Kardeşim, haksız yere uyuşturucudan, kaçak olarak aranıyormuş

emosmos

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
846
1
118
İstanbul
Merhaba
Erkek kardeşim özel bir okulda aşçı yardımcısı olarak çalışıyor. Dün müdürüne bir yazı gelmiş. Yazıda kardeşimin uyuşturucudan arandığı yazıyormuş. Tabi görünce şok olmuş, bizde öyle. Hem kullanıp satış yaptığını hem de arandığını, kaçak olarak gözüktüğünü görünce daha bir şok olduk. Okul yönetimi eğer böyle bir şey varsa işten çıkarılacağını söylemiş (direkt çıkarmadılar kardeşimi sevdikleri için, tabi onlarda beklememiş böyle birşeyi ama okul olduğu için doğru olanı yapmışlar) Kardeşim kendinden emindi ama okul için karakola gitti.(Gbt sonucunu isterserle işi bırakıcam diyor o ayrı konu) Gbt’sine baktırdı ama hiçbir şey yok.
Bu yazıyı bütün özel okullara göndermişler. Her ne kadar gbt temiz çıksa da adı bir kere her yere yayıldı, sonuçta itibarı zedelendi. Bu yüzden dava açmak istiyor ama bu gibi işlerden anlamadığımız için ya kazanamazsa, avukat ücreti vs. fazla tutarsa diye tereddüt ediyoruz.
Şimdi sormak istediğim; sizce kazanabilir miyiz? Kazanamazsak avukat ücreti bu gibi durumlarda masraflı olur mu?

Son düzenleme:
kardeşinizin masum olduğuna eminmisiniz?
ya gerçekten böyle bir işe bulaştıysa yani kardeşin olduğu için konduramıyor olabilirsin ama olabilir yani..
masumsa zaten yargılamada aklanır.

kardeşinizin masum olduğuna eminmisiniz?
ya gerçekten böyle bir işe bulaştıysa yani kardeşin olduğu için konduramıyor olabilirsin ama olabilir yani..
masumsa zaten yargılamada aklanır.

Masum olduğuna inanıyorum.. elbette hiç yapmaz dediğimiz insanlar ummadığımız şeyler yapabilir ama hem karakter olarak hem de kendisine güvenmesi açısından hiç şüphelenmedim.. çok gururludur hem de inançlıdır.. harama el uzatacağını sanmam.. onun tek derdi çalışmak.. ki zaten böyle bir şey yapmaya vakti yok.. aşçılıktan sonra akşamları, su dükkanı var oraya gidiyor.. kaldı ki okul yönetimi sözüme itibar edip belgeyi getir derse ben o kadar gurursuz değilim o iş yerinde durmam diyor.. zaten öyle bir şey yapmış olsa hemen karakola gidip gbt'sine baktırmazdı diye düşünüyorum.. ki zaten temiz çıktı.. yargılanacağı bir suç yok yani

Son düzenleme:
Yazı niye okul müdürüne gidiyor onu anlamadım, ikametgahı falan belli değil mi ?

Uyuşturucu aranması var kaçak görünüyo dediğiniz şey o kadar basit bir konu değil,

GBT sine baktırdı demişsiniz. GBT Genel bilgi toplama demektir ve emniyet daha önce bir suçu var mı diye bakar.

Bence bu olayla ilgili başkaları yakalanmıştır ve isim olarak abinizi söylemişlerdir.

Ya da yakalan kişilerin telefonları dinlemeye alınmıştır abinin çevresinden biridir konuştuğu herkesi toplarlar.

Gider ifadesini verir çıkar. Sorun olacağını sanmıyorum.Sicile işlenecek bişey olmaz.

bizi düşündüren şey de o zaten.. neden eve değilde iş yerine geliyor.. madem iş yeri biliniyor niye gelip yakalamıyorlar çok ilginç..

Gelen belgede kaçak olarak görünüyorsa Gbtde de çıkması gerekir.. ha biz daha detaylı bir aramaya girdik.. babamın arkadaşı komser..ona da sorduk adı hiçbir yerde geçmiyor dedi..

zaten biz aklandığını biliyoruz.. karakolda da "yanlışlık olmuştur" dediler.. bizim derdimiz bilip bilmeden bütün okullara uyarı gönderilmesi.. sonuçta iş hayatında olumsuz bir etki oldu.. bu yüzden manevi tazminat davası açmak istiyoruz..

