Kardeş Nezamana Kadar Kardeş

• Konu Sahibi Konu Sahibi olym
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

olym

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
214
56
38
33
Arkadaslar ben evlıyım ve kayınpederın kendıne aıt bıkac yerı var hıc kımsenın malında gozum yok ama bana da dusmez bu konulara karısmak kendı aılemınde var mülkiyetlerı bana onlara karısmak duser ama benım esım babasına daha demedı ama adam dırek tersleyecektır dıye demıyor olabılır.Evlendım duzenım olması ıcın surda oturabılırmıyım dıye sorucak ama sormasına gerek yok sureklı bu konular acıldıgında ben olmeden kımseye bırsey vermem dıyor.

Konu baslıgına gelelım sımdı
Ben adama hakvermıyor degılım. Gıdıp sana bırsey yaparsam, enısten yanı esımın ablasının kocası gelırmıs bende hak ıstıyorum dermıs.Bu mal konularında kardes kardesı tanımamaya mı baslıyor nedır .Ben ısın ıcınden cıkamadım .Kp ın dusuncesı de haklı ben olmeden bırıne pay versem, bunlar bırbırıne gırcek dıye dusundugu ıcın bence bu konulardan uzak duruyor. Damadı gelıp basına cullancak dıye korkuyorda olabılır.Bende esıme dedım kı dusunkı aılenın hıcbırseyı yok, sen bırseyler yapmaya calıs, baskasından gelecek olana bakma dıye esımde dıyor kı tamam olmasa amenna ama orda bos bos dururkken nıye sıkıntı cekelım.Bırde mıras bolusumu konusu acılyor kı ohoo, kv dem dıyor kı tapuyu sımdı bır cocugunun uzerıne yapsa bıle dıger kardesler gelıp o tapuya dava acıp hak talep edıyorlarmıs .Benım sorum su bılen varmı mısal dıyelım kp elındekı varlıklarını tapusuyla bırlıkte cocuklarına bolusturdu yada tek cocuguna bır tapuyu verdı yanı artık o cocugunun ustune gözukuyor o mal boyle bırsey olabılıyor mu ? Oldu artık diğer sahısa gecen tapu için gıdıp diğer kardesler mahkeme acıp o kişiden orası ıcın hak talep edebılıyorlarmı?bu durumlar nasıl oluyor anlamadım.Cunku kp kv de bıze ev vermeyı dusunuyorlardı bırden bırseyler oldu yok söyle yok böyle dıyıp oyalıyorlar bende bu işleri bılmıyorum esımle bızı sankı oyalıyorlar gıbı geldı .

Sizcede haksizlik degilmi diger evlatlari varken size tapulu mal vermesi? Ha oturturur evinde kira falan almaz tamam ama direk üstünüze gecirmesi haksizlik, paylastiriyorsa esit paylastirilmali yada allah gecinden versin ölünce esit olarak paylasim olur zaten...:ssz:

Ölüm hak miras helaldir.
Daha hayattaki adamın malı mülkü sizi bu kadar ilgilendirmemeli diye düşündüm.
Kayınpederiniz haksız gibi görünüyor size göre ama araya malk mülk para girince kardeş kardeşi tanımıyor maalesef..

Uzerinize tapudan gecirmesin ama oturun kira odememis olun

Arkadaslar ben evlıyım ve kayınpederın kendıne aıt bıkac yerı var hıc kımsenın malında gozum yok ama bana da dusmez bu konulara karısmak kendı aılemınde var mülkiyetlerı bana onlara karısmak duser ama benım esım babasına daha demedı ama adam dırek tersleyecektır dıye demıyor olabılır.Evlendım duzenım olması ıcın surda oturabılırmıyım dıye sorucak ama sormasına gerek yok sureklı bu konular acıldıgında ben olmeden kımseye bırsey vermem dıyor.

