Kardeşlik sadece aynı anneden doğmak mi?

DerinDD

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
25
8
36
Merhaba. Fikirlerinize tecrübelerinize ihtiyacım var. 25 yaşındayım öğretmenim ve 4 yıl süren bir ilişkim var. Ablalarm Bu ilişkiye karşı çıktıklarını belli ediyor fakat son raddeye kadar seslerini çıkarmıyorlardı. İsi resmiyete dökmek isteyince üç ablam da bana karşı tavır aldı. Neyse Abim aracılığı ile babam ı ikna ederek aileleri tanıştırdm. Gayet güzel oturuldu sohbet edildi konuşuldu birşeyler. Fakat misafirlerim gittikten sonra ablamlarn whatsapp üzerinden grup kurarak arkamdan konuştuklarını zaten yüzük takılsa bile büyük ablam olduğu için evlenmeme izin vermeyeceklerini o evlenene kadar da bizim zaten ayrılabileceğimzi konuşmuşlar. Ben sessiz kendi halinde bir insanım. Bunları okuduktan sonra bile ağzımı açıp tek kelime söyleyemedim. Kaç gündür içime atıyorum ve su an psikolojim fena halede bozuk. Ne yapmam nasıl davranmam gerekiyor bana bir akıl verin

Bu zamanda büyük evlenmeden küçük evlenemez mantığı mı kaldı. Ne derlerse desinler konuşmaktan öte ne yapabilirler.
20 sene önce kardeşim benden önce evlendi kimse de olmaz demedi.Boş verin konuşsunlar.

Merhaba. Fikirlerinize tecrübelerinize ihtiyacım var. 25 yaşındayım öğretmenim ve 4 yıl süren bir ilişkim var. Ablalarm Bu ilişkiye karşı çıktıklarını belli ediyor fakat son raddeye kadar seslerini çıkarmıyorlardı. İsi resmiyete dökmek isteyince üç ablam da bana karşı tavır aldı. Neyse Abim aracılığı ile babam ı ikna ederek aileleri tanıştırdm. Gayet güzel oturuldu sohbet edildi konuşuldu birşeyler. Fakat misafirlerim gittikten sonra ablamlarn whatsapp üzerinden grup kurarak arkamdan konuştuklarını zaten yüzük takılsa bile büyük ablam olduğu için evlenmeme izin vermeyeceklerini o evlenene kadar da bizim zaten ayrılabileceğimzi konuşmuşlar. Ben sessiz kendi halinde bir insanım. Bunları okuduktan sonra bile ağzımı açıp tek kelime söyleyemedim. Kaç gündür içime atıyorum ve su an psikolojim fena halede bozuk. Ne yapmam nasıl davranmam gerekiyor bana bir akıl verin
yok artık ablan var diye sen onun evlenmesini mi bekleyeceksin, nasıl bi eski kafalılık bu? sen onlardan önce evlenme diye mi böyle yapıyorlar acaba?
niye karşı çıkıyorlar tam olarak ?
babanız ve annenizde ablanızdan önce evlenemezsin düşüncesinde mi?
siz annenizle konuşun bence durumu güzelce anlatın anne kız dertleşin o ablalarınızla konuşsun

O yazdıklarını okuduğunuzu biliyorlar mı?

Gerçekten çok ayıp etmişler ama tek amaç sizin önce evlenmeniz değil sanırım, içten içe bir kıskançlık durumu var sanki.

kıskanclıktan ne yapacaklarını sasırmıslar
damat adayını neden istemiyorlar gecerli bir sebep var mı ?

yok artık ablan var diye sen onun evlenmesini mi bekleyeceksin, nasıl bi eski kