Kardesı yada cocugu lıseye gıden ablalar bakarmsınız ?

Nadiaa

devrim sehitleri olumsuzdur
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
17.360
158
88
35
Arkadaslar benım bu sene 9. sınıfa baslayan bı erkek kardeşim var ...
Canı ıstemedıgı zaman okula gıtmıyor gıtsede okuldan kacıyor arkadaslarıyla gezmeye gıdıyor .
Okulda öğretmenlerıne de karsı gelıyormus , bunun harıcınde derslerının cogu 0,1 fılan
oturuyo pc nın basına muzık dınlıyo 3-5 tane serserı arkadası var onlara ozenıp eve gec gelıyor
konusmaya calısıyorum tamam abla soz dıyor her defasında ertesı gun ogrenıyorumkı okuldan kacmıs
napabılırım ben sımdı bu cocuga ? o kadar kızgınımkı ıcımden bogmak gelıyo benım ıyı nıyetımı o kadar suıstımal edıyorkı anlatamam ..
Yanlız sunuda soyleyeyım annem ve babam cok sımarık yetıstırdı bunu
ne ısterse yaptılar
sımdı kımsenın sozunu dınlemıyor okulunu degıstırmeyıde dusunuyoruz ama bırde sız dusuncelerınızı soyleyın bu ısın ıcınden cıkamıyorum ben

Arkadaslar benım bu sene 9. sınıfa baslayan bı erkek kardeşim var ...
Canı ıstemedıgı zaman okula gıtmıyor gıtsede okuldan kacıyor arkadaslarıyla gezmeye gıdıyor .
Okulda öğretmenlerıne de karsı gelıyormus , bunun harıcınde derslerının cogu 0,1 fılan
oturuyo pc nın basına muzık dınlıyo 3-5 tane serserı arkadası var onlara ozenıp eve gec gelıyor
konusmaya calısıyorum tamam abla soz dıyor her defasında ertesı gun ogrenıyorumkı okuldan kacmıs
napabılırım ben sımdı bu cocuga ? o kadar kızgınımkı ıcımden bogmak gelıyo benım ıyı nıyetımı o kadar suıstımal edıyorkı anlatamam ..
Yanlız sunuda soyleyeyım annem ve babam cok sımarık yetıstırdı bunu
ne ısterse yaptılar
sımdı kımsenın sozunu dınlemıyor okulunu degıstırmeyıde dusunuyoruz ama bırde sız dusuncelerınızı soyleyın bu ısın ıcınden cıkamıyorum ben

Canım annenle baban sert davranmadıkları müddetçe düzelmez kardeşin. Sert derken dövsünler demiyorum sakın yanlış anlama. Ama biraz çekinmesi lazım babandan ve annenden. Sen onların yerini alamazsın.

Canım annenle baban sert davranmadıkları müddetçe düzelmez kardeşin. Sert derken dövsünler demiyorum sakın yanlış anlama. Ama biraz çekinmesi lazım babandan ve annenden. Sen onların yerini alamazsın.

Sert davranmaktan anlamıyor ne yazıkkı babam kızınca sen kımsın lan dedı dun bı guzelde dayagını yedı bgn yıne okula gıtmemıs:50:

Büyüklerden biri otorite kurmalı.Senin,güzellikle nasihat etmen pek işe yaramayacktır.
Bir de daha çok küçük aslında.Baban sıkı bir azarlasa,birşeylerine yasak getirse belki yola gelir.
Veya,seni okuldan alırım,çıraklığa veririm,arkadaşlarınla görüştürmem diyebilir:)

Arkadaş çevresinden koparmak lazım onu sen yıkıcı değil yapıcı ol arkadaş gibi davran ama ablası olduğunu da bilsin dengeyi iyi kurmalısın.