Masum olduğuna eminseniz, üstüne atılan bu iftira icin parayı mı düşünüyorsunuz? Haysiyet daha önemli. İnsanın üstüne atılan böylesine bir leke asla ama asla cıkmaz.

bu arada ben kardeşim suç işlemiş midir demedim.. dava açsak ne gibi sonuçlar olabilir, böyle davalarda avukat ücreti fazla olur mu dedim

Masum olduğuna eminseniz, üstüne atılan bu iftira icin parayı mı düşünüyorsunuz? Haysiyet daha önemli. İnsanın üstüne atılan böylesine bir leke asla ama asla cıkmaz.

Elbette parayı düşünmüyoruz.. ama hakkımızı da aramak istiyoruz.. sonuçta hem kardeşim hem ailem 2 gün de olsa psikolojik bir çöküntü yaşadı.. özellikle kardeşim.. siz de söylüyorsunuz bu leke çıkmaz diye.. napalım yanlarına mı kalsın? Devlete maddi manevi tazminat dışında ne gibi bir ceza verebiliriz acaba? Parayı düşünseydi zar zor bulduğu, çok iyi bir geliri olduğu o işi de bırakmazdı

Siz davayı acın, kazanırsanız masrafı zaten karsı tarafa yüklersiniz. Ayrıca size yapılan bu durum icin devlet tazminat ödemek zorunda.

Siz davayı acın, kazanırsanız masrafı zaten karsı tarafa yüklersiniz. Ayrıca size yapılan bu durum icin devlet tazminat ödemek zorunda.

ortada bir suç olmadığı için biz de kazanacağımızı düşünüyoruz ama şu dönemde tecavüzcüleri bile aklayan bir hukuka çok da güvenim yok açıkçası.. yardımınız için teşekkürler

Ama sizin durumunuz farklı, sucu kanıtlanmamış herkes masumdur, size resmen sicil bozacak bir evrak gelmiş.

Dilerim aklanır. Cok cok üzücü bir durum.

Düşmanınız varmı?? Eğer masum olduğunu düşünüyorsanız bence bunu düşünün çünkü neden ev adresine gelmedi bu yazı???bu işin içinde bi bit geniği var gibi görünüyor arkadaşım.

Ama sizin durumunuz farklı, sucu kanıtlanmamış herkes masumdur, size resmen sicil bozacak bir evrak gelmiş.

Dilerim aklanır. Cok cok üzücü bir durum.

Evet bir nevi öyle oldu ve her okula yayıldı bile..
çok teşekkür ederim:26:

düşünmedim değil ama yine de mantıklı gelmiyor

Diyelim ki kardeşin gerçekten bu işi yaptı suçlu...Böyle bir durumda asla ve asla böyle bir yazı göndermezler direk gidilir operasyonla alınır. Siz nerde gördünüz biz sizi yakalayacağız diyerek yazı gönderen bir kurumu. Birisi kötü bir şaka yapmış. Belgede bulunduğunuz bölgenin amiri falan yokmu narkotik müdürü falan yani belgede kimin imzası varsa direk onunla muhattap olun eğer gerçekten biz gönderdik derlerse hemen dava açın kesin kazanırsıız.

Kıt kanaat geçinen insanlar malesef ne kadar ücret gideceğini önceden hesap etmek zorunda. Başkasından borç istemek yada başkasına borçlu kalmakta onurlu haysiyetli insanlar için oldukçu zordur...

okul olduğu için milli eğitim bakanlığına ordan da şişli eğitim müdürlüğüne gönderilmiş.. yazı resmi bir yazı.. içerikte de "uyuşturucu bulundurmaktan ve kullanmaktan aranıyor" yazıyor.. yani yazı başlı başına saçmalık belli ki bir hata olmuş ama hiç birşey belli olmadan bütün okullara bildiri göndermeleri haksızlık.. yarın başvuracak mahkemeye..