Kardeşimi kıskanıyorum napmam lazım benim ?

burcu88888

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2025
1
0
1
19
Merhaba bu yıl kız kardeşimle üniversite sınavına girdik aramızda 1 yaş var ailemiz aynı gitsinler diye bizi beraber okulla yollamislar . Neyse benim annem ev hanımı babam tır şoförü durumumuz normal . Kız kardeşim yks de 700 sıralama yaptı . ben 500 bin yaptım . Şuan evde kardeşime karşı farklı ayrım var babam yoldayı sıralamayı duyunca işini bırakıp eve geldi kaç gündür evde üniversite konuşuluyor ODTÜ Boğaziçi İstanbul teknik istiyomus . Babam normalde cimridir bugün kardeşime istediği son model ( o malum telefonu almaya gittiler ) annem babama hele bı girsinde gerekirse bide ehliyete yazdırıp araba alırız diyor . Evde benim suratıma bakan yok ve ne yalan söyleyeyim kıskanıyorum babam bana hangi üniversite istiyosun diye sormadi bile

Merhaba bu yıl kız kardeşimle üniversite sınavına girdik aramızda 1 yaş var ailemiz aynı gitsinler diye bizi beraber okulla yollamislar . Neyse benim annem ev hanımı babam tır şoförü durumumuz normal . Kız kardeşim yks de 700 sıralama yaptı . ben 500 bin yaptım . Şuan evde kardeşime karşı farklı ayrım var babam yoldayı sıralamayı duyunca işini bırakıp eve geldi kaç gündür evde üniversite konuşuluyor ODTÜ Boğaziçi İstanbul teknik istiyomus . Babam normalde cimridir bugün kardeşime istediği son model ( o malum telefonu almaya gittiler ) annem babama hele bı girsinde gerekirse bide ehliyete yazdırıp araba alırız diyor . Evde benim suratıma bakan yok ve ne yalan söyleyeyim kıskanıyorum babam bana hangi üniversite istiyosun diye sormadi bile
Kardeşin yksde 700. olmuş farkında mısın?ailen için elbette cok mutluluk ve gurur verici bi durum,senin için de öyle. Nasıl bi çalışma farkınız vardı da araya 499300 kişi girdi

Okul başarılarınızın arası bu kadar uçurumsa hayat boyu yaşadığınız bir şey olmalı bu duygu.

Ailenizin size yaptığı ilgisizlik doğru demiyorum ama ilk 1000'e girmiş bir aile üyesinin peşinde herkes böyle dolanır.

Eşit davranabilirim diyenin elinden öpülür.

Emeğinin karşılığını almış insan mutluluğu ,

Anne ve babanıza kızmayın sizde kardesınızle gururlanmalısınız aynı evde aynı koşullarda aynı imkanlar sağlanarak büyümüşsünüz . Kardesınızın emegını tebrik edin mutluluğunu paylaşın .
bu sadece bi başlangıç çünkü , hayatın geri kalanında da farklı olacağa benziyor kardesınızle hayatınız. o yüzden kıskanmak yerine emegının karşılığını alıyor hakketti derseniz kendı duygularınızı bastırırsınız ,öbür türlü kıskançlıktan kardesliğinize zeval gelebilir ilerleyen süreçte .

500bin nere 700 nere😀 kim olsa anne babanızın yerinde öyle davranır. Kıskançlık yerine bu sene daha çok çalışırsın inşallah.

500.000 sıralamanın üç aşağı beş yukarı nereye gideceği de bellidir. Ne sorsun anne babanız onu da anlamadım.

Kardeşini tebrik etmen gerekiyor,ne mutlu anne ve babana ve gurur verici. Bence sende kıskançlık yapma yoksa yıllarca sürer gider bu hasetliğin. Eşimin abisi eşimi çocukluğundan bu yana hep kıskanmış.üniversiteyi kazanamamış eşim kazanmış o zaman daha da çok hasetlenmiş.Herşeyini kıskanır olmuş araba almış kıskanmış,iş kurmuş eşim yine kıskanmış.eşim anlatır hala da öyledir araları bozuk mesela şuan. Onun hasetliğinden. O kadar çok belli ediyor ki kıskandığını hepimiz anlıyoruz,artık eşim arasına mesafe koydu. Bence siz böyle olmayın.

Aslında kardeşin güzel bir sıralama yaptığı için sen de avantajlı durumdasın çünkü hangi kaynakları kullanmış, hangi videoları izlemiş bilirsin. Sen de onun gittiği yoldan giderek güzel bir sıralama yapabilirsin bu senin elinde

Buün bi arkadaşımız paylaştı şunu tam bu durumda hatırlatmak isterim.

images

Herkes akademik başarı elde edecek diye bir şey yok. Şimdilik kardeşiniz güzel şeyler başarmış tabi ki övün şımartın hak etmiş. Sonra da sizin başka bi başarınızda sevinirler. Şimdilik eşit de tutalım aman incitmeyelimlik bir durum yok. Incinecek bir durum yok çünkü. Denemişsiniz olmamış. Next...

Back
X