Sert davranmaktan anlamıyor ne yazıkkı babam kızınca sen kımsın lan dedı dun bı guzelde dayagını yedı bgn yıne okula gıtmemıs:50:

Madem bu lafı etti,babanın yapacağı şuydu aslında :
Ben sana kim olduğumu göstereyim diyecekti.Harçlığını filan kesecekti,pc yi sökecek,telefonu alacaktı.
Bunların hepsini sana ben verdim diyecekti.
Bundan sonra evden okula,okuldan eve...Yarın okulu arıyorum,derse girmediğin an beni arayacaklar.Sıkıysa girme o derslere.
Notlar 2. döneme kadar düzelecek,düzelmezse okulu unut.Seni inşaate vereceğim,aklın başına gelsin !

Meleknaz arkadaşımızın dediklerine katılıyorum bir otorite şart.Bir de okulun rehberlik öğretmeni vardır mutlaka gidin onunla bir konuşun,yanı sıra okuldaki hocalarıyla konuşun biraz çocuğun üstüne düşerler eminim sizin ilgilenmek için elinizden geleni yaptığınızı görünce onlar da derse katılımını artırmak için uğraşacaktır.Rehberlik hocasıyla da nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini okul ve ev açısından konuşursunuz ve hatta onunla kardeşinizin de konuşmasını sağlarsanız çok iyi olur bence..Ayrıca imkanınız varsa bir psikologla görüşün size yine yardımcı olacaktır.Tam ergenlik deli çağı yani laf söz dinlemez ancak bunlarla başa çıkabilirsiniz.Çok arkadaşım arkadaşlarıyla gezmekten tozmaktan okulu ihmal edip de serseri hayta olup çıktı sonradan toparlaması da inanın daha zor. Ki çoğu da zeki çocuklardı yazık oldu.Allah yardımcınız olsun.

Büyüklerden biri otorite kurmalı.Senin,güzellikle nasihat etmen pek işe yaramayacktır.
Bir de daha çok küçük aslında.Baban sıkı bir azarlasa,birşeylerine yasak getirse belki yola gelir.
Veya,seni okuldan alırım,çıraklığa veririm,arkadaşlarınla görüştürmem diyebilir:)

annem dun aksam dedıkı senı meslek okuluna vercem eger boyle devam edersen tamam dıyo bn bırıncı donem bıtene kadar okula gıtmıyım sonra ona yazılırım cocuun umurunda degılkı okul,ınanın azarlıyoruz hele ben zoruna gıtsın erkeklıgıne dokunsun belkı aklı basına gelır dıye neler demıyorum bnmle kavga edıyo ustune bn okumıycam hıc bosuna ugrasmayın dıyor

Madem bu lafı etti,babanın yapacağı şuydu aslında :
Ben sana kim olduğumu göstereyim diyecekti.Harçlığını filan kesecekti,pc yi sökecek,telefonu alacaktı.
Bunların hepsini sana ben verdim diyecekti.
Bundan sonra evden okula,okuldan eve...Yarın okulu arıyorum,derse girmediğin an beni arayacaklar.Sıkıysa girme o derslere.
Notlar 2. döneme kadar düzelecek,düzelmezse okulu unut.Seni inşaate vereceğim,aklın başına gelsin !

bu sekılde ustune gdınce daha beter azıtıyor bır suredır guzellıkle anlatıyoruz konusmaya calısıyoruz baktı babam olmuyo dun okuldan cagırmıslar cunkı dovdu sınırınden konustu konustu tamam tamam dedı bgn yıne okula gıtmemıs ... telefonunu elınden alsak dısarı cıkıyo gelmek bılmıyor bu sefer annem bnm basımın etını yıyo gelmedı gelmedı dıye hep o sımarttı utanmasa yemegını yedırcek

Arkadaş çevresinden koparmak lazım onu sen yıkıcı değil yapıcı ol arkadaş gibi davran ama ablası olduğunu da bilsin dengeyi iyi kurmalısın.

bu zamana kadar hep arkadas gıbı oldum ne ısterse yapmaya calıstım o kotu cocuklarla gezmesın dıye o ne yaptı bnm yasımdakı arkadasımın arabası var gezıyo sen bı halt olamadn dıyo babam sana araba vermıyo dıyo bu tarz seylere takmıs yanı kafayı aklı fıkrı suslenıp puslenıp gezmekte bnm ıyı nıyetımı hep kotuye kullandı bn ne kdr onu kollamaya calıstım ıstedklerını yapmaya calıstım sen neden boyle yapıyosun bak bn senın ıstedklerını yapmıyomuyum dedıgımde enayı olmasaydın dıyor bana

