kardeşim yol ayrımında ve sağır, kör ilerliyor!

off en korktuğum şeylerden biri. çok çok dikkatli olmalısınız. hatırlarsanız oktar babuna ve kardeşi gibi okumuş yazmış insanlar bile annelerini babalarını silip attılar adnan hoca denen sapık için. yani bu işler biraz karışık. beyinleri yıkanıyor. benim çok çok yakınımda birisi iki üni mezunu idi ve lise mezunu bir adamla sırf böle tarikat marikat ayağına evlendi. bir yıl dolmadan kucağında yavrusu ile kaldı sonra öğrendik ki o minik yavruya neler etmiş neler, öz babasından neler görmüş o çocuk.

biraz kötümser yazdım ama mutlaka profesyonel yardım almalısınız bu işler tavsiye ile filan olmaz. Allah yardımcınız olsun.

Kötümserliğin yanında gerçekçi bir yorum. Ülkemizde neler oluyor neler.... Birileri kalkmış hala bunları savunabiliyor, yanlış anlamayın siz değil. Burada enteresan yorumlar okuyorum üzülerek. Teşekkür ederim cevabınız için.

İnançları sömüren bir grup maalesef... yani dini.

Sapkın falan deyince aklıma adnan oktar grubu geldi onlara mı bağlı?
Başka tarikatlara şunlara bunlara mı bağlı?
Siz yeni mi farkediyorsunuz bunu, ondaki değişimleri görmediniz mi?

Sapkın falan deyince aklıma adnan oktar grubu geldi onlara mı bağlı?
Başka tarikatlara şunlara bunlara mı bağlı?
Siz yeni mi farkediyorsunuz bunu, ondaki değişimleri görmediniz mi?

Aslında değişim vardı bir kaç yıldır ama ben 'beni kimsenin yaşamı, inancı duası, ibadeti' ilgilendirmez düşüncesiyle fark etmemişim. Şimdi dank ediyor. Keşke zamannda konuşsaydım, sorsaydım. Ben gece yarısında eve gelen kardeşime 'nereden geliyorsun' deyince rahatsız olurdu ve ben de karışmazdım. Ama şimdi pişmanım. Eşler ve aile üyeleri, gece yarısı eve geliyorsa nereden geldiğini söylemeli bence. Neyse ben çok şaşkınım ve bu imtihandan dersler çıkarıyorum kendime.

Dediğiniz grubu anladım ama din dışı birşey yaptıklarını hiçkimseden duymadım sizde kaynaklarla araştırısanız böyle bir grup olmadıgını anlarsınız, lakin benim tanıdıgım gidip gayet kötü alışkanlıklarından vazgçen tanıdıklarım var kardeşiniz yol olarak abartıya kaçtıysa psikolojik olarak boşlukta kaldıgı bir zamandır emin olun korkutugunuz gibi bir tarikat değil bu ama kardeşinizin sorunlu olduguna gayet inandım
Çeşitli gruplarla alakalı birebir içinde olmasam da bilgim var ama saptırma olarak bakınca içlerinde çıkacak olanlardan değil yapmanız gereken tarikatten birilerinden yardım istemek emin olun yardımcı olan çıkıcaktır.

Dediğiniz grubu anladım ama din dışı birşey yaptıklarını hiçkimseden duymadım sizde kaynaklarla araştırısanız böyle bir grup olmadıgını anlarsınız, lakin benim tanıdıgım gidip gayet kötü alışkanlıklarından vazgçen tanıdıklarım var kardeşiniz yol olarak abartıya kaçtıysa psikolojik olarak boşlukta kaldıgı bir zamandır emin olun korkutugunuz gibi bir tarikat değil bu ama kardeşinizin sorunlu olduguna gayet inandım
Çeşitli gruplarla alakalı birebir içinde olmasam da bilgim var ama saptırma olarak bakınca içlerinde çıkacak olanlardan değil yapmanız gereken tarikatten birilerinden yardım istemek emin olun yardımcı olan çıkıcaktır.

