Kardesı yada cocugu lıseye gıden ablalar bakarmsınız ?

otorite eksikliğinden kaynaklanıyor arkadaşların da dediği gibi. onun yaptıkları yüzünden neden anne ve babanız özür diliyor ki? 9. sınıflar liselerin en sorunlu sınıflarıdır genellikle. ergenliğin en problemli dönemine denk geldiğinden midir liseye geçmiş olmanın verdiği ben büyüdüm duygusundan mıdır artık özellikle erkek çocukları inanılmaz değişiyorlar o dönemde.

babanızın disiplini ele alması lazım. kardeşiniz nasıl babasına sen kimsin diyebilir ki? babasına bunu diyen öğretmenine neler yapmaz hem? harçlığını kesin ve ciddi bir ceza verin bu davranışları nedeniyle. mesela iki hafta evden çıkmasını yasaklayın. bilgisayarını kaldırın ve kendine çeki düzen verene kadar bu cezaları çeşitlendirerek devam ettirin. okula gitmeye başlarsa düzenli olarak bir hafta gitti diyelim cep telefonunu geri verin, notları düzelirse bilgisayarı verin kademe kademe elde etsin bunları. şimdiki çocuklar her şeyi kendilerinde bir hak olarak görüyorlar. telefon onun hakkı değil ödülü olmalı ya da haftasonu dışarı çıkabilmek. nasıl bu kadar serbest yetiştiriyorlar çocuklarını velileri de anlamak mümkün değil. hele ki erkek çocukları.

emin olun öğretmenleri sizden fazla çekiyordur. siz sadece kendi çocuğunuzu biliyorsunuz okulda her sınıfta sizinki gibi 3-4 tane vardır. kimisi düzelir kimisinin eğitim öğretim hayatı biter. eğer okumayacaksa alın okuldan -eğer lisedeki ilk senesiyse- verin bir yere çalışsın para kazansın. sakın dışarlarda boşboş gezmesine izin vermeyin okuldan ayrılınca. harçlığı da kesin. ya işe gidip çalışacak ya da evde duracak beş parasız.

eğer bu konuda dirayetli davranırsanız ya burnu sürter eşek gibi okula döner seneye ya da bir iş sahibi olmuş olur hiç değilse. onun hayali okulu bırakıp evden aldığı harçlıkla sokaklarda sürtmek sizden yüz bulduğu sürece de bunun için uğraşacak.

Arkadaslar benım bu sene 9. sınıfa baslayan bı erkek kardeşim var ...
Canı ıstemedıgı zaman okula gıtmıyor gıtsede okuldan kacıyor arkadaslarıyla gezmeye gıdıyor .
Okulda öğretmenlerıne de karsı gelıyormus , bunun harıcınde derslerının cogu 0,1 fılan
oturuyo pc nın basına muzık dınlıyo 3-5 tane serserı arkadası var onlara ozenıp eve gec gelıyor
konusmaya calısıyorum tamam abla soz dıyor her defasında ertesı gun ogrenıyorumkı okuldan kacmıs
napabılırım ben sımdı bu cocuga ? o kadar kızgınımkı ıcımden bogmak gelıyo benım ıyı nıyetımı o kadar suıstımal edıyorkı anlatamam ..
Yanlız sunuda soyleyeyım annem ve babam cok sımarık yetıstırdı bunu
ne ısterse yaptılar
sımdı kımsenın sozunu dınlemıyor okulunu degıstırmeyıde dusunuyoruz ama bırde sız dusuncelerınızı soyleyın bu ısın ıcınden cıkamıyorum ben

yani diğer cevaplarını da okudum ve diyorum ki dua et canım.en guzel dua namazdan sonra yapılan dua.ashabı bedir ahhh ne guzeldir o isimleri zikretmek ve duaya amin demelerini dilemek.sabır ve duada ısrar.Allah yardımcınız olsun.herkese yardım etsin.herkesin colugu cocugu var.

Sabrım tastı artık
Annemde ne ogul sevgısı varmıs ya hu bıktım artık hıc ugrasmıycam bundan sonra ınsallah Allah annemın de kardesımınde belasını verır
Ben 14-15 yasındayken hıc bana boyle anlayıslı davranmıyordu yıne oglu kucuk dıye onunla ugrasıyordu benı terslıyordu onun yuunden bnm hayatım mahfoldu evde gormedıgım sevgıyı baskasında aradım yanlıs kısılere ınandım sımdı bana neden bu kadar anlayıslı olmadın dedıgımde bılmıyorum dıyor benı hıc sevmedı cunkı varsa yksa oğlu ama hergun beddua edıyorum anneme ınsallah bırgun elıme duser bı tekmede bn vurmazsam ınsan degılım cvp veren herkese tsk ederım bn ınsanlıgımdan kardesıme yardımcı olayım dedım ama haketmıyor hıcbırseyı bna bgn neler neler soyledı utanma arlanmada yok bu cocukta hele bırsey duydum bgn aksam sorcam eger dogruysa olumlerden olum begensın artık sınırlerıme hakım olamıyorum ben kucukken yanı 14-15 yasındayken sınırlı davrandgımda annem psıkologa goturup doktor bey cok sınırlı ılac verınde sakınlessın dıyen annem bna ılacları ıcırıp sakın sakın oturunca rahatlayan annem sımdı ogluna laf ettırmıyor neden ergenlık cagındaymıs bn ınsan degılmıydım o zmn bn ergenlık cagında degılmıydım bu adaletmı sımdı elımden bı kaza cıkcak dıye cok korkuyorum bıktım artık o kadar doldumkı kendımden korkuyorum

Bana neden boyle yaptın dıyorum bılmıyorum dıyor cnnet gecırenlerı cok ıyı anlıyorum suan bnm mutsuz gecen yıllarım ne olacak pekı
eskıden bn bırsey almaya kalksam ya o yada bu derdı secım yaptırırdı sımdı oglu ıstedgı gbı para harcıyo gecıyo eve gec gelıyo

Benim liseye giden kardeşim yok fakat ben lise sondayım, 9.sınıf halimi hatırlıyorum da..Ergenlik falan bir kopukluk oluyor hakikaten. 9. sınıf gerçekten ders bakımından çok zor. İlk 1lerimi 9da almıştım. Belki kardeşinizde bu notlar okuldan soğumaya yol açmıştır, ya da okuluna ısınamamıştır. Öğretmenleriyle konuşsanız, onlar da yardımcı olsalar. Ve diğer arkadaşların dediği gibi ailenizde kardeşinize karşı bir otorite sağlanması gerektiğini düşünüyorum, onu kaliteli bir yaşam için iyi bir üniversite kazanması gerektiğine teşvik etseniz, böyle bakarsa derslerine daha fazla önem verir diye düşünüyorum.. Allah yardımcınız olsun..

Back
X