Kardeşimle baş edemiyorum artık bıktım

Pirasa7675

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
617
2
96
Merhaba 18 yaşındayım. 13 yaşında bi kız kardeşim var , orta 2 ye gidiyor.
Ergenlik çağından olsa gerek çok asileşti ve kimseyi umursamıyor. Annemle babam boşandı biz dedemlerle kalıyoruz üçümüz annem kardeşim ben.
2 senedir ödevlerini boşlamalar arkadaş çevresi çalışkan dershaneye falan gidiyorlar ama bu başka şeyleri örnek alıyor.
Sevgilisi var çocuğun doğum günüymüş cafe de kutlıcaklarmış annemden izin almış. Annem çok anlayışlıdır sıkmak istemiyo hemde bu çağlarda. Annemde izin vermiş. Daha önce de bu tür cafelerde kutlamalar falan çok izin aldı. Hep benden gizli gizli gitti. Ben karşıyım böyle şeylere çok duyuyoruz etraftan kaçırma olayları falan. Arkadaş çevreside normal değil tamam iyi aile kızları ama erkeklerlede takılıyorlar.
Her neyse çocuğun doğum gününü kutlamaya gitti geldi . face te bi baktım kardeşimin omuzuna kolunu atmış göğsünün üstünde eli.
Ve de herkese açık fotoğraf profil resmi .
Ben delirdim kalkacak o resim dedim inat etti kaldırmam dedi. Annemin haberi var resimden dedi ben iyce sinir küpü oldum .kavga ettik üstüme yürüdü vuruştuk . Sabahtan beridir ağlıyorum ağır laflar kullandı. hem suçlu hem güçlü 7/24 face te şuan hala aynı umrunda değil resmi falanda kaldırmadı ne yapcağmı bilmiyorum :14:

Merhaba 18 yaşındayım. 13 yaşında bi kız kardeşim var , orta 2 ye gidiyor.
Ergenlik çağından olsa gerek çok asileşti ve kimseyi umursamıyor. Annemle babam boşandı biz dedemlerle kalıyoruz üçümüz annem kardeşim ben.
2 senedir ödevlerini boşlamalar arkadaş çevresi çalışkan dershaneye falan gidiyorlar ama bu başka şeyleri örnek alıyor.
Sevgilisi var çocuğun doğum günüymüş cafe de kutlıcaklarmış annemden izin almış. Annem çok anlayışlıdır sıkmak istemiyo hemde bu çağlarda. Annemde izin vermiş. Daha önce de bu tür cafelerde kutlamalar falan çok izin aldı. Hep benden gizli gizli gitti. Ben karşıyım böyle şeylere çok duyuyoruz etraftan kaçırma olayları falan. Arkadaş çevreside normal değil tamam iyi aile kızları ama erkeklerlede takılıyorlar.
Her neyse çocuğun doğum gününü kutlamaya gitti geldi . face te bi baktım kardeşimin omuzuna kolunu atmış göğsünün üstünde eli.
Ve de herkese açık fotoğraf profil resmi .
Ben delirdim kalkacak o resim dedim inat etti kaldırmam dedi. Annemin haberi var resimden dedi ben iyce sinir küpü oldum .kavga ettik üstüme yürüdü vuruştuk . Sabahtan beridir ağlıyorum ağır laflar kullandı. hem suçlu hem güçlü 7/24 face te şuan hala aynı umrunda değil resmi falanda kaldırmadı ne yapcağmı bilmiyorum :14:

böyle emirlerle tehditlerle yaparsan olmaz bu işler canım

kardeşinle aranda sıcak bir iletişim olsun ki, senin sözlerine değer versin
seni can kulağıyla dinlesin
aranızda yasaklar, saklamalar olmasın
yani seni sevdiği ve saydığı için sözüne değer versin

bu şekilde aranızdaki uçurumu açmaktan öte bir yere varamazsın
annen doğrusunu yapıyor, biraz onunla sohbet et, rahatla..

