KArdeş

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.444
43.943
798
Sorun kardeşim. 15 yaşında anadolu lisesine giden bir erkek kardeşim var. Eskiden huyu suyu güzel olan çocuk 8. sınıfta kendisine 2 kız arkadaş edinmesi ile 180 derece başka çocuk oldu. sigara içme, alkol almaya başladı. bu kızlarla ne zaman görüşse hepimize karşı bir düşman kesiliyor. sırf bu kızlara laf söyletmemek için ağza alınmayacak laflar ediyor bize de. daha önce en fazla 7 de eve giren çocuk bu kızlar gezmek istiyor diye 11'lerde eve gelmek istiyor. babam izin vermezse yok kaçarım evden yok giderim beni bulamazsınız vesaire demeler. kızların ailesi deseniz umursamıyor keza birisinin annesi babasını idare ediyormuş. X arkadaşında ders çalışmaya gitti diye.
Okulu kırıp gezmeler vesaire derken ben bu kızlarla konuşayım diyorum. Olmadı kızların annesini babasını bulup konuşacağım. Kızlara da kardeşimle arkadaşlık yapmanızı istemiyorum diyeceğim.
Kızlardan haz etmeyen bir tek ben değilim kuzenim de anneme bu kızlardan hoşlanmadığını kardeşim için kendilerine uydurduklarını söylemiş.
Napsam ne etsem inanın sinirden deli oluyorum şuan.

Valla canım hiç konuşma önüne geçemezsin ..
Bi de ergen onlar şimdi lafı gelişine söylerler sana daha da gıcık ederler ..
çok zor bu dönemler maalesef ..

Ömür boyu böyle mi sürecek?
Kardeşinizi korumak için görüştüklerini mi uzaklaştıracaksınız kötü diye.
Kardeşinizi değiştirmek eğitmek zorundasınız ama o kadar imkansız ki bu ergenlik döneminde.
Kiminle ne konuşursanız konuşun anca kendinizi yormuş olacaksınız.

Wooow cok zor. Direkt kizlarla gorusursen cok iyi sonuc elde edemeyebilirsin, imkan varsa aileler ile gorus derim.

Bence şu an için yapacağınız en büyük hata bu olur,yani arkadaşlardan uzak tutma çabanız tabi çözüm görünse de maalesef şu an onlar ailesinden daha önemli bir rol oynuyor...Ben sizin yerinizde olsam ki geçen yıl oğlum da böyleydi,arkadaşlarını sevdiğinizi gösteren davranışlarda bulunup daha politik hareket ederdim....

Sorun kardeşim. 15 yaşında anadolu lisesine giden bir erkek kardeşim var. Eskiden huyu suyu güzel olan çocuk 8. sınıfta kendisine 2 kız arkadaş edinmesi ile 180 derece başka çocuk oldu. sigara içme, alkol almaya başladı. bu kızlarla ne zaman görüşse hepimize karşı bir düşman kesiliyor. sırf bu kızlara laf söyletmemek için ağza alınmayacak laflar ediyor bize de. daha önce en fazla 7 de eve giren çocuk bu kızlar gezmek istiyor diye 11'lerde eve gelmek istiyor. babam izin vermezse yok kaçarım evden yok giderim beni bulamazsınız vesaire demeler. kızların ailesi deseniz umursamıyor keza birisinin annesi babasını idare ediyormuş. X arkadaşında ders çalışmaya gitti diye.
Okulu kırıp gezmeler vesaire derken ben bu kızlarla konuşayım diyorum. Olmadı kızların annesini babasını bulup konuşacağım. Kızlara da kardeşimle arkadaşlık yapmanızı istemiyorum diyeceğim.
Kızlardan haz etmeyen bir tek ben değilim kuzenim de anneme bu kızlardan hoşlanmadığını kardeşim için kendilerine uydurduklarını söylemiş.
Okulunda ki rehber öğretmenden yardım isteyin,rehber öğretmen kardeşinizle uygun bir dille konuşabilir eğer kızlarla aynı okulda ise kızlarlada görüşür.Kızların ailesi ile görüşmeyin nasıl bir aile yapısına sahip olduğunu bilmiyorsunuz kızların ailesi ile görüşürseniz sonuç dahada kötü olabilir.Okuldan almalar,dayak vs o yüzden aileleri işin içine katmayın.

Valla canım hiç konuşma önüne geçemezsin ..
Bi de ergen onlar şimdi lafı gelişine söylerler sana daha da gıcık ederler ..
çok zor bu dönemler maalesef ..

öyle ama babama dönerse olay babam benim kadar sakin kalmaz. ben işi uzatmadan kapatmanın derdindeyim

Ömür boyu böyle mi sürecek?
Kardeşinizi korumak için görüştüklerini mi uzaklaştıracaksınız kötü diye.
Kardeşinizi değiştirmek eğitmek zorundasınız ama o kadar imkansız ki bu ergenlik döneminde.
Kiminle ne konuşursanız konuşun anca kendinizi yormuş olacaksınız.

zaten benim kardeşim eğitimli kitap okuyan bilgili bir çocuk ancak bu kızlar kafasına giriyor. bu kızlar dışındaki arkadaşları ile hiç bir sorunumuz yok.

