Kardeşimin öğretmeninin vefat haberini aldık

TravisScott

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2021
125
609
23
Çok üzüldük. Gerek öğretmen olarak gerek insan olarak müthiş bir insandı ancak zaman dolunca elden bir şey gelmiyor, ne yazık ki. Bildiğimiz kadarıyla bir kızı vardı 7 yaşında, yaşlıca da bir annesi. Bu insanlara biz nasıl bir kibarlık yapabiliriz? Ya da nasıl bir taziye yapılır? Bir fikriniz var mı? Yalnız olmadıklarını hissetsinler aynı zamanda absürt de gözükmesin. Şaşkınlık ve üzüntü sebebiyle ne düşünsek öyle de olmaz ki diyoruz. Aklı selim fikirlerinizi bekliyoruz. Teşekkürler.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun 🙏 bizde taziye evine yemek yapılıp götürülür. Yani dışarıdan pide filan da yaptırabilirsiniz. Onun haricinde tabi ziyarete gidip baş sağlığı dilemek lazım.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun 🙏 bizde taziye evine yemek yapılıp götürülür. Yani dışarıdan pide filan da yaptırabilirsiniz. Onun haricinde tabi ziyarete gidip baş sağlığı dilemek lazım.
Covid dolayısıyla pek gitmek istemedik ama yemek fikri mantıklı. Çiçek gibi bir şey acaba olmaz mı ki? Çocuğun oyalanacağı bir şeyler almak eğreti mi durur sizce bir de. Kart oyunları, puzzle gibi falan.

Covid dolayısıyla pek gitmek istemedik ama yemek fikri mantıklı. Çiçek gibi bir şey acaba olmaz mı ki? Çocuğun oyalanacağı bir şeyler almak eğreti mi durur sizce bir de. Kart oyunları, puzzle gibi falan.
Çiçek çok mantıklı gelmedi bana. Çocuğa hediye almak belki olabilir. Bizimde bir öğretmen arkadaşın eşi vefat etmişti toplanıp pide yaptırmıştı göndermiştik.

Allah rahmet etsin inşallah mekanı cennet olsun 😔 bence pide yaptırın . Kız çocuğu için de hediye alın . Kıyafet , bebek vs . Sonrasında muhakkak kontrol edin çocuğu , gerekirse bayram arefelerinde vs de hediyeler alın . Annesi yok mu çocuğun ?
Eşiyle ayrılmışlar, yurt dışında imiş annesi.

Çiçek çok mantıklı gelmedi bana. Çocuğa hediye almak belki olabilir. Bizimde bir öğretmen arkadaşın eşi vefat etmişti toplanıp pide yaptırmıştı göndermiştik.
Evet, doğru. Bakalım yiyecek bir şeyler ve çocuk için hediye mantıklı gibi.

Şu an çok yeni bir haber sanırım. Çocuğa hediye nasıl.olur o kargaşa da bilemedim . Hediyeyi farkedecegini de sanmıyorum. Yiyecek birşeyler gönderebilirsiniz. Allah geri de kalan çocuğa sabır versin. Umarım annesi gelir ve alır
Evet bu sabah tamamen rastlantısal bir şekilde öğrendik. Birkaç gün olmuş vefat edeli. Okul yönetimine ayrı öfkeliyiz. Eğer öğrenseydik vaktinde zaten insanların yanında olur acılarını paylaşırdık. Şu an ne yapacağımızı da bilemiyoruz tam olarak.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Yemek yapıp gönderin derim pide lahmacun türü daha makbule gecer.

çocuğa hediye almaktan daha öte anlayabileceği şekilde anlatmak, acısına destek olmak daha uygun olur. anne yanında değilmiş, belki destek alması için okul yönetimiyle birlikte organize olup yardımcı olabilirsiniz.
şu an hediyedense yemek almak mantıklı,
benim yaşadığım şehirde pastaneler yemek kartı veriyor. örneğin bir tepsi börek alacaksınız ama taziye evine başta çok yiyecek ikramlık gelir sonra kesilir. başta gelen de ziyan olur. öyle olmasın diye kart veriliyor, aile ihtiyaç duyduğunda kartı verip ürünü alabiliyor. oralarda varsa bu tip bi şey de yapabilirsiniz. ama en en güzeli babasının öğrencileri ve arkadaşaları olarak yavrucağı yalnız bırakmamak desteklemek.

çocuğa hediye almaktan daha öte anlayabileceği şekilde anlatmak, acısına destek olmak daha uygun olur. anne yanında değilmiş, belki destek alması için okul yönetimiyle birlikte organize olup yardımcı olabilirsiniz.
şu an hediyedense yemek almak mantıklı,
benim yaşadığım şehirde pastaneler yemek kartı veriyor. örneğin bir tepsi börek alacaksınız ama taziye evine başta çok yiyecek ikramlık gelir sonra kesilir. başta gelen de ziyan olur. öyle olmasın diye kart veriliyor, aile ihtiyaç duyduğunda kartı verip ürünü alabiliyor. oralarda varsa bu tip bi şey de yapabilirsiniz. ama en en güzeli babasının öğrencileri ve arkadaşaları olarak yavrucağı yalnız bırakmamak desteklemek.
Çok teşekkürler bu dediğiniz yemek kartı olayını araştıracağım.

Back
X