Kardeşimin Yks Puanı

Tip vb. bolumler anneler babalar bizim cocuk da tip okuyor diye ele gune karsi ego tatmini yapsin diye okunacak bolumler degil. Cocugu rahat birakin. Kendi hayati, yarin obur gun sizin etkinizde bir karar verirse hep basiniza kakacak bunu ve size karsi ofke duyacak.
Birakin tekrar hazirlansin, belli ki kendine guveniyor. Zaten 9k yapmis, kapasitesi de var. Onu cok rahat ilk bin e cekebilir iyi bir calisma ile. Ki ben sizin dediklerinizden kardesinizde o potansiyeli gordum. Kendim universiteye hazirlandigim donemde de vardi cok fazla 10k dan ilk bin ve iki bine ceken insanlar.
Herkesin vizyonu farkli, kimisi icin 9k harika bir siralama ruyalari susler, ama kardesiniz daha fazlasini istiyor belli ki. ITU, ODTU bunlar cok iyi okullar, mezunlari tartismasiz cok iyi yerlere gelir. Ama Bogazici, Koc, Bilkent bu okullardan bazi konularda bir takim onde. Kesinlikle daha iyi bir dil egitimi veriyorlar, farkli bir vizyona sahipler ve alumnileri ile iyi bir network olusturmak kolay.
Bolum olarak da endustri niye boklanmis onu anlamadim. Okunmasi en kolay muhendislik ve mezunlari asiri rahat is buluyor, is imkani da cok genis. Muhendis olacak olsaydim kesin endustriyi tercih ederdim, kendimi yoramam elektronik, makine falan :D

Bilkent mezunu olan çoğu mühendis arkadaşım şu an savunmada çalışıyor, endüstri hariç 🥺 bursun kesilmesi de şöyle oluyor; her dersin devamsızlık sınırları var. Eğer devamsızlıktan kalırsanız bursu kesiyorlar veya dönem başı minimum alınması gereken ders sayısından az ders alırsan bursu kesiyorlar. Ama Bilkent bir çok açıdan çok zorlayan bir okul, eğer daha keyifli ve rahat bir üniversite hayatı istiyorsa Bilkent çok iyi bir seçenek değil bence o açıdan. Ama sistemi oturmuş bir okul, durduk yere bir şey çıkartıp öğrenciyi yormuyorlar.

Doktor olmayı istemek gerekiyor. Çünkü bu ülkede doktorluk mesleğini yapmak zor. Ayrıca yarını belli olmayan bir durumdayız. Garanti olarak bakıyorsunuz ama şak diye atama kapandı derler kalırsınız.
Ayrıca mide isteyen işler tıp ve diş.
Beni öldürseler okumazdim. Herseyden tiksiniyorum ayrıca kan tutuyor beni.
Mühendislik konusunda evet iş sorunu var. Ama o mesleği o yapacak.

Diş ve tıbba ben de katılıyorum, diş el becerisi gerektiren bir iş yoksa böyle bir becerisi hiç bulaşmasın. Tıpta da insanla uğraşmak çok zor, istemiyorsa yapmasın. Yalnız şu sosyal medya yüzünden göçmeyi hiç anlamıyorum, bakmasın , izlemesin oraya çıkanların çoğu saçmalıyor. 9bin gayet iyi bir sıralama, beyni çalışan bir insan Youtuber denen işsiz güçsüz takımın sözüyle buhrana falan kapılmamalı. Tercih yapsın yapmasın kendi bilir ama iyi çalışsın, kendine yatırım yapsın, bir de başka türlü içerikler izlesin boş zamanlarında. YTda History Channelın çok iyi içerikleri var, Roma İmparatorluğu serisi var mesela, Roma savaşlarında bizimkiler - Hunlar da var izlemesi bağımlılık yapıyor. Değişik şeyler okumak istiyorsa ufuk açan şeyler okuyabilir, çok iyi popüler bilim , sanat ve ekonomi kitapları var bu kulvardaki favorim Daron Acemoğlu- Why Nations Fail'dir kesinlikle. Kısacası zaman değerli, dersine çalışsın kalan zamanlarda da rahatlatan eğlenceli içeriklere veya ufuk genişleten içeriklere yönelsin , spor yapsin kendini guclendirsin, zamanını çar çur etmesin. tercihlerde bol sans dilerim.

Boğaziçi ortamı ve tamamen yabancı dille eğitim verdiği için popüler bana göre. Mühendialik okumak isteyen teknik üniversiteye gitmeli. İTÜ'nün ders programı güncel. BOÜN'e bakmıştım. Fi tarihinden kalma ders içeriği var.

Back
X