• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşim beni vicdan azabından öldürecek ya

persiangirl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
1.396
107
163
kızlar 8 yasında bi kız kardesim var ve yaklasık 1 senedir terbiyesiz küfürbaz bi çocuk oldu çıktı.ne yaptıysak vazgeciremedik.evde asla kimse küfürde etmez nerden öğrendi bilemedik.okulda arkadaslarıylada sorun yasıyor çünkü onlarada küfür ediyor.gittikçe yalnızlascak bu gidişle.psikoloğada götürdük ama bi düzelme yok henüz.bu sabah bana pis pis küfür etti gene ve poposuna vurdum ağladı çok üzülüyorum ya.vicdan azabından ölücem bu gidisle kızlar asla vurmakta istemiyorum ama bücür bi şeyin karsımda küfür etmesi çileden çıkardı beni.forumda eminim bu tarz sorunların üstesinden gelen anneler vardır ne olur bi akıl verin ne yaparsak vazgecer bizim tavrımız ne olmalı küfüre karsı

Çevrenizde kimse küfür etmiyorsa bu çocuk nerden öğrenmiş olabilir ki küfür etmeyi?
Önce küfür öğrendiği yer neresi ise onu engellemek lazım.

arkadaş ortamından ögrenmiştir.evde küfür edilmiyorsa
arkadaşlarını bence takip edin ve uzaklaştırın o ortamdan başka arkadaşlar edinecegi yerlere çekin
üzerinede fazla gitmeyin 8 yaşında çokta büyük degil
durumu anlayınca kendiliginden bırakır
ayrıca siz üstüne gittikce işi inada bindirir dahada beter olur
vurmak kızmak bagırmak yasaklar koymak çözüm degildir bence

bir komşumuzun oğlu vardı biz çocukken ve oda aynı şekilde davranıyordu herkese ..ne kadar korkuttularsa da başa çıkamadıklarını söylüyordu anneme anlatırken duymuştum.annemde hiç üstüne gitme o küfür etsede duymazdan hatta onu o an için görmezden gelin dediğini hatırlıyorum.ve onunla oynayan çocukların hepsinede tenbih etmişti annesi duymazdan gelin hiç farketmemiş gibi yapın oynunuza devam edin diye. çözüm olmuştu gerçekten...bir kaç hafta içinde çocuk hiç küfür etmez olmuştu..arkadaşları bunu yapamıyorsa bile evde bunu yapmayı deneyin bir süre sonra unutacaktır.ben eğitimciyim ama ilk okulda değil..fakat evde bebeklik çağında bir evladım var.o bile durduk yere bağırıyorsa duymazdan gelmeye çalışıyorum.tv izliyormuş gibi yapıyorum yada kitabımı okuyorum.işlerime dalıyorum oda bağırdığını dinlemediğimi düşünerek bir kaç sefer yapıp bırakıyor nasılsa dinleyen yok diye....
umarım işinize yarar......

canım ben yeni anne oldum,çok tecrübeli değilim ama öğretmenim ve pedogojik olarak bakarsan dövmek değilde kayıtsız kalmak işe yarayabilir.yada çok kararlı olun ailecek onu görmezden gelin duymazdan gelin.üstüne gidilmesi onun bu hareketini artırır.ceza vermek değilde hoşuna giden birşeyi ondan almak da etkili olabilir mesela bilgisyar,veya dışarı çıkmak gibi.
en önemlisi kaynağı bulmak.ne tür küfürler ediyor böyle çocukcamı?yoksa büyük insanların ettiği cinstenmi?

tesekkürler kızlar dediğinizi yapıcam görmezden gelmek en doğrusu gibi geldi banada umarım işe yarar

Back
X