Kardeşimin doğuma gelmesi

Bütünleme diyorsun bak, o sınavları vermemesi demek kalması, bir sene tekrar etmesi demek. Bütün hayatını etkileyecek bir durum bu. Sen üniversite okumamışsın belli. Bu konuyu fazla büyütüyorsun. Bir düğüne gelmiş zaten diğerine gelmemesi normal bence. Bende çok yakın arkadaşıma kpssye dikkat et dedim, kpssden önceki geceye almış tarihi. Gitmedim. O kadar emek vermişim nasıl gidicem önceki gece düğüne. Neyse. Alınganlık konusunda küçüklüğüne vermen lazım. Haksızsa kardeşine bak canım büyütüyorsun, enişten öyle demek istemedi diyip çıkacaksın işin içinden. Arkadaşın kardeşi 10 yaş küçük, enişteyle her problem olduğunda abla arayı buldu. Enişteye dikkat et dedi, kardeşe saçma alışkanlık yapma dedi, 3-4 yılda toparladılar.
Ayrıca o teyze. Elbette doğumda olacak, o onun yiğeni. Sen doğum başlamadan ona bak beni deli etme, şu halimle uğraştırma, zehir etme bana şu güzel günü de bence sorun olmaz.
Çok komiksiniz gerçekten. Bence bilip bilmeden yorum yapmayın. Ben üniversite okumamışım belli öyle mi. Evet üniversite okumadan üniversitede hoca oldum. Konumun üniversite okumakla alakası yok. Ayrıca bütünlemeden kalınca bir sene tekrar edilmiyor. Sadece kalınan ders tekrar alınıyor. Ama diz üniversite okumamışsınız belli :)

Günaydın hanımlar. 3 yıllık evliyim. 39 haftalık hamileyim. Bugün yarın doğumu bekliyoruz. Şuan normal doğum olacak gibi görünüyor son anda bir sorun olmazsa. Ben 3 yıl önce evlendim ve eşimin ve benim ailemin farklı şehirlerde yaşaması nedeniyle iki tane düğünüm oldu. Düğün zamanım kardeşim eşimle hep ağız dalaşına girdi, laf söyledi, eşimin ağzından çıkan her söze alındım diyip ağladı. Hala da bu durum böyle. Aynı ortama girince ben hep strese giriyorum. Bu arada ikimizin de ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Kardeşim eşimin memleketinde olan düğünüme gelmedi. Düğünden bir hafta sonra bütünleme sınavları başlıyordu tam sınav zamanına denk getirdiniz dedi ama düğün salonu aylar öncesinden sınav tarihleri bile belli değilken tutulmuştu ve erteleme imkanı yoktu. Gerçekten istese gelirdi diye düşünüyorum. Birde benim memleketim deki düğünden eşimin memleketine giderken biz arabada eşimle başbaşa gitmek istediğimizi, benim kardeşimin ve eşimin kardeşinin bizimle aynı zamanda kendi arabasıyla yola çıkan eşimin en samimi arkadaşının arabasıyla gelmesini söyledik. Görümcem tamam dedi ve öyle yaptı ama kardeşim hem sınav olayı hem bu araba olayından sonra düğünün ertesi sabahı eşimin akrabalarının yanında tartışma çıkardı annem ağladı sesler yükseldi filan. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Sınav tarihi düğün tarihinden sonra belli oldu, düğünden sonra da eşimle başbaşa gitmek istedik. Bence bunlar kardeşimin benim düğünüme gelmemesi için sebep değildi. Neyse kardeşim düğüne gelmedi ve bu hep benim içimde kaldı. Eşimle de dediğim gibi sürekli atışıyorlar. Hatta birkaç kere kardeşim eşime alındı diye annem eşimi arayıp kızmıştı sen benim kızımı üzemezsin filan demiş. Ama benim düşünceme göre çoğu konuda eşim haklıydı. Şimdi ben doğum yapacağım, kardeşim doğum sancın geldiğinde beni ara hemen geleceğim orda olmak istiyorum diyor. Annem zaten gelecek. Şuan annem 8 saat mesafede, kardeşim 4 saat mesafede bana. Ama ben kardeşimin gelmesini istemiyorum. Doğumdan sonra gelirsin dedim hayır o an orada olmak istiyorum dedi. Arkadaşlar ben doğum zamanı eşimle kardeşim atışacak mı ne olacak diye strese girmek istemiyorum. Birde o benim düğünüme gelmedi ya o hep içimde kaldı madem o gelmek istemedi, şimdi de ben gelmesini istemiyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Annemle söylesem mi kardeşim doğumdan daha sonra gelsin diye? Anneme söylersem de üzülecek biliyorum ama zamanında bende çok üzüldüm.
Valla al kardeşini karşına konuş, hepimizin sinirini bozan gelinler,yengeler,enişteler olabiliyor.
Sizin huzurunuz için susmak zorunda bu kadar net.