Bu konuda duyduklarıma göre hareket etmeyi tercih etmedim. Ben din ile çelişen, gayet keyfi şeyler gördüm gözlerim ve duydum kulaklarımla. Benim için yeterli bunlar bu gruptan soğumam için. Siz hangi grubu anladınız bilemiyorum.

Kardeşimin sorunlu olduğu konusuna gelirsek hepimiz sorunlu insanlarız biraz. Kardeşim ise abartıda ve böyle giderse göklerde uçacak, yani şeyhi uçuracak. O kişiler yardım etmek istemezler, kardeşimi içlerinde tutmak isterler. En son kardeş hakkı olmadığını söylemişler ki hayvanların, bitkilerin, komşuların... hakkı üzerine kıymetli tavsiyeler vardır inandıkları dinde. Ben de inanan biri olarak şaşkınım. O yüzden yardım edeceklerine emin olamıyorum maalesef!

Kara çarşafın dinde yeri yoktur kim uydurup çıkardıysa dini kendi emellerine alet edip sömüren biri. Vücut hatlarını belli etmeyen sade giysilerle kara çarşafı kim bağdaştırdı bilmiyorum ama SAÇMA SAÇMA SAÇMA !

Herkese saygım var, ama kara çarşaflılara da peçelilere yok kimsenin ne düşündüğü umrumda değil bu konuda, adam gibi örtünmek var bir de ninja kaplumbağalara dönmek var ikisi çok farklı.

Konu sahibi Rufâilik'ten bahsetmiş. Şiş geçirmek din içi bir durum değil diye biliyorum ben. Tarikat güzellemesi yapmanız da hoş olmamış açıkçası.
Tarikate baglı birisi değilim gördüğümü tanıdıklarımı bahsettim ben ayrıca şiş geçirme yok demiş sanki konu içersinde polemik yapmaya gerek yok bu benim düşüncem.

Epruzhan, kardesin batakta ama goremiyor.

Bu tip tarkatlar dusenleri maddi manevi iyice somurur, somurulen insanlar ellerinde avuclarinda 0la kalinca, iyice batinca akillaniyor maalesef.

Birisi losemi olan doktoru ornek vermis, benim de aklima o geldiydi. Adnan Oktar denen o manyak tipe peskes cekmek icin annem ozurlu kardesime istismarda bulunuyor demisti, hayvanogluhayvan.

Milletce seyhin ayagini opmeye amma merakliymisiz be, su topikte seyhi bulsa ayagina kapanacak amma insan var. Seyhe haciya, hocaya inanmayin kardesim, sonucta onlar da senin benim gibi insan, Allah peygamber degil. Halkimiz cahillikte cigir acmaya devam ediyor.

Tarikatti, seyhti sacmalaiklari zaten Ortadogu'da, Amerika'da , cahillerin bolca bulundugu ulkelerde tutuyor zaten. Avrupa'da dini tarikat goremezsiniz.

Kardesiniz , tum parasi somurulur, ustune oteye beriye seyhe vucudu peskes cekilir, tecavuze ugrar, ancak ondan sonra akli basina gelir, uzgunum, maalesef yapacaginiz bir sey yok. Bu gruplar inanilmaz beyin yikiyor. Siz irtibati asla koparmayin, o cevap vermese bile mutlaka her hafta arayip sorun ki pisman olup kacmak istediginde kacacak yeri oldugunu bilsin.