Meleknaz arkadaşımızın dediklerine katılıyorum bir otorite şart.Bir de okulun rehberlik öğretmeni vardır mutlaka gidin onunla bir konuşun,yanı sıra okuldaki hocalarıyla konuşun biraz çocuğun üstüne düşerler eminim sizin ilgilenmek için elinizden geleni yaptığınızı görünce onlar da derse katılımını artırmak için uğraşacaktır.Rehberlik hocasıyla da nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini okul ve ev açısından konuşursunuz ve hatta onunla kardeşinizin de konuşmasını sağlarsanız çok iyi olur bence..Ayrıca imkanınız varsa bir psikologla görüşün size yine yardımcı olacaktır.Tam ergenlik deli çağı yani laf söz dinlemez ancak bunlarla başa çıkabilirsiniz.Çok arkadaşım arkadaşlarıyla gezmekten tozmaktan okulu ihmal edip de serseri hayta olup çıktı sonradan toparlaması da inanın daha zor. Ki çoğu da zeki çocuklardı yazık oldu.Allah yardımcınız olsun.

Amın ıns sagol canım ... zaten okuldada kavga etmıs dısıplıne gıdecektı tutanak fılan tutmuslar dun annemle babam ozur dılemeye gıttı onun yerıne mudur bugun demıskı senın annen baban geldı dıye 10 gun gozetlıycem ona gore dosyanı gonderıp gondermeme kararı alıcam
ınsanda bıraz okuma hevesı olur ( derste ogrtmen bırsey anlatırken gulmus )
ogretmen demıskı cıkısta bekklıe konuscaz beklememıs sonra mudur yardımcısı cagırmıs ondanda ozur dılememıs salak salak dıkılmıs karsısında kendını mafya fılan sanıyo galıbaa basını yakacak haberı yok aptal cocuk

KIMSE BIRSEY SOYLEMEYECEKMI :ssz:

Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş arkadaşım, seni çok iyi anlıyorum benim erkek kardeşim 17 yaşında ve evin en küçüğü, bide küçükken bir hastalık geçirmişti bu sebeple de annem hiç kıyamazdı, üzerine titrerdi. Babam kızsa bir şey dese annem babama kızar hatta küserdi.

Hatasız zannediyor kendini, geçen gün okulda uyukluyormuş öğretmen kaldırmış, kızmış. Ne olmuş uyuduysam hocam demiş, atarlı konuşmuş. Bunu bile kendine hak görüyor düşünün. Babama kızar çeker gider, kapıları çarpar. Anneanneme gidecek, otobüse binecek duraktan binmemiş koşmuş arabanın peişnden şansına kırmızı ışık yanınca araç durmuş neden beni almıyorsun? diye adama söylenmiş adam da ben duraklardan alırım sadece deyip umursamaz davranınca küfür etmiş, hemde öyle böyle bir küfür değil. Sonrada elindeki mandilanayı cama fırlatmış. Adam çıkmış kardeşimi kovalıyor, bizimkisi hala o adamı mahvedicem, pert edicem onu falan diyor. Hatalı olduğu halde üste çıkmaya çalışıyor.

