• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardesim bosaniyor bir bakarmisiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Arzu_C

Aromaterapi uzmani arzu_cosar_
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
652
284
323
36
Belçika
Merhaba hanimlar.

Bu konuyu kiz kardesim adina aciyorum.
Kiz kardesim 2015 mary ayinda kacarak evlendi. Biz yurt disinda yasiyoruz. Kardesim Turkiyeden telzvizyonda gordugu sonrasinda internette bulup konustugu ve 20 gun sonra kactigi birisiyle evlendi.19 yasindaydi.
Evlendigi kisi sakat. Kaynanasi aklina girmis hemen hamile kaldi . Sonra dogum icin belcikaya döndü 9. Ayda. Bu arada esinin psikolojik sorunlari varmis. Kardesime hersey yasakmis disari cikmak arkadas edinmek. Istedigi gibi giyinmek. Kaynanasinin eski kiyafetlerini giydirmisler. Kardesim yanimizdayken cok bakimli hep marka takilan bir kizdi. Ordaki fotolarini gorunce taniyamadik. Dugununden hic bir takisi yok.parmaginda yuzugu bile yoktu yanimiza doguma geldiginde. 2. Ayda dogum yapti. 5. Ayda geri dondu oraya. 1 ay tatil yapti. Geri geldi bosanma karari aldi. Cunku evlilik karari cok erkendi.tanimadigi birisiyle evlendi. Kocasi cok para harciyormus. 3 ayda 10 bin tl para harcamis sadece kendisine. Herseyi anlatamicam cunku cok uzun oluyo sorulariniza cevap veririm.

Simdi sorum su Turkiyede bosanmak zor mu? Uzun surermi? Burda avukat tuttu kardesim. Burdan bosanip turkiyeye kagitlari gondercek. Avukat zor olabilir demis. Turkiyeye gelip bosanamaz cunku cok bulasik insanlar.

Ailem kimseye soylememisti bosancagini bosaninca soyleriz diye. Ama kardesimin eski esi dicem butun sulalemizi aramis turkiyede burdaki arkadaslarini felan herkese beni dolandirdilar birsuru paramizi altinimizi calip gitti sizi gelip vurcaz oldurcez diye tehdit edermis.
Kizlar kusura bakmayin cok uzun yazdim.

Tesekkurler simdiden

Merhaba hanimlar.

Bu konuyu kiz kardesim adina aciyorum.
Kiz kardesim 2015 mary ayinda kacarak evlendi. Biz yurt disinda yasiyoruz. Kardesim Turkiyeden telzvizyonda gordugu sonrasinda internette bulup konustugu ve 20 gun sonra kactigi birisiyle evlendi.19 yasindaydi.
Evlendigi kisi sakat. Kaynanasi aklina girmis hemen hamile kaldi . Sonra dogum icin belcikaya döndü 9. Ayda. Bu arada esinin psikolojik sorunlari varmis. Kardesime hersey yasakmis disari cikmak arkadas edinmek. Istedigi gibi giyinmek. Kaynanasinin eski kiyafetlerini giydirmisler. Kardesim yanimizdayken cok bakimli hep marka takilan bir kizdi. Ordaki fotolarini gorunce taniyamadik. Dugununden hic bir takisi yok.parmaginda yuzugu bile yoktu yanimiza doguma geldiginde. 2. Ayda dogum yapti. 5. Ayda geri dondu oraya. 1 ay tatil yapti. Geri geldi bosanma karari aldi. Cunku evlilik karari cok erkendi.tanimadigi birisiyle evlendi. Kocasi cok para harciyormus. 3 ayda 10 bin tl para harcamis sadece kendisine. Herseyi anlatamicam cunku cok uzun oluyo sorulariniza cevap veririm.

Simdi sorum su Turkiyede bosanmak zor mu? Uzun surermi? Burda avukat tuttu kardesim. Burdan bosanip turkiyeye kagitlari gondercek. Avukat zor olabilir demis. Turkiyeye gelip bosanamaz cunku cok bulasik insanlar.

Ailem kimseye soylememisti bosancagini bosaninca soyleriz diye. Ama kardesimin eski esi dicem butun sulalemizi aramis turkiyede burdaki arkadaslarini felan herkese beni dolandirdilar birsuru paramizi altinimizi calip gitti sizi gelip vurcaz oldurcez diye tehdit edermis.
Kizlar kusura bakmayin cok uzun yazdim.