Ben adama hakvermıyor degılım. Gıdıp sana bırsey yaparsam, enısten yanı esımın ablasının kocası gelırmıs bende hak ıstıyorum dermıs.Bu mal konularında kardes kardesı tanımamaya mı baslıyor nedır .Ben ısın ıcınden cıkamadım .Kp ın dusuncesı de haklı ben olmeden bırıne pay versem, bunlar bırbırıne gırcek dıye dusundugu ıcın bence bu konulardan uzak duruyor. Damadı gelıp basına cullancak dıye korkuyorda olabılır.Bende esıme dedım kı dusunkı aılenın hıcbırseyı yok, sen bırseyler yapmaya calıs, baskasından gelecek olana bakma dıye esımde dıyor kı tamam olmasa amenna ama orda bos bos dururkken nıye sıkıntı cekelım.Bırde mıras bolusumu konusu acılyor kı ohoo, kv dem dıyor kı tapuyu sımdı bır cocugunun uzerıne yapsa bıle dıger kardesler gelıp o tapuya dava acıp hak talep edıyorlarmıs .Benım sorum su bılen varmı mısal dıyelım kp elındekı varlıklarını tapusuyla bırlıkte cocuklarına bolusturdu yada tek cocuguna bır tapuyu verdı yanı artık o cocugunun ustune gözukuyor o mal boyle bırsey olabılıyor mu ? Oldu artık diğer sahısa gecen tapu için gıdıp diğer kardesler mahkeme acıp o kişiden orası ıcın hak talep edebılıyorlarmı?bu durumlar nasıl oluyor anlamadım.Cunku kp kv de bıze ev vermeyı dusunuyorlardı bırden bırseyler oldu yok söyle yok böyle dıyıp oyalıyorlar bende bu işleri bılmıyorum esımle bızı sankı oyalıyorlar gıbı geldı .

adamın malını üstünüze istiyorsunuz ve adam haklı, ne hakla bu konuları konuşabiliyorsunuz.adam sizden kira istemiyor bir şey istemiyor.üstünüze ev istiyorsanız çalışıp kendiniz alın

Sizcede haksizlik degilmi diger evlatlari varken size tapulu mal vermesi? Ha oturturur evinde kira falan almaz tamam ama direk üstünüze gecirmesi haksizlik, paylastiriyorsa esit paylastirilmali yada allah gecinden versin ölünce esit olarak paylasim olur zaten...:KK14:
evınde otursak bıle gelıp dıgerlerı bızde ıstıyoruz derlermıs ben kendım ıcın tapu ıstemıyorum zaten bızden kucuk bır kardesı var o hakkını koruyamaz zamanı gelınce en azından sımdıden ona bırsey yapsınlar bız kendı hakkımızı koruruzda o hakkını savunamaz elındekılerı alırlar dıye dusunuyoruz

bu konularda kendi dedemin elini öperim malına tamah eden evladıda yok gerçi ama....derki kendileri..
ben ölünce kimse zırnık alamaz hepsi ananızın o ölene kadar evimde kalır diğer evimin ve emekliliğimin paralarını yer o kadar..eşiniz babasının yaptığı mallara göz değdirmesin bence ilerde gelirse değerlendirirsiniz önünüze bakın..sizin fikrinizi hoş gördüm ben..eşinizi teşvik edin kendi malını kendi yapsın.

hak herzaman saklıdır,mahkeme yoluyla kardeşler payına düşeni alır

Yorum yapmayım dedim dayanamadım sizin babanız verdi mitapulatı evlatlarının üzerine, neden adam ölmeden tapu versin yarın kayınpedere kayınvalideye bakılma garantisi var mı azcık empati yapın insan bakmak çok zor kimse bunun garantisini veremez ölüm hak miras helal demişler.. Ölsünler alırsınız ne düşerse şimdiden tapu derdi ilginç...Benim kayınpederim verse bile almam niye ilerde mağdur olsunlar , ha evladını evinde oturtur o ayrı bişey..

Miras hakkı saklıdır. Karşılığında bedel öndenmemiş ve tapusu bir kardeşin üzerine verilmiş bir gayrimenkul için diğer kardeşler dava açabilir.