Akşam yatmak bilmez, pc' den ayıramayız, sabahta kaldıramayız. On kere sesleniyorum yok, kollarından çekip oturtuyorum ancak öyle açıyor gözlerini bazen onu bile yapmıyor artık yapacak bir şeyim kalmıyor sen bilirsin deyip geçiyorum kenara evden çıkma zamanı uyanıyor bu sefer, Allaaah niye beni kaldırmadınız, ne işe yarıyor sunuz siz? Bir ton laf söyleyip kapıları çarpa çarpa gidiyor evden. Babamla kaç kere boğaz boğaza geldi, sus diyoruz susmuyor. Babam da kalp hastası, diyabet hastası. Yapma diyoruz anlamıyor o büyük sen sus diyoruz, yok illa kendini haklı çıkartacak. :(

Yani karşısındaki kim olursa olsun hep alttan alacak, hep ona haklısın diyeceğiz, kararlarına hep uyacağız, ben böyle davrandıkça iyiyim mesela, ki bana da çok çirkinleşebiliyor ama tartışmaktansa sessiz kalmayı tercih ediyorum.
:26:

Son düzenleme:
Kesinlikle bir disiplin şart! Anne,babaya karşılık vermekte ne..Siz ne kadar bağırır,karşı çıkarsanız o ,o kadar üsteler ve inadına yapar.Karşınıza alıp konuşmayı denediniz mi? Arkadaş çevresini değiştirin diycem ama o değiştrmediği sürece bu devam eder.Bence okul rehberlik öğretmeniyle iletişime geçin ve sıkı bir disiplin altına girsin.Fazla şımarık yetiştirilmenin sonucu olsa gerek,birde ergenlik çağlarıı :))

Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş arkadaşım, seni çok iyi anlıyorum benim erkek kardeşim 17 yaşında ve evin en küçüğü, bide küçükken bir hastalık geçirmişti bu sebeple de annem hiç kıyamazdı, üzerine titrerdi. Babam kızsa bir şey dese annem babama kızar hatta küserdi.

Hatasız zannediyor kendini, geçen gün okulda uyukluyormuş öğretmen kaldırmış, kızmış. Ne olmuş uyuduysam hocam demiş, atarlı konuşmuş. Bunu bile kendine hak görüyor düşünün. Babama kızar çeker gider, kapıları çarpar. Anneanneme gidecek, otobüse binecek duraktan binmemiş koşmuş arabanın peişnden şansına kırmızı ışık yanınca araç durmuş neden beni almıyorsun? diye adama söylenmiş adam da ben duraklardan alırım sadece deyip umursamaz davranınca küfür etmiş, hemde öyle böyle bir küfür değil. Sonrada elindeki mandilanayı cama fırlatmış. Adam çıkmış kardeşimi kovalıyor, bizimkisi hala o adamı mahvedicem, pert edicem onu falan diyor. Hatalı olduğu halde üste çıkmaya çalışıyor.

Akşam yatmak bilmez, pc' den ayıramayız, sabahta kaldıramayız. On kere sesleniyorum yok, kollarından çekip oturtuyorum ancak öyle açıyor gözlerini bazen onu bile yapmıyor artık yapacak bir şeyim kalmıyor sen bilirsin deyip geçiyorum kenara evden çıkma zamanı uyanıyor bu sefer, Allaaah niye beni kaldırmadınız, ne işe yarıyor sunuz siz? Bir ton laf söyleyip kapıları çarpa çarpa gidiyor evden. Babamla kaç kere boğaz boğaza geldi, sus diyoruz susmuyor. Babam da kalp hastası, diyabet hastası. Yapma diyoruz anlamıyor o büyük sen sus diyoruz, yok illa kendini haklı çıkartacak. :(

Yani karşısındaki kim olursa olsun hep alttan alacak, hep ona haklısın diyeceğiz, kararlarına hep uyacağız, ben böyle davrandıkça iyiyim mesela, ki bana da çok çirkinleşebiliyor ama tartışmaktansa sessiz kalmayı tercih ediyorum.
:26:

Bızımkıde boyle ıste her kosulda kenıdnı haklı goruyor . ama onu bu hale getıren annem sun baktı yıne cok kızıyoruz sızene dıyo bnm oglum okumasada arkasındayım okusada al ıste ne desen de yaranamıyosun bn konustum oglumla artık ders calısacak dıyor annem bılmıyokı oglu yıne kandırıyo onu