Son düzenleme:
böyle emirlerle tehditlerle yaparsan olmaz bu işler canım

kardeşinle aranda sıcak bir iletişim olsun ki, senin sözlerine değer versin
seni can kulağıyla dinlesin
aranızda yasaklar, saklamalar olmasın
yani seni sevdiği ve saydığı için sözüne değer versin

bu şekilde aranızdaki uçurumu açmaktan öte bir yere varamazsın
annen doğrusunu yapıyor, biraz onunla sohbet et, rahatla..

Aldırmıyor denedim kaç defa hala aynı arkadaş çevresi bozuk annem de öğütlese aynı annem izin veriyor ama naptığnı bilmiyorki kardeşimin?
Cafelere gitmek için daha çok küçük annem sınırlama vermesini bilmiyor. :50:

çok iyi anlıyorum seni,benden 2 yaş küçük kız kardeşimde 15-16 lı yaşlarda senin kardeşin gibi çılgındı,hele arkadaş çevresi anlatamam nerde serseri tipli kız var kardeşimin arkadaşıydı..onlardan koparmaya çalıştıkça hem kavga ediyorduk,eve geç gelmeler anneme babama arkadaştayım deyip dışarlarda dolaşmalar ben biliyordum sinir oluyordum ama babama söyleyemiyordum çünkü bilse öldürür dayaktan,ama geldi geçti ,şimdi 1 kucagında 1 i karnında 2 yavrusu var,o deli kız gitti yerine akıllı sakin uslu kız geldi..oluyor böyle şeyler hepimiz gçiyoruz o dönemlerden kimi daha sakin atlatıyor kimi deli danaya dönüyor..kardeşinle kavga etme bırak ne yapmak isterse yapsın zaten sen izin vermesende ne yapar eder yapar yine..en azından onun arkadaşı ol ki nereye gittiğini kiminle olduğunu sana söylesin gizli saklı yapmasın..

Bu yaşlarda çocuklar kim işine geleni yapıyorsa ondan izin alır ona daha çok yaklaşır.. Siz kuralcı, anne serbest olunca doğal olarak anneye yöneliyor.. Ya suyuna gidip önce sıcak bir iletişim kuracaksınız yada o yokken annenizi karşınıza alıp anne bak böyle böyle bende geçtim bu yollardan diyip annenize empoze edeceksiniz, iş annede biter..

Aldırmıyor denedim kaç defa hala aynı arkadaş çevresi bozuk annem de öğütlese aynı annem izin veriyor ama naptığnı bilmiyorki kardeşimin?
Cafelere gitmek için daha çok küçük annem sınırlama vermesini bilmiyor. :50:

Cafelerde gündüz kutlanan doğum günlerinden bahsediyoruz değil mi? Bence 13 yaşındaki bir çocuğun katılabileceği aktiviteler bunlar. Aşırı tepki gösterilecek şeyler değil. Annen de izin veriyormuş zaten arkadaş çevresiyle kendisi arasında çok fazla yaş farkı yoksa dert ediecek birşey değil. Kardeşin için endişelenmeye devam ediyorsan onu kısıtlamaya çalışmak yerine erkek arkadaşıyla, arkadaşlarıyla vs. tanışmaya çalış. Ortak programlar yap. Belki bu durum endişelerini giderir, en azından onları sevmemen için geçerli nedenlerin olur annene onları anlatırsın. O karar verir duruma göre.

Bence kardeşinle aranı iyi tutmalısınn.yaşı çok küçük , erkek arkadaşı olması içinde küçük bence.fakat eleştirerek bir çözüme ulaşamazsın.mesela yaptığı şeyleri onayla bir süre eleştirme.2-3 hafta uysal ol.Tamam canımm vs. tarzında.mesela fotoğrafı görmüşsün onu güzel bir dille anlatabilirsin elinin orda durması hoşuma gitmedi sence hoş mu? canım bence başka bir fotoğraf çektirebilirsiniz tarzında konuşursan belki daha uyuumlu olur.:44:

Benim de 17 yasında bir erkek kardesim var asiligi bir kenara bıraktım, cok agresif ve olur olmaz seylere kızıyor, bagırıyor birde annemiz yeni vefat etti :( ama bundan önce de böyleydi yataktan kaldırmak ayrı bir dert, aksam erken yatmasını saglamak ayrı. Birseyi kaybolsun, hıncını etrafından cıkarır aynı sekilde birseyini bulamadıgı zaman da. Hele bir istegi yapılmasın, ne ablalıgımız kalır, ne insanlıgımız! Hakaret ederek konusur falan, biz' de sasırdık ne yapacagımızı? Alttan almaya calısıyoruz, ergenlik cagı diyoruz ama hadi hayırlısı..

Haklı konuşmuşsunuz , bugün yine konuştum resmi kaldırmamış tamam dedim ne halin varsa gör . Daha karışmadım.
Gündüz cafelerde kutlamak hiç doğru değil bence ben onun yaşındayken annem izin vermezdi ki çok sıkıyodu beni.
Ama kardeşime öyle davranmıyor korkuyorum başka şeylere yönelecek diye ++ derste çalışmıyo seneye büyük sınavı var arkadaşları haldır haldır çalışıyo (takıldığı arkadaşları) ama o arkadaşlarının başka huylarını örnek alıyo. bu şekildeyken herşeye izin verilmesi adil değil. Çocuklara baştan öğüt vermek lazım görevini bilmiyor tek yaptığı 7/24 face te takılmak. Bu yaşta böyleyse ben ilerki zamanları düşünemiyorum. Kardeşim ağlıyıp zırlıyor diye annem izin vermek zorunda kalıyor.
Ders namına bişey yok mesela yazılısından yüksek puan alsın gönderelim cafeye ? daha makul değil mi ? ama karşılığnı vermeden öyle heryere yollamak hiç iyi bişey değil

Haklı konuşmuşsunuz , bugün yine konuştum resmi kaldırmamış tamam dedim ne halin varsa gör . Daha karışmadım.
Gündüz cafelerde kutlamak hiç doğru değil bence ben onun yaşındayken annem izin vermezdi ki çok sıkıyodu beni.
Ama kardeşime öyle davranmıyor korkuyorum başka şeylere yönelecek diye ++ derste çalışmıyo seneye büyük sınavı var arkadaşları haldır haldır çalışıyo (takıldığı arkadaşları) ama o arkadaşlarının başka huylarını örnek alıyo. bu şekildeyken herşeye izin verilmesi adil değil. Çocuklara baştan öğüt vermek lazım görevini bilmiyor tek yaptığı 7/24 face te takılmak. Bu yaşta böyleyse ben ilerki zamanları düşünemiyorum. Kardeşim ağlıyıp zırlıyor diye annem izin vermek zorunda kalıyor.
Ders namına bişey yok mesela yazılısından yüksek puan alsın gönderelim cafeye ? daha makul değil mi ? ama karşılığnı vermeden öyle heryere yollamak hiç iyi bişey değil

canım bu konuyu bize anlattığın şekilde annene anlatmalısın.
annen herşeye izin verdikten sonra kardeşinin seni dinleyeceğini sanmıyorum.