Malları mülkleri şu an onların. Siz ne kadar sıkıntı çekseniz de vermek zorunda değiller. Yukarıda da söylendiği gibi evlerinde oturabilirsiniz ancak tapu istemek haksızlık olur.

bir de oyalıyor diyor evet oyalıyor bence de aslında bir an önce ölmeli

Ölüm hak miras helaldir.
Daha hayattaki adamın malı mülkü sizi bu kadar ilgilendirmemeli diye düşündüm.
Kayınpederiniz haksız gibi görünüyor size göre ama araya malk mülk para girince kardeş kardeşi tanımıyor maalesef..
bende bu konudan muzdaribim sımdı bız hakkımızı koruycaz dıger kardesıne zamanı gelcek anne babası olmuycak belkı yanında ben kımsenın parasında degılım ama dıger kardeslerden o cocugun elındekı parayı malı almaya calısan olcak ortada kalıcak dıye korkuyorum

Kayınpeder haklı. Evet ölünce öteki kardeş dava açıp zamanında alınan maldan hak talep edebiliyo. Tapuyu istemek yerine kiracı gibi oturmayı teklif edebilirsiniz. Kira verip vermemek aranızdaki dialoğa kalmış

evınde otursak bıle gelıp dıgerlerı bızde ıstıyoruz derlermıs ben kendım ıcın tapu ıstemıyorum zaten bızden kucuk bır kardesı var o hakkını koruyamaz zamanı gelınce en azından sımdıden ona bırsey yapsınlar bız kendı hakkımızı koruruzda o hakkını savunamaz elındekılerı alırlar dıye dusunuyoruz

vasil atanır devlet o vasilden onun üstüne düşen malların hesabını sorar.geliri varsa ne yaptıgını sorar

bir de oyalıyor diyor evet oyalıyor bence de aslında bir an önce ölmeli
Ölmesın hep kalsınlar bizi bosver baska kardesımız daha var onlar olse bız onu koruruz ama diğerleri korurmu bılemıyorum zaten kv de de guvenmıyor dıgerlerıne bıze bısey olursa sıze yakın olsun dıyor

Yorum yapmayım dedim dayanamadım sizin babanız verdi mitapulatı evlatlarının üzerine, neden adam ölmeden tapu versin yarın kayınpedere kayınvalideye bakılma garantisi var mı azcık empati yapın insan bakmak çok zor kimse bunun garantisini veremez ölüm hak miras helal demişler.. Ölsünler alırsınız ne düşerse şimdiden tapu derdi ilginç...Benim kayınpederim verse bile almam niye ilerde mağdur olsunlar , ha evladını evinde oturtur o ayrı bişey..
ben yanlış anlamadıysam konu sahibi kocasına kendi malını kendin yap diyormuş babasının malına göz atan kocası ve diğer kardeşleri ,konu sahibi diyor ki biizm için sıkıntı yokta en küçük kardeş hakkını koruyamaz alamaz..onu neden düşündü orasınıda çözemedim gerçi..

Kayınpeder haklı. Evet ölünce öteki kardeş dava açıp zamanında alınan maldan hak talep edebiliyo. Tapuyu istemek yerine kiracı gibi oturmayı teklif edebilirsiniz. Kira verip vermemek aranızdaki dialoğa kalmış
ben kırasını bıle vermeyı dusundum dedım kı baskasına gıden para sıze gelsın halen dıyorlar kı dıger kardeslerın eslerı gelırmıs bıze de derlermıs

Niye alsinlar? Oda kardes, hem hak var hukuk var, o gün bi gelsin, belkide sizden iyi savunur haklarini... Diger kardeslerde ister tabii, tek cocuk sizin esiniz mi? Hem yasarken keyfini sürsün hem öldükten sonra hakkini alsin... Adam ölmeden töbe estafrullah düsündügünüz seylere bakin....:ssz:

Ölmesın hep kalsınlar bizi bosver baska kardesımız daha var onlar olse bız onu koruruz ama diğerleri korurmu bılemıyorum zaten kv de de guvenmıyor dıgerlerıne bıze bısey olursa sıze yakın olsun dıyor

1 yaşında bile olsa onun payı eşittir.kardeşlerden biri vasil atanır ve o vasilden sorulur hesap.mahkeme kararı olmadan vasil çocugun malını satamaz.

Allah korusun kayınpeder ölse yine miras yüzünden birbirine girer kardeşler,
Öyle sezdim ben..
Millet para olunca kardeş mardeş tanımıyor..

Back
X