Çok komiksiniz gerçekten. Bence bilip bilmeden yorum yapmayın. Ben üniversite okumamışım belli öyle mi. Evet üniversite okumadan üniversitede hoca oldum. Konumun üniversite okumakla alakası yok. Ayrıca bütünlemeden kalınca bir sene tekrar edilmiyor. Sadece kalınan ders tekrar alınıyor. Ama diz üniversite okumamışsınız belli :)
O zaman çok anlayışsınız,öğrencilerinize üzüldüm :) egede bütünleme de kalırsan o derslerin hepsi kalır. Ortalaman tutmazsa direk sınıfta kalırsın. Ben ege mezunuyum sizin ünileri bilemeyeceğim.

O zaman çok anlayışsınız,öğrencilerinize üzüldüm :) egede bütünleme de kalırsan o derslerin hepsi kalır. Ortalaman tutmazsa direk sınıfta kalırsın. Ben ege mezunuyum sizin ünileri bilemeyeceğim.
Bir dersten bile kalsan bu sınıf tekrarı demek zaten . Ben iki dersten bütünlemeden kaldım geçen sene şu an tekrar ediyorum . :) konu Sahibi olayı hafife almış galiba :)

doğuma kimseyi çağırmak zorunda değilsin .
doğum aniden gelişti diyebilirsin .
3 kez normal doğum yaptım . ilkinde kapının önü kalabalık . yani sen doğuruyorsun orada bekleşmenin bi anlamı yok .
ikinci de kv yanımdaydı .ama doğum odasına alınmıyor kimse tabi . orada yalnızsın . doktor ile. ebe ile.
3. de kimseyi istemedim . kimse gelmesin dedim . eşim vardı bi tek .
babaanne büyük oğlumla kaldı. anneanne küçük oğlumla. doğum odasına alındığımda almışlar çocukları gelmişler .
doğumdan çıkınca hepsi bekliyordu.
kimsenin orada olmasına gerek yok . eşin olsun yeter.
aniden gelişti dersin . kimse küsmesin . alınmasın .
strese girdim dersin . doğum sendromu dersin . sonra lohusalık sendromu oluyor zaten . :confused::confused:

acı çekerken neden orada olmak istiyor kardeşin onu anlamadım . iyi anlamda mı kötü anlamda mı onu da anlamadım .

o_O

Siz anne olacaksiniz,bebeginiz ve aileniz icin en dogrusu huzurlusu neyse onu yapmalisiniz.Niye kardesinizi bu olayda muhattap aliyorsunuz,bu sizin ve esinizin en ozel zamani.O teyze olacak,nasil teyze olmasi gerektigini ona siz ogreteceksiniz.Annenizi ve esinizi karistirmayin bu kardes abla iliskisine.Haber vermeyin,sancim tuttu amelliyata aldilar der gecersiniz.Dugunu unutun,ileriye bakin.Kendi cekirdek ailenize anne baba kardesi karistirmayin.Yine siz uzulursunuz.Hayirlisiyla cocugunuzu kucaginiza alirsiniz insallah.Net olun,aciklama yapmayin.Uykusuz gecelere de hazir olun.

Bir dersten bile kalsan bu sınıf tekrarı demek zaten . Ben iki dersten bütünlemeden kaldım geçen sene şu an tekrar ediyorum . :) konu Sahibi olayı hafife almış galiba :)
Mesela ikinci donem dersinde butunlemeden kalirsan ve tek o dersin varsa mezun olamiyorsun ki. O kadar basit degil. Diplomayi alamadiktan sonra ilk donem bossun veya diger derslerden gecmissin ne ise yarar? Bunu bilmeyen bir universite hocasina ilk defa denk geliyorum ben de. Madem oyle kendisi de doktora tezini bu sene vermeyiversin mesela,seneye versin,nasil olsa sadece tez yaziyor nolacak ha simdi ha seneye ;)

Ee kardeşiniz dersten kalsa daha mı mutlu olacaktınız ?
Bu da garip bir bakış açısı,tamam sizin önemli gününüz de kardeşinizin de kendi hayatı var.Üniversite hocasının bunun farkına varamaması tuhaf.

Ben bu durumu gerçekten anlayamıyorum. Nasıl olurda eşinizle karseşiniz durmadan tartışır? Yani ne üzerine? Gerçekten merak ettim, örnek verir misiniz? Mesela anneniz eşinizi "kızımı üzemezsin" diye aradığında ne olmuştu?

Olur mu üniversite de hocaymış o, en iyi o biliyor tabi. Bir üniversitede nasılsa hepsini öyle zanneden bir hoca, kendi hoca olduğu halde kardeşinin halinden anlamayan bir hoca ama olsun. Hocaya biliyor.

Back
X