Wooow cok zor. Direkt kizlarla gorusursen cok iyi sonuc elde edemeyebilirsin, imkan varsa aileler ile gorus derim.

direk kızlarla görüşeceğim mesaj attım numaralarını istedm arayacağım ardından olmadı ailelerini arayacağım

Bence şu an için yapacağınız en büyük hata bu olur,yani arkadaşlardan uzak tutma çabanız tabi çözüm görünse de maalesef şu an onlar ailesinden daha önemli bir rol oynuyor...Ben sizin yerinizde olsam ki geçen yıl oğlum da böyleydi,arkadaşlarını sevdiğinizi gösteren davranışlarda bulunup daha politik hareket ederdim....
ılıman yaklaştıkça daha da tersi oldu ne yazık ki kızlarla görüşeceğim mesaj attım numaralarını istedm arayacağım ardından olmadı ailelerini arayacağım

Okulunda ki rehber öğretmenden yardım isteyin,rehber öğretmen kardeşinizle uygun bir dille konuşabilir eğer kızlarla aynı okulda ise kızlarlada görüşür.Kızların ailesi ile görüşmeyin nasıl bir aile yapısına sahip olduğunu bilmiyorsunuz kızların ailesi ile görüşürseniz sonuç dahada kötü olabilir.Okuldan almalar,dayak vs o yüzden aileleri işin içine katmayın.
aynı okulda değiller geçen sene aynı okuldalardı. kızın birinin babasının çok ters olduğunu annesinin kızı diğer kız arkadaşında ders çalışıyor diye idare ettiğini ancak kızın deniz kenarında elinde sigara bira yaptığını biliyorum

kızlar fazlasıyla benimle de iletişim kurmaya çalışan kişiler. ben de arkadaşları gibiymişim davranma çabaları içindeler.

iyide kızlara söyleyeceğiniz her şey kardeşinizin kulağına gidecek.. ve kardeşiniz daha büyük bir öfkeyle karşınıza dikilecek..
kesinlikle pişman olacaksınız eğer kızlarla konuşursanız..

Siz direkt müdahale etmeyin, ters tepme ihtimali yüksek.
Kardeşinizle asıp kesmeden konuşmayı deneyin...

ılıman yaklaştıkça daha da tersi oldu ne yazık ki kızlarla görüşeceğim mesaj attım numaralarını istedm arayacağım ardından olmadı ailelerini arayacağım
Mutlaka uzman desteği almalı çünkü ergenliğe hızlı bir giriş yapmış,bunun yanı sıra sporla ilgilenmesini sağlamanız,kızlarla görüşmenizden daha etkili olacaktır diye düşünüyorum....

Kızlarla konuşarak hata edersin sabahvesen, ters teper, konuşursan kardeşin bundan haberdar olur ve sizle tüm bağını koparır, en güzeli kardeşine yakınlaşman, bağırıp çağırmadan, o arkadaşın kötü, bu fena demeden abla kardeş bağını kurup güçlendirmeye çalışmalısın.

Zamanla direkt onu ve arkadaşlarını hedef alarak değil, hayattan örnekler vererek yol göstermeli, kötü alışkanlıklarından ve o arkadaşlarından uzaklaştırmalısın ama bunu yaparken sabırlı olup aceleci davranmamalısın.

Kuzum bence kızların aileleri ile görüş
Kardeşin tam ergenlik çağında yanlış arkadaşlıklar kurmasın kötü alışkanlıklar Edinir derslerine yoğunlaşamaz
Uzaklaştır kardeşini o kızlardan

Bu kızlar sizi de suç ortağı yapmasınlar mazallah :cool:

beni kendi arkadaşları gbi görmeye çalıştılar izin vermedim kuzenimle haşır neşir olmaya çalıştılar oda izin vermedi.

Siz direkt müdahale etmeyin, ters tepme ihtimali yüksek.
Kardeşinizle asıp kesmeden konuşmayı deneyin...

denedim bu kızlarla görüşmeni istemiyorum dedim ama anlatamadım lafımı

Mutlaka uzman desteği almalı çünkü ergenliğe hızlı bir giriş yapmış,bunun yanı sıra sporla ilgilenmesini sağlamanız,kızlarla görüşmenizden daha etkili olacaktır diye düşünüyorum....

kabul etmiyor. aslında onlar dışındaki arkadaşları ile gayet de aktif bir çocuktu

Kızlarla konuşarak hata edersin sabahvesen, ters teper, konuşursan kardeşin bundan haberdar olur ve sizle tüm bağını koparır, en güzeli kardeşine yakınlaşman, bağırıp çağırmadan, o arkadaşın kötü, bu fena demeden abla kardeş bağını kurup güçlendirmeye çalışmalısın.

Zamanla direkt onu ve arkadaşlarını hedef alarak değil, hayattan örnekler vererek yol göstermeli, kötü alışkanlıklarından ve o arkadaşlarından uzaklaştırmalısın ama bunu yaparken sabırlı olup aceleci davranmamalısın.

telefonu kardeşim açtı zaten dedim madem öyle konuşmama izin vermiyorsun kızların ailesi ile görüşeceğim bende. buldum da numaralarını. tutuştular şimdi beni arıyorlar habire.
1 senedir bu kızlardan uzak dursun diye uğraşıyoruz ama anlamıyor

Back
X