Kardes

ben sunu soyliyim size 1 dayisi var cocuklarimin olmaz olsun oyle kardes asla aramaz konusmayiz saygisiz terbiyesiz bir tip bana esime kardeslerime ne saygisizliklar yapti sirf esi cocugu var doye ses etmedik amca teyze olcak doye cocuk yapilmaz duygusal yaklasmayin geceleri kalkicak sizsiniz buyutucek sizsiniz kolay degil herkeste muhtesem kardeş falan olmuyor iste net bir örnek
Aynen haklisin bu zamanda çok bencil oldu insanlar

Altı teyzem iki dayım amcam halam hepsi var,ayy var da ne olmuş yani,bi anlamı mı var,çok mu duygusalsınız acaba amcam yok ühüü diyeni hiç görmedim,ki psikologum insanlar ne var ne yok dökerler görüşmelerde,bi de çok kötü yerden vurdu diyorsunuz çok tatlısınız ya:KK76:
Teşekkür ederim

yani herkeste oyle aman aman muhtesem dayi amca teyze degil inanin esiniz akliniza girmeye calisiyor ama cocuklariniz buyuduyse hic cocuk olayina girmeyin kendi hayatiniza bakin birazda
Öyle tabi birde benimkilerin arası bir yaş tahmin edersiniz o dönemi neyse atlattık şükür .Birde ben yeni yeni evliliğimi anlıyorum.Esimle daha iyi birbirimize vakit ayirabiliyoruz.Kendime vakit ayırabiliyorum en önemlisi.

5 dayim bir teyzem halalarim amcalarim varda ne oluyor.. Hepsi bizden uzak olsun amcam esimin adini bilmez yasimi bilmez nerde oturdugumu bile bilmez bu konuda cok duygusal yaklasmayin.. Arkadasim 31 yasinda 4. Cocuguna hamile cok zengin gezme tozma luks hayat hersey var ama gecenlerde diger cocuklarima sinirlendigimde buyuk kizimin saclarini yolardim simdi kizim surekli basim agriyor diyor dedi.. Boyle kalabalik aileye gerek varmi bence cok cocuk dogurmak is degil ben fikrimi soyleyeyim bu devirde ne kadar az cocuk okadar iyi yavrularimizi disari birakamiyoruz korkudan yakinda evlerde fanuslarda buyuyecek cocuklar yetistirdigimiz cocuklarinda kendine guveni olamyacak disarlarda kosup oynayamadiklari icin herkese kotu gozle bakip kimseye birakmadigimiz icin bu sekilde yetisen cocuklara da yazik

Önceden kalabalık ailenin güzelliğinden dem vururdum ama bizim iki tarafta çok kaşabalık.. o yüzden benim için 2 çocuk yeter.. kalabalık aile güzel ama zor..

Bu arada dip not :))
Kalabalık aile diye kız vermeyenler var :))

Kisiden kisiye degisir. Dogum filan anlik seyler kolay degil tabii.. ama bi omur anne babasin. Az cocugun az derdi cok cocugun cok derdi oluyo. Ama 2 de kulaga az geliyo , en azindan bana ole. Ben 4 cocuk isterdim hep esim 2 ortasi oldu. Sukur Rabbime, isteyen herkese versin.

2 amcam 4 teyzem 3 dayım var hiç birinden fayda yok al birini vur ötekine yabancılardan daha çok fayda var kalabalık sevmem ben bir çocuğum olsun çok amin

6 kardeşiz, çok övülecek bir yanı yok ;)

ayrıca sadece 3 tane yeğenim var, hepsi başka şehirlerde yaşıyor. 2 kardeşimiz evlenmedi, yaşları zaten neredeyse 60. yani 6 kardeşin bile amca dayı teyze olacağının garantisi yok. 1 ablam da evli mesela çocukları olmuyor. Eşim de 2 kardeş, ablası boşandı, çocuğu yok, psikolojisi bozuk, ailesine bir imtihan sebebi... yani fazla duygusal olamayacağım bu kardeş konusunda. Bana bir şey ifade etmiyor :deli:

Ben baya kalabalik bir ailedenim, 6 kardesim
Ailemin maddi durumu gayet yerindeydi ve hicbir seyden mahrum olmadan buyuduk cokbsukur
Annem de babam da egitimli insanlar, bizle de bizzat ilgilendiler
Kardeslerimle birbirimize cok duskunuz
Basta herkes hakir gorurdu bizi, cahillikten kalabalik aile olduk zannederlerdi( biri doktor, biri eczaci nasil cahil olacaksa bu konuda)
Ama simdi herkes gipta ile bakiyor, kimi mimar kimi muhendis kimi eczaci kimi de doktor cikti, cikiyor... cok sukur vatana millete hayirli olmaya da calisiyoruz kendi capimizda
Her cocuk esit ilgi gormedi tabii ki ama sevgi konusunda hic birimiz kayrilmadik
Ama her cocugun da ayni ilgiye ihtiyac duydugunu da dusunmuyorum zaten
Biz birbirimizi buyuterek ogrendik hayati, benim icin muthis bir deneyimdir abla olmak
Simdi ben de evliyim ve bebek bekliyorum
Ama annem kadar gozu kara ve idealist degilim
3 cocuktan fazlasini gozum kesmiyor
Ama allah nasip eder de kardesleslerim de coluk cocuga karisirsa o kalabalik ev ortamini yasatmak hayalim kuzenlerle birlikte
Yani bu kalabalik aile istegi sizin hayat dinamiginize kalmis bir sey
Cok kotu ornekler vardir nuhakkak ama maddi ve manevi yeterlilige sahip bir ebeveynin cok cocuk sahibi olmasini gayet de normal karsiliyorum

Tabii ulke bu haldeyken degil 2 cocuk 1 cocuga bile bakmak magrifet ya orasi da ayri mesele...

Çocuk doğurmakta birşey yok.
Sağlıklı olan eşler dilerlerse 10 tane çocuk yapar, ancak bakması asıl mesele...
Onların hem maddi hem de manevi ihtiyaçlarını karşılayabilmek.
Geleceklerini olması gerektiği şekilde karşılayabilmek.

Bence büyük mesuliyet.
1 çocuk ile başa çıkmak zor iken, 4-5 tane çocuk?
Ben şahsen yapamazdım... Ne maddi olarak ne de manevi olarak...
2 tane çocuğum var, Allah uzun ömürler versin, onların bile geleceklerini düşününce içim daralıyor..
İnşallah hayırlı ve güzel bir gelecek sağlayabiliriz.

Bu konuda bende cook kararsizim... benimde 5 yasinda bi kızım var yasim oldu 37 artik dusunmuyorum... esim cok istedi ama ben bakamiyacami ancaaaa 1 çocuğa enerjim var diyorum....

Kardeş guzel ama onemli olan o birlikteliği daim olmasi... benim ceveemde herkes kardesiyle küs hemen hemen yada coook resmi iliskileri var... bunlari gorunce Rabbim iyi dostlar versin diye dua ediyorum...

maddi manevi yetebileceksen yapılabilir. ama bana yine de anlamsız geliyor.

ayrıca eşin sana yardımcı oluyor mu? akşam işten gelip 10 dk sevip bırakıyorsa karışmasın bence.

Back
X