Tesekkurler simdiden
kardeşin hakime avukat aracılığıyla kocasının ona bakmadğnı kanıtlarsa tek celsede de biter

kardeşin hakime avukat aracılığıyla kocasının ona bakmadğnı kanıtlarsa tek celsede de biter

Canim 1 yildir belcikada. Elinde hic bir rapor belge yok. Esinin polis de 13 dosyasi varmis hatta 3 ay once polis yaralamis hapis cezasida varmis. Bunlari burdaki avukata anlatti.

Bunun konudaki anlamı ne? Neden belirttiniz ki?

Bu esnada sizin aileniz ne yapıyordu? Kaçtıktan sonra iletişime geçtiniz mi?

Kimin parasını harcıyor? Kardeşiniz 19 yaşında para mı götürdü kaçarken?
Sakat oldugunu belirttim detay vermek icin herseyi yazsam cok uzun olacakti.
Bu arada benim ailem belcikadaydi. Babam 3 gun sonra geldi turkiyeye kardesimi geri getirmek icin ama geri donmek istemedi babamda yanliz dondu. Ailem hereaman cocuklarini korur kollar sorumsuz aile degil sizin anlicaniz.
Burda gitmeden once calisiyodu maasi vardi.son maasini alip gitmis. Yani yaninda 6 bin tl civari para goturmus.

Burda suan babamin parasini yiyor. Onlardan para calmadi. Kimseyi dolandirmadi. Yazin izine gittiginde yine yaninda para goturdu bir ay onlari gezdirdi yedirdi icirdi. Simdi altin yumurtlayan tavugu birakmak istemiyorlar.

Ada'mın zaten dosyaları varmış polis yaralamış sadece bunlar üzerinden gidip ben bu Ada'mdan korkuyorum bana psikolojik şiddet uyguluyor tehdit ediyor fizikseler dönmesinden korkuyorum ve hatta Böyle bir suçlu ile yaşamak istemiyorum dese Zaten hemen boşanır sıkıntı yapmazlar ama Belçika da kalsın tr ye gelmesin mahkemeye

Türkiyede açsın boşanma davasını bir avukat tutsun. Duruşmalara katılmak zorunda değil ki.

Boşanıp kurtulsun . .

Kaçmak = intihar etmek. .

Yazin izine gittiginde yine yaninda para goturdu

Hala çalışıyor mu? Kendi parası mı? Neden bu kadar karşı tarafa para yediriyor ki? Ben zaten onların parasını yedi demek istemedim. Ben sizden para alıp mı türkiyeye götürdü diye merak etmiştim. 19 yaşında bir insan belçikada ne iş yapıyor da son maaşı ile 6 bin götürüyor merak ettim ayrıca.

Şu noktada kardeşiniz aklını başına almış sanırım. Aileniz destek. Boşanmada sıkıntı olmaz diye ummak istiyorum. Ama sonuçta ortada çocuk var. Karşı taraf sadece altın yumurtlayan tavuku değil bu çocuğu da bırakmak istemiyor olabilir. Ne de olsa onların da kanı canı. Ama genellikle yasalar annenin tarafında olduğundan sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Ama umarım kardeşiniz akıllanmıştır. Hayatın çocuk oyuncağı evliliğin de evcilik olmadığını anlamıştır diye ummak istiyorum. Artık o bir anne. Bir an önce büyüyüp bir de çocuğunu büyütmesi gerekiyor.

Ada'mın zaten dosyaları varmış polis yaralamış sadece bunlar üzerinden gidip ben bu Ada'mdan korkuyorum bana psikolojik şiddet uyguluyor tehdit ediyor fizikseler dönmesinden korkuyorum ve hatta Böyle bir suçlu ile yaşamak istemiyorum dese Zaten hemen boşanır sıkıntı yapmazlar ama Belçika da kalsın tr ye gelmesin mahkemeye
Canim turkiyedeyken birkac defa dovmus kardesimi. Psikolojil sorunla4i varmis ilaclarini almayinca kendinde olmuyomus. Aileside bunun icin evlendirip elinden kurtulmak icin ugrasiyorlarmis. Biz ugrascamiza karisi ugrassin diye. Kardesime surekli benden ayrilirsan kendimi de senide oldururum diyormus. Kardesimde kactim hata ettim diye susarmis. Bunlari hep bosanma kararindan sonra ogrendik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X