Kesinlikle bir disiplin şart! Anne,babaya karşılık vermekte ne..Siz ne kadar bağırır,karşı çıkarsanız o ,o kadar üsteler ve inadına yapar.Karşınıza alıp konuşmayı denediniz mi? Arkadaş çevresini değiştirin diycem ama o değiştrmediği sürece bu devam eder.Bence okul rehberlik öğretmeniyle iletişime geçin ve sıkı bir disiplin altına girsin.Fazla şımarık yetiştirilmenin sonucu olsa gerek,birde ergenlik çağlarıı :))

Dılımde tuy bıttı artık konusmaktan soz verıyor yıne aynı :50:

Canım en iyisi sosyal aktiviteler.:34:
Haftasonunu değerlendirebleceği enerjisini atabileceği ativiteler bul.
Örneğin uzak doğu sporlarına gönderebilirsin.
Futbol klubune yazdırabilirsin.
Bu sayede hem ruhsal açıdan rahatlayacak hemde enerjisini attığı için abuk subuk işlere kalkışmayacak.
Hem arkadaş çevreside değişir. Gittiği kurslardan arkadaşlar edinir.
Ergenlik dönemi çok zor bir dönem ne yapsan nasıl etkilenir kestiremiyorsun.:50:

benimde kuzenim vardı arkadaslarının kurbanı oldu kendini mafya sanmalar, kavgalar, kötü alışkanlıklar vs, okula gitmemeler, sürekli disipline gitmeler, notları berbattı zaten.
en sonunda okulu bırakıcam dedi ve kimseyi dinlemedi bıraktı ardından hemen işe verdiler fazla değil 1 sene sonra pişman oldu okula yeniden başlamak istedi.
burunlarını sürtmek gerekiyor.

Günaydın arkadaşım benim erkek kardeşim var 17 yaşında meslek lisesi bilgisayar bölümü ögrencisi çok şükür bizim böyle sorunlarımız yok dersleride gayet iyi ama bazı arkadaşları var bazen kendiside anlatır bize çocukları bizde tanıyoruz okul açılalı şurda 3 ay olacak devamsızlık sınırında olan arkadaşları var veli toplantısına aileleri geliyor ögretmen söylüyor çocugunuzun şu kadar devamsızlıgı var veli ilk başta hiç inanmıyor nasıl oluyor hocam benim çocugum hergün okula gidiyor diyorlar ögretmende evden okula diye gidiyor ama gelmiyorlar işte diyorlar ayrıca okulunu degiştirsenizde faydası olmayacaktır çünkü o serseri arkadaşlar yine aynı yerde onu bulacaktır çünkü bir tanıdıgımın başına geldi babası oturdugumuz yere ait en uzak okula yazdırdı aile semt bile degiştirdi fakat arkadaş çevresi yine orda da rahat bırakmadı eger pc yi yasaklarsanız yada teli elinden alırsanız yine faydası olmaz aslında zamanında sosyal aktivitelere göndermiş olsaydınız hiç bir sorun olmazdı ama yinede geç degil benim kardeşim yaklaşık 10 yaş civarında uzak dogu döğüşlerine başladı şuan profosyenel oldu çeşitli türkiye ve bölge birincilikleri var spor sayesinde hiç bir sorunumuz yok öncelikle okulun rehberlik danışmanı kardeşinizle konussun olmazsa psikolga yönledirir ama bir sosyal aktivite şart bu futbol olur,judo,tekwando yada neye ilgisi varsa olur böylelikle arkadaş çevresiyle vakit geçirecegine sporu yapmış olur hem oda memnun olur milli takıma girerse her yönüyle önü açık olur bunları tek tek anlatmanız gerek

Bızımkıde boyle ıste her kosulda kenıdnı haklı goruyor . ama onu bu hale getıren annem sun baktı yıne cok kızıyoruz sızene dıyo bnm oglum okumasada arkasındayım okusada al ıste ne desen de yaranamıyosun bn konustum oglumla artık ders calısacak dıyor annem bılmıyokı oglu yıne kandırıyo onu

Zaten anne ve baba en önemli etken oluyor çocuk konusunda, biz de hep derdik ama nafile, şimdi dediğimizi yaşıyoruz..

Back
X