Kardeşlerim beni hiç sormuyorlar

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Merhaba arkadaşlar
içimi kemirip duruyor bu soru,ben onlar için bu kadar değersizmiyim?
Yada hiç merak etmiyorlarmi?
Ben sekiz yildir evliyim ,iki oğlum var , herkesinki gibi bizimde çok
zor günlerimiz oldu ve daha öyle.Eşim aileme karşi kusursuz davraniyor
ve saygisini ve yardimini eksik etmez.Hatta misafir geldilermi bana inkaz eder,iyi ağirla diye, biraz tembelim o konularda.
sadece pek sevmez gidip gelmeleri,ondanda mesafeliyiz. Bende çalişan bayanim.

Ailemle ayni şehirde yaşiyoruz ,arabayla 15 dak .yani.
Kardeşlerimde evli ve cocuklu.aramizda birşey olmadi ve onlara karşi hep saygili ve yardim sever davrandim,nedense tutmadi gibi.
Bizim evimiz inşaat halinde ,evin catisi yeni yapiliyor.prandalar kapattik
Altinda biz cocularimiz oturuyoruz.
gecen cok yağmur yağdi ,gece eşim , büyük oğlum ve ben catiyi süpürmeye çiktik. Etrafa kovalari dağittiki .Su evi götürecek diye korkular icindeydik.eşim gercek anlamda nöbet bekledi.
bunlardan hepsinin haberi var ,yani inşaatden.

Abim olsun ablam olsun biri beni arayipda sormuyorlar .
noldunuz ,iyimisiniz ,eve su girdimi? hiç,iki haftadan berli hiç ses yok.
Benim bu çook zoruma gidiyor cok, ben onlar olsaydi kalsin tel. yanlarina gider gözümle ğörmeden rahat etmezdim
Ya ben çalişiyorum birde inşaat!
Bilmiyorum ama büyük hayal kirikliği yaşiyorum.bunu eşime belli etmemeye calisiyorum ama oda seziyor, belki bir bakmaya gelirler dedi
gelen olmadi.
Onlara karşi cok öfkeliyim, elime tel alayim sonra püsküreyim acimi diyorum ama sonra kötü konuşur pişman olurum diye sabir ediyorum.

Niye böyle davraniyorlar?tamam benim biraz soğuk yapim var ama ...
Böyle durum başka. Ne yapmaliyim?
Nasil söylemeliyim? yada hic birşey olmamiş gibi ben mi arasam?

Canım boşver arama. Ararsan da normal her zamanki gibi konuş. Dusunemediler ayıp ettiler de geç.

Daha kötü günleriniz olmaz inşallah ama İnsanız başımıza ne geleceği belli değil. Kardeşler arasında kapı kapanmasın

Çok haklısın insan bekliyor işte .
Bende kardeşimin her işini hallettim inan her işini yaptım onun ixin kimlere ağız egdim ama en ufak fırsatta işi bitince attı beni bi kenara.
Kardeş bile Yalan olurmuş onu anladım. .
Artik bende yapmıyorum ona bişey. .

Kirilsam bile onlari silip atamamki.
Ama burda benim onlardan başka kimsem.
Caliştiğim icin hic komsuluğa zamanim olmadi.
Bir gidecek yerim onlar

Deger gordugunuz kadar deger verin bazi kardesler boyle malasef aslinda gercek kardesler busekilde soguk olamaz ama kardes var kardescik var uzulmeyin

Kardeş candır.
Sen ara onları.
Insan bekliyor haklısın ama.
Atamazsn boşver sen ara düşünememişlerdir.

çekinme, söyle aklından geçenleri.
bundan sonra ne yapıcakları onlara kalmış

Karakter bu..
Belki de fazla güçlü ve kimseye minnet etmeyen bir tablo çiziyorsunuz, bugüne kadar her sorununuzu kendiniz hallettiniz, üstüne bir de hiç yılgınlık göstermediniz? Dahası soğuk bir yapım var diyor, biraz da mesafeliyiz diye de belirtiyorsunuz.. Bunları bir araya getirince tablo kötü durmuyor.. Ben kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum.
Sizin karakteriniz naif ama dışarıdan güçlü görünüyor olabilir.. Kendinizi bir değerlendirin..

