacım bi çare
Belli başlı bir çaresi yok ki.
Kardeşim doğduğunda 11 yaşındaydım ve deli gibi kıskanırdım.
Babam da sağolsun onu, ablamla benden daha çok sevdiğini her seferinde dile getirirdi.

O öyle yaptıkça çekilir bir köşeye ağlar içten içe de kıskanırdım.
Büyüdükçe geçti tabi.
Kim kıskanmaz ki kardeşini?
Hele de o yaşlarda.

Siz anne baba olarak her seferinde onu da çok sevdiğinizi belli ediyormuşsunuz zaten. Emin ol kızın anlıyor bu sevgiyi.
O yüzden zamana bırakmak lazım. İllaki büyüyecek ve geçecek bu hisleri

Caresi yok bence uzgunum. Yas araligi cok fazla..benim 3,5 yasindaki 10 aylik kizi kiskaniyo. Arada gelip kafaya vuruyo skstiriyo filan:)

Yazdıklarınızı okuyunca yeğenim aklıma geldi.. ablamın ilk kızı ve ailenin ilk torunu el bebek gül bebek büyüdü..arkasından kardeşleri olmaya başlayınca hırçınlaştı, büyüdükçe geçmedi dahada arttı, dersten kaçmalar, serseri gibi gezmeler, yanlış arkadaş seçimleri vs.. annesiyle arasında 3. Dünya savaşı vardı resmen..destek alması için gerekli yerlere gittiler, istediğini yapsın ama gözünüz üzerinde olsun hissettirmeyin oldu.. ablam dayanamayınca mis gibi yeğenimin derdine derman anne terliğini çıkardı, güzel bir dövdü terlikle.. dayağı yedikten sonra derdinin” kardeşleri olmasaymış bütün istedikleri alınabilirmiş, onlar olduğu için bölünüyormuş, sevgi, yiyecek, giyecek aklınıza gelecek herşey.. benim herşeyime ortak çıktılar diyeymiş öfkesi.. şuan 21 yaşında anlatıyoruz yaptığı delilikleri gülüyoruz hep birlikte.. kreşte çalışıyor, öğretmen olacak nasip olursa..

Kardeşin sorumluluğunu ablaya verin. Yani şöyle ablayla birlikte yemek hazrlayn kardeşine yedirmesini isteyin ( sizin gozetmnzde tabi ) yada ben temizlik yaparken yardımcı olurmsn kardeşinle ilglnrmsn diyin. Sen olmasaydın kardeşine bakamazdm en büyük yardımcım sensin çok iyi bi ablasin falan diyin kıskançlık sorununu çözün. Kesinlikle kardeşler arasında kıskançlık olması büyük sorun teyzemn cocuklarndn biliorm

Bir tanıdığım aynı dertten muzdarip idi. Pediatrist tavsiyesiyle anne ve baba telefona ses kaydı yapmışlardı yumuşak bir ses tonuyla seni çok seviyoruz sen bizim için çok değerlisin tarzında yüreklerinden geldiği gibi konuşarak. Çocuk derin uykuya geçince kısık sesle ama onun duyabileceği şekilde açıp baş ucuna koyuyorlardı her gece. Tabi gün içinde de değerli hissettiriyorlardı. Kısa bir sürede etki etmişti gerçekten.
Tabi bunun için bir uzmandan tavsiye alsanız daha iyi olur bence.

Bunun bi caresi yok, kiskanmadigini dusundugunuzde bile kiskanacaktir, yas araliklari fazla.
Buyuyup ayni konulari konusmaya basladiklarinda kiskancliklari son bulur buna da epeyce bi sure var.
Bnmkilerin arasi 3 yas, ilk zamanlar cok kiskandi oglum ama simdi kucugu kendine arkadas edindi.

Buyukle arkadas olmaktan baska sansiniz yok, kucugu kendine denk olarak dusunmemesi icin en iyi arkadasi siz olmalisiniz.

Back
X