- 14 Ocak 2015
- 506
- 279
- 103
- Konu Sahibi bikahvebana
- #181
kardeşine sorsak oda sneın gıymediğin için sana üzülüyordur,açık olduğun için emın ol
Ben başörtüsü takıyorum. Ayrıca diyelim açık olsaydım, neden üzülsün ki?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kardeşine sorsak oda sneın gıymediğin için sana üzülüyordur,açık olduğun için emın ol
off en korktuğum şeylerden biri. çok çok dikkatli olmalısınız. hatırlarsanız oktar babuna ve kardeşi gibi okumuş yazmış insanlar bile annelerini babalarını silip attılar adnan hoca denen sapık için. yani bu işler biraz karışık. beyinleri yıkanıyor. benim çok çok yakınımda birisi iki üni mezunu idi ve lise mezunu bir adamla sırf böle tarikat marikat ayağına evlendi. bir yıl dolmadan kucağında yavrusu ile kaldı sonra öğrendik ki o minik yavruya neler etmiş neler, öz babasından neler görmüş o çocuk.
biraz kötümser yazdım ama mutlaka profesyonel yardım almalısınız bu işler tavsiye ile filan olmaz. Allah yardımcınız olsun.
İnançları sömüren bir grup maalesef... yani dini.
Sapkın falan deyince aklıma adnan oktar grubu geldi onlara mı bağlı?
Başka tarikatlara şunlara bunlara mı bağlı?
Siz yeni mi farkediyorsunuz bunu, ondaki değişimleri görmediniz mi?
Dediğiniz grubu anladım ama din dışı birşey yaptıklarını hiçkimseden duymadım sizde kaynaklarla araştırısanız böyle bir grup olmadıgını anlarsınız, lakin benim tanıdıgım gidip gayet kötü alışkanlıklarından vazgçen tanıdıklarım var kardeşiniz yol olarak abartıya kaçtıysa psikolojik olarak boşlukta kaldıgı bir zamandır emin olun korkutugunuz gibi bir tarikat değil bu ama kardeşinizin sorunlu olduguna gayet inandım
Çeşitli gruplarla alakalı birebir içinde olmasam da bilgim var ama saptırma olarak bakınca içlerinde çıkacak olanlardan değil yapmanız gereken tarikatten birilerinden yardım istemek emin olun yardımcı olan çıkıcaktır.
Dediğiniz grubu anladım ama din dışı birşey yaptıklarını hiçkimseden duymadım
Tarikate baglı birisi değilim gördüğümü tanıdıklarımı bahsettim ben ayrıca şiş geçirme yok demiş sanki konu içersinde polemik yapmaya gerek yok bu benim düşüncem.Konu sahibi Rufâilik'ten bahsetmiş. Şiş geçirmek din içi bir durum değil diye biliyorum ben. Tarikat güzellemesi yapmanız da hoş olmamış açıkçası.
Hasta Kardeşini yarıyılda bırakıp gitmek mi doğru yol. Şehemş hizmet doğru yol bu mu sizin Müslümanlıktan anladığınızevet bence kardeşiniz dini açıdan doğru yolda gibime geldi,okuyabildiğim mesajlar kadarıyla..O tarz gruplarda da hiç zorla evlendirildiğini duymadım da,görmedimde.
Okuduğum en aklıselim yorumlardan biriMinareyi çalan kılıfını hazırlar.
Bu tür meselerde bak bu helal bu haramla ikna etmek zor çünkü bağlandığı yer zaten bütün bunlara bi kılıf uydurup öyle oturtuyo kafalarinda tersi bişeyi kabul etmesi oldukça zor.
Kuranda bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir dendiği halde Allahuekber diyerek aynı Kuran adına canlı bomba olup binlerce insanı katleden ve bunu cihad diye cennete girmek icin yapanlar nasıl açıklanabilir??
Rabbim bizi bizden iyi tanıyo.
"Aldatıcılar sizi Allah ile aldatmasın" buyuruyor Rabbil alemin. Herşeyin özeti aslında.
Çok dua etmek lazım Allah basiret versin gözünü açsın doğruyu göstersin bu dünyasını da ötesini de mahvetmesine müsaade etmesin inşallah.(
Şeyhin bu ortamda sigara içtiğini biliyorum