Kardeşim evde iş yapmıyor. Kavga ettik. Kalbini kırdım,üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sarifrezyaa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
302
567
18
Selam hanimlar. Biz erkek kardeşimle ailemizden ayrı şehirde yaşıyoruz. O 21 ben 29 yaşındayım. Çok iyi anlaşırız çok da severiz birbirimizi fakat tek bir sorun var. Evi otel gibi kullaniyor yiyor iciyor duş alıyor giyinip kusanip dışarı cikiyor. Kendi camasirlarini kendi yıkar asar katlar. Onun dışında her şeyi ben yapıyorum. ( Neden sen yapiyorsun yapma o zaman diyenler olacaktir. O yapsın diye beklerken ev çok dagiliyor ben de buna katlanamiyorum. Mum gibi olmasına gerek yok ama çok dağınık ortamda yaşayamiyorum.) Uyardigimda ilk gunler yapıyor sonra yine eskiye dönüyor. Ondan büyük işler de beklemiyorum. En azından biten tuvalet kağıdı rulosunu çöpe atsın orada öylece birakmasın, misal. Bugün dünden bugüne meyve suyu içmek için 3 bardak kullanmış 3u de masada, tezgaha koysa bana yeter oysa ki. Ben de görünce cildirdim senin hizmetcin mi var insan bi en azından tezgaha koyar şunları dedim baya soylendim bagirdim cagirdim o sırada kahvaltı yapiyordu yiyemedi yarim kaldi. Kalp kırmak istemezdim, o kadar yükselmek istemezdim ama patlama yaşadım. Siz ne düşünüyorsunuz

Haklisin.
Kirilan bi zahmet kaldirip totosunu en azindan kendi daginigini kaldirsin.

Ay ona öyle bir patlarım kiiii, ne yumuşak yüzlüsünüz merak etmeyin 2 güne döner yine sizi hizmetçisi sanmaya. Başında ana baba yok, evde hizmeti görülüyo otel gibi ooohh ne güzel ya paşama bak.

Anne babanız yetiştirememiş. Kalbi de kırılıversin ayrıca, bir şey olmaz. Adam olana laf 1 kere söylenir. Koca kazık olmuş. O bardakları tezgaha koymayacak, yıkayacak, kaldıracak. Minimum iş beklemeyin ondan. Tam yapsın.

İyi yapmışsınız. Ileride evlenmek isterse de aynı nedenlerden eşiyle kavga edebilirdi zaten. Siz halledin şimdiden.
Evet onu da soyluyorum hep, hayatindaki kadinlar yapmak zorunda degil bu işleri ileride evinizin sorumluluğu eşinle ikinizin ortak diye. Şimdiden egitiyorum. Gorumcelikte nirvana

İyi yapmışsınız. Ileride evlenmek isterse de aynı nedenlerden eşiyle kavga edebilirdi zaten. Siz halledin şimdiden.
Benim kız kardeşim de böyle. Atandı kendi evini kurdu evde bir bardak kaldırmayan kız şimdi kendi evinde ne biçim temizlik ve yemek yapıyor. Tamamen aileden kaynaklanıyor. Sen büyüksün şunu yap, bunu yap. Eee, küçüğü sorumluluğunu öğrenemedi.
Konu sahibi sen onun bulaşıklarına karışma çok da iyi yapmışsın. Herkes sorumluluğunu bilsin. Kaç yaşına gelmiş bir zahmet yapsın.

Evet cevremde gordugum ornekler de hep bu sekilde kucuklere pek sorumluluk yuklenmiyor

Kadınlarda öyle oluyor çünkü mecburlar, yapmasa kıyametler kopar o evlerde genelde.
Ama erkeklerin büyük çoğunluğu evde alışmadiysa evlenince de yapmıyorlar.

Az bile yapmışsınız bardakları kafasında kırmadan değişim beklemeyin

Iyi yapmışsınız, hem kadını hizmetçi gibi kullanırlar hemde tepki gösterince kırılgan erkeklikleri devreye girer kadına vicdan yaptırırlar. Gardınızı indirmeyin.

Haklısınız.
Siz olmasanız o yine o evde yaşayacak ve mecburen kendi işini kendi görecekti sonuçta. 21 yaşında eşşek kadar adam.

Bundan sonra kendi işinizi yapın gerisini ona bırakın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…