Kardeşimin Komşusunun Evine Her Gece Giren Çıkan Yabancı Uyruklu "Misafirleri"

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
163
Ankara
Merhaba, bu sorun benim değil ama kardeşimin sorunu.Birkaç kez kardeşimin evinde kaldım ve kendisinin de daha önce anlattığı gibi gecenin bir yarısı gümmm diye bir sesle uyandım. Kapı gözetleme deliğinden baktığımda dışarı çıkmakta ya da girmekte olan yüksek topuklu, bol makyajlı, rus aksanlı, uzun boylu, açık saçık giyimli "misafirleri" ni gördüm her seferinde. Adamın "mesleğinin" ne olduğunu az çok anladık. Bina asansörlü olduğu için ve çok kattan oluştuğu için birçok insanın bu durumdan haberdar olduğunu sanmıyorum, haberdarsalar da herkes çalışan ve kimkime dumduma bir mahalle yapısı olmasından dolayı birilerinin bu durum için birşey yapacagını da sanmıyorum.

Adamı düzgün bir dille uyarmayı düşünmüyoruz hiç, o medeniyette olduğunu düşünmüyoruz ve açıkçası muhattap olmak istemiyoruz. Bu adamın yaptığı iş bir suç mudur? Bu adamın kiracı ya da ev sahibi olması birşeyleri farkettirir mi? Şikayet etsek nereye edilir, başımıza bir iş gelmemesi için ( kadın mafyası da olabilir bu insanlar) en tedbirli yol nedir?:26:

Gayri ahlaki bir işin bu kadar yakınımızda çevriliyor olmasını geçtim, kendi hallerinde sessizce girip çıksalar neyse ama ertesi gün işe gidecek kardeşimde uyku sorununa yol açıyor bu durum.

adamın özel hayatı, sizi ilgilendirmez. kim girmiş kim çıkmışı takip etmeyi doğru bulmuyorum.
kim ahlaklı kim değil de öyle kapı deliğinden pek anlaşılmaz.

bunun dışında gürültü dayanılamayacak durumdaysa, bu konuda şikayette bulunabilirsiniz zabıtaya.gelip ölçüm yaparlar.

Arkadaşım özel hayatını gece ve gürültülü şekilde yaşayamazsın apartmanda değil mi? Keyfimden gözüm kapının deliğinde değil. Apartmanın cemil'i değilim, "seviiim, koş bak kim geldi" modunda gezmiyorum. Anlatamadım herhalde, adamın topuklu hatunlarının sesi gece uykumuzdan uyandırıyor.

Kapı deliği benim gözlemim, kardeşim bu insanla aynı binada yaşıyor, girerken çıkarken hal ve hareketlerinden belli yani durumlar. Sizin çocugunuz biraz büyüdüğünde, ergenlik çağına geldiğinde mesela, sorsa anne karşı komşumuz ne iş yapıyor diye, anne bu yabancı teyzeler kim diye, ne cevap verirdiniz acaba? Bilelim de biz de aynısını veririrz.

kadınları ben mi gönderdim de bana kızıyorsunuz?
gürültü için şikayet edin dedim ben de size zaten.
arıyorsunuz zabıtayı, yan komşumdaki hatunların sesi çok çıkıyor diyorsunuz. onlar da gerekli incelemelerde bulunuyorlar.

( bu arada benim çocuğum yok, zaten kadın satıcısı olduğundan emin olduğum bi karşı komşunun dibinde çocuk yetiştirmem, taşınırdım)

Ben size kızmıyorum, ilk mesajınızın üslubuna bozuldum biraz.Sanki bir aşırı tutucu, milletin kapısında sürekli gözümüz varmış muamelesi yapmış olmanıza üzüldüm. Biz de kimsenin ahlakını kapı deliğinden ölçecek insanlar değiliz, yobaz değiliz.Kaldı ki dediğim gibi ne iş yaparsa yapsın, kendi halinde olsun da modundaydık. Ta ki bunların kapı çarpmaları ve topuk sesleri gece uykularımızı bölene kadar. Neyse, farklı tellerden çalıyoruz. Yine de teşekkür ederim öneriniz için.

Yönetici ile konuşun marj, o isim vermeden uyarsın, baktınız değişmiyor, zabıtayı arayın.

Tabiki herkesin özel hayatı kendine kimseyi enterese etmez ama, rahatsızlık derecesine geldiyse şikayette bulunun.Direk zabıtaya bildirin derim.

bazıları herkesin özel hayatı felan demişte...tabiki herkesin özeli kimseyi ilgilendirmez ama toplu yaşama alanlarında ilgilendirir,apartmanda yaşıyorsa oranın kurallarına
ayak uydurulmalı ,atıyorum adam vardiyalı çalışıyor ya da mesaiye kaldı gece sabaha karşı geldi apatmana paldır küldür mü dalmalı?
yoksa uslubuyla mı girmeli evine ? bu da yanı şey adamın ne yaptığı kimseyi ilgilendirmese de oraya giren çıkanlar etrafı rahatsız ediyorsa sorun vardır,
sorun olmaması için müstakil bir yerde otursalarda herkes şikayet hakkına sahip bu durumda.
siz de en iyisi apatman sakinleriyle bir olup ortak şikayet edin ama böyle durumlarda tırsan sakinler olur yan çizerler sonradan yok duymadım,görmedimler ....
onun için tedbirli olun ya da isim vermeden şikayetçi olun.
zor böyle tiplerle uğraşmak umarım taşınırlar bir an önce.

Birileri üst katımda fuhuş yapıcak özel hayat diye bu ahlaksızlığa ses çıkarmıcam.
Ya o boyutunu geçtim böyle kişiliksizler tehlikeli olur onlar hep 'av' peşindedir.
Bu işi yapanlar 3.sayfadaki tecavüzcüler sapıklar, çoluk çocuk demeden!
Türk toplumu çağdaşlık adı altında git gide Duyarsız,Korkak duygusuz bencil bir toplum haline gelmeye başladı
Git gide geniş düşünmeler yok öyle böyle değildir yok şu bakış açısı yok şu empatisi
zartu zurtu diye diye gözümüze sokulanada eyvallah diyoruz
Eğer eminseniz ihbar edin isminizi saklı tutarak deşifre edilmek istemediğinizi söylersiniz en azından gereken yapılır

yan komşunuz pe..... yani.pislik..
gürültü yapıyorlarsa şikayet edebilirsiniz. onun dışında tam olarak bilmiyorum ama fuhuş yaptırıyorsa suç galiba bu. bir araştır hiç bilemiyorum. suçsa şikayet edersin. polis gelip ''bunlar sizi şikayet etti'' demez isterseniz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…