çok zor abla olmak hatta kardeşin hangi yaşta olursa olsun onun hata yapmaından korkarsın üzülmesinden korkarsın onu çok sevdiğin içindir hep eleştirmelerin,o seni şimdi anlamaz ama büyüdüğünde anlayacaktır o zamana kadar iş işten geçmesin diye çabalar durursun....bende yaşadım erkek kardeşimle bunları hatta ünivrsteye gidiyo hala yaşyoruz...herkesin yapısı kişilik özellikleri bir olmuyor beş parmağın beşide bir değil malum..o kadar saf ki benim kardeşim herkee inanır ,türkiyenin sayılı ünvrstelrnin birnde çok güzel bi bölümde okuyo ama benim 2 yıldr hep endişm oldu ya bu çocuk iyi niyetli ama dünyayı tanıdığını sanıyo derdm hep anlatrdım konuşrdm ama öğrendim ve yıkıldım.......ilk sene kalmş 2.sene ise sadece sınava girebilme hakkı oloduğu için bize söyleyememş ve yaklaşk 7 aydr bize yalan söylyomuş mahvolduk ailece bu da yetmezmiş gibi yurttan ayrılmış eve çıkmş kaldığı için bursu keslmş ve yine bize söylemedğnden bizim ona göndrdiğmz parayla sersefil yaşamş aylarca,bize en çok dokunanda bu oldu kendini cezalndrmış adeta ..oysa maddi durumu çok aileye göre iyi olan bir ailem var ben evlym çalışıyorum ne zaman istese gönderebilecek durumum fazlasıyla var,yazın sınavlara girecek o kadar ve okuluna devam edecek ,ama şimdiye kadar yaşadıklarnı hazmedemyorum biz onu el bebek gül bebek büyüttük kolejlerde şimdi bu kadar sıkıntıyı nasıl kaldırdı nasıl sakladı aylarca deli oluyorum aramızda 15 yaş var elimde büyüdü kardeşten öte çocuğum gibiydi,gerçekleri öğrendiğimizde saatlerce ağladı ablam bugünler bitecekmi geçecekmi diye ,2 gündür yemeden içmeden kesildim ,ben evimde huzur içinde yatarken o saçma sapan yerlerde sığıntı gibi kalmış ,canım o benim Allahım her gününe şükür diyorum sağsalim olduğu için ,tek ölüme çare yok şu dünyada gerisi boş,şimdi kursa yazıldı yaza kadar çalışacak ve sınavını verecek seneyede okuluna devam edecek...bir musubet bin nasihatten iyidir.ama düzen çok kötü gerçekten hele büyük şehirlerde daha kötü Allahım herkesi kendini bilmezlerden korusun.onlar ne derse desin kızsalarda küsselerde korumak zorundayız.herşey için geç olmadan....

çok zor abla olmak hatta kardeşin hangi yaşta olursa olsun onun hata yapmaından korkarsın üzülmesinden korkarsın onu çok sevdiğin içindir hep eleştirmelerin,o seni şimdi anlamaz ama büyüdüğünde anlayacaktır o zamana kadar iş işten geçmesin diye çabalar durursun....bende yaşadım erkek kardeşimle bunları hatta ünivrsteye gidiyo hala yaşyoruz...herkesin yapısı kişilik özellikleri bir olmuyor beş parmağın beşide bir değil malum..o kadar saf ki benim kardeşim herkee inanır ,türkiyenin sayılı ünvrstelrnin birnde çok güzel bi bölümde okuyo ama benim 2 yıldr hep endişm oldu ya bu çocuk iyi niyetli ama dünyayı tanıdığını sanıyo derdm hep anlatrdım konuşrdm ama öğrendim ve yıkıldım.......ilk sene kalmş 2.sene ise sadece sınava girebilme hakkı oloduğu için bize söyleyememş ve yaklaşk 7 aydr bize yalan söylyomuş mahvolduk ailece bu da yetmezmiş gibi yurttan ayrılmış eve çıkmş kaldığı için bursu keslmş ve yine bize söylemedğnden bizim ona göndrdiğmz parayla sersefil yaşamş aylarca,bize en çok dokunanda bu oldu kendini cezalndrmış adeta ..oysa maddi durumu çok aileye göre iyi olan bir ailem var ben evlym çalışıyorum ne zaman istese gönderebilecek durumum fazlasıyla var,yazın sınavlara girecek o kadar ve okuluna devam edecek ,ama şimdiye kadar yaşadıklarnı hazmedemyorum biz onu el bebek gül bebek büyüttük kolejlerde şimdi bu kadar sıkıntıyı nasıl kaldırdı nasıl sakladı aylarca deli oluyorum aramızda 15 yaş var elimde büyüdü kardeşten öte çocuğum gibiydi,gerçekleri öğrendiğimizde saatlerce ağladı ablam bugünler bitecekmi geçecekmi diye ,2 gündür yemeden içmeden kesildim ,ben evimde huzur içinde yatarken o saçma sapan yerlerde sığıntı gibi kalmış ,canım o benim Allahım her gününe şükür diyorum sağsalim olduğu için ,tek ölüme çare yok şu dünyada gerisi boş,şimdi kursa yazıldı yaza kadar çalışacak ve sınavını verecek seneyede okuluna devam edecek...bir musubet bin nasihatten iyidir.ama düzen çok kötü gerçekten hele büyük şehirlerde daha kötü Allahım herkesi kendini bilmezlerden korusun.onlar ne derse desin kızsalarda küsselerde korumak zorundayız.herşey için geç olmadan....