Malesef genclerin beynini oyle bir yikiyorlar ki...Turkiyenin en iyi okullarinda okuyan universiteli gencler intihara kalkisiyor,bile bile olume gidiyor,beyinlerini yikiyorlar,uyusturuyorlar resmen.Bence kardesinizi cekip alin ogrenmesine izin vermeyin cunku bu tarz gruplardan cikma ihtimalleri cok dusuk.Goz gore gore atese atmayin gerekirse sert konusun bir hoca getirin Kurani Kerimden ornek gosterin gondermeyin oralara

evet bence kardeşiniz dini açıdan doğru yolda gibime geldi,okuyabildiğim mesajlar kadarıyla..O tarz gruplarda da hiç zorla evlendirildiğini duymadım da,görmedimde.
Hasta Kardeşini yarıyılda bırakıp gitmek mi doğru yol. Şehemş hizmet doğru yol bu mu sizin Müslümanlıktan anladığınız

Minareyi çalan kılıfını hazırlar.

Bu tür meselerde bak bu helal bu haramla ikna etmek zor çünkü bağlandığı yer zaten bütün bunlara bi kılıf uydurup öyle oturtuyo kafalarinda tersi bişeyi kabul etmesi oldukça zor.

Kuranda bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir dendiği halde Allahuekber diyerek aynı Kuran adına canlı bomba olup binlerce insanı katleden ve bunu cihad diye cennete girmek icin yapanlar nasıl açıklanabilir??

Rabbim bizi bizden iyi tanıyo.
"Aldatıcılar sizi Allah ile aldatmasın" buyuruyor Rabbil alemin. Herşeyin özeti aslında.

Çok dua etmek lazım Allah basiret versin gözünü açsın doğruyu göstersin bu dünyasını da ötesini de mahvetmesine müsaade etmesin inşallah. :KK43:(
Okuduğum en aklıselim yorumlardan biri

Kızlar bu grupların bir kişiyi bağlamak için aklınıza gelemeyecek yöntemleri var. Şu an, tüm aile çok ağır bir mücadele veriyoruz. Elimizden gelen ne varsa deniyoruz ama kar etmiyor gibi. Yine de sonun kadar gideceğiz. Size tavsiyem; sevdiklerinizi gözetin, kollayın çünkü çok tehlikeli gruplar var. Şimdi diyorum da tekke ve zaviyeler boşuna kapatılmamış bir dönem... Hükumet bu zihniyeti yeniden hortlatıyor maalesef. İnanca saygım var ama inancı sömürenlere saygım yok!!

s.a bayanlar epruzhan kaygını anlıyorum ve gerçekten üzüldüm.Bende bir zamanlar bu olayın tam aksini yaşamıştım eğlence uğruna tehlikeli yollardan geçen kardeşimi.Şu an istediği kişiyle evli ve kendi imtihanını veriyor. Açıkca söylemek isterim ki anne babalar zamanında yani küçük yaşlarda dini eğitimi arka plana attıkları yada mahalle kurslarıyla yetindikleri için bizler çokta islamı öğrenerek büyümedik.Eğer bilseydik eminim ki kardeşine de güvenin tam olurdu.Bir kaç tarikatı ,kişiler sayesinde biliyorum hatta eşim tarikat mensubu.ama ben değilim beynim yıkanmadı yani. tesettürlüyüm hatta burdaki bazı saygılı arkadaşlara göre ninjayım:)annem babam kadir rufa i tarikatından dı bir dönem annem hala tesbihlerini çeker.Ama böyle şeyler ilk defa burda duydum.Benim iki önerim olucak sana ne kadar faydası olur bilmem ama öncelikle damat adayını evinizde misafir edin.Babanız sabrederek tanımaya çalıssın. kincisi ise her ne kadar inanmasam da gerçekten sadece büyü bozmak için okuyan bilinçli para almayan hocalar var bulabilirseniz bi baktırın derim. bu kadar korktuğunuza göre belki de siz haklısınız. Rabbim yardımcınız olsun.

Merhabalar,

Konuyu başından sonuna kadar okudum. Benim bir yakınım da böyle bir badire atlattı , bahsettiğin grup Galibiler mi ? Tüm bu anlattıkların bana onları anımsattı.

Back
X