Çok sorun ediyorsanız açık konuşmakta fayda var elbette.. Ancak dediğim gibi, karakter olarak gururlu ve güçlü görünen bir kadınsanız, pek bir şey ifade etmeyecek.. Genellikle zayıf ve yardıma muhtaç görüntü vermeyi sevenler için aile birlik olmaya çalışır.. Yardıma ihtiyaç duyduğunuzda "Yardıma ihtiyacım var" gibi basit bir cümleyle durumunuzu siz özetleyin. Yine pek umurlarında olmazsa, o zaman belki daha farklı şeyler yazılabilir..

Farkında değillerdir belki rahatsızlığınızın, konuşun açık açık. Alınıyorum deyin.

İnsan komşusu olsa yardım etmeye çalışır
Bozulmakta haklısın
Anne baba sağ mı sadece kardeşlere bozulmuşsun da
İnsan gel bende kal ablacım bile der ama eşleri mi yatılı misafir sevmiyo acaba, onlarda arayıp sadece nasılsın demeye çekiniyorlardır çözüm bulamıyorlarsa

Siz söyledikten sonra yapmalarının ne anlamı var ki dimi.
Bence bişey söylemeyin birde üstüne küserler daha incinirsiniz.
Oldukları gibi kabul edin, sizde ona göre davranın en azından küslük olmaz.

Cok güzel belirlemişsin sağol.
Evet ,maalesaf öyledir.Ben bütün sorunlarimi hep kendim çözmeye çaliştim.
Kimseye gelin bize yardim edin denilmedi.
Bu konuda eşim cok katidir,yardim istemez,istetdirmez...cok kavga ettik böyle seyler icin .kendin icinden cikamiyorsan yapma ozaman der.
başkalarin yaptiğini pek beğenmez, yani benim yaptiklarimida...

Annem ve babam yaşlilar,babam zor yürüyor.sağolsunlar iki güne bir geldiler sordular.keşke bizimde elimizden gelse dediler...
Benim istediğim kardeşlerimde bir gelsin sorsunlar

Belki akıllarına gelmemiştir. Herkes dört dörtlük olacak diye bişey yok. Veya sizi aramadılar diye sevmedikleri anlamına da gelmez bence. Sadece lafı geçtiğinde sorarsınız böyle böyle oldu niye aramadınız diye o kadar.

Ya şimdi hepimiz istiyoruzki ne yaşadığımızı bilsinler, düşünceli davransınlar vs. Evde inşaat var biliyorlar ama çatıdan su aldığını bilmiyorlar. Yani nolmuş. Sen arayıp birşey dedin de yardımcı mı olmadılar. Ben böyle şeylere çok kızıyorum. Benim ablam da aynı böyle. Aramıyorsun sormuyorsun. Yok şöyle yok böyle. Zaten günün 10 saati iş yerinde geçiyor, düzen kurmaya çalışıyorum, benim de ailemde sorunlar olabiliyor, uğraşmam gereken şeyler. Sen ara çok özlediysen. Neden illa hep karşıdan bekliyorsunuz diye patladım sonunda.
Şimdi siz zaten sıkı fıkı olsanız kardeşleriniz durumunuzu bilir, sık sık görüşürsünüz. Ama o kadar samimiyet yok gibi.
Burda anlatıp bunları kendinizi sinirlendireceğinizi, kalbinizin kırılmasına göz yumacağınıza arayıp söyleyin tatlı tatlı. Herkes aynı değil malesef kimimiz detaylı, kimimiz duygusal, kimimiz net olabiliyoruz..
Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi yok durumu olmamalı. Lütfen açık açık konuşun. Konuşmak iyi gelir..

Back
X