Üzülmeyin dememle üzülmeyeceksiniz biliyorum ama bu kadar üzülmeyin lütfen. El bebek gül bebek yetişmekle hayatı tanıyamaz ki. Böyle böyle öğrenecek birey olmayı, kendi ayaklarının üstünde durmayı, hatalarının sorumluluğunu kendi üstüne almayı.Başına gelen ilk problemde evine koşmayı da tercih edebilirdi ama yapmamış çünkü artık sizden kopmasının, insanları, hayatı kendi başına tanımasının vakti gelmiş. Eminim ki gönderdiğiniz paranın daha azıyla okuyan öğrenciler de vardır. Okuduğu okulu bir sene uzatması büyük bir eksiklik değil onun için, ama kendi başına eve çıkması, evi çekip çevirmeyi, paranın azıyla yetinmeyi, arkadaşlarıyla ev hayatını sorumlulukları paylaşmayı öğrenmesi önemli artılar.

çok üzüldüm :50:
Hangi yaşta olurlarsa olsunlar ilgilenmemz ve öğüt nasihat olması zorunda ama dinleyen yok o başka

çok teşekkürler hepinizede arkadaşlar,zararın neresinden dönersek kardır diyoruz sadece şimdi kurslarını ayarladık inşallah çalışıp başaracak,dediğiniz gibi hayatı öğrenmesi kendi ayaklarının üzerinde durması artı,hayatına malolacaktı eğer öğrenmeseydik ençok üzüldüğümüz bu ,çok şükür diyoruz .türkiye derecesiyle girdiği bi bölümü okuyamaması mümkün değil sadece aileden uzakolunca kabakçiçeği gibi açıldı özgürlükle sorumluluğu daha birbirine karıştırdığından yaptı bunları,Rabbim yardımcısı olsun hayırlısıyla sınavlarını verip okuluna devam etsin inşallah.çok zor gerçekten hangi yaşta olurlarsa olsunlar nezaman nereye kayacakları belli olmuyo,dediğim gibi hele küçük bir şehirden büyük şehire gidince onları çeken o kadar çok şey oluyoki denetlemek şart.

aynı dert bende de var.kardeşim çok çok asi ne beni dinliyor ne anamı babamı.. napcaz bilmiyorum:31::31:

ona sonsuz bir sevgi vererek ablalık yapın..
annelik yapmaya kalkmayın hele bu şekilde bağırıp çağırarak hiç olmaz.
işte böyle inada bindirir işi...
zamanla yoluna girecektir...
babanızla görüşüyormu..
baba sevgisinin eksikliğindende
başka bir sevgi arayışına girmiş olabilir
(petegojik bir gerçek)

ona sonsuz bir sevgi vererek ablalık yapın..
annelik yapmaya kalkmayın hele bu şekilde bağırıp çağırarak hiç olmaz.
işte böyle inada bindirir işi...
zamanla yoluna girecektir...
babanızla görüşüyormu..
baba sevgisinin eksikliğindende
başka bir sevgi arayışına girmiş olabilir
(petegojik bir gerçek)

Yok gayet ilgileniyor ama istediği ilgi nedir onu çözmek lazım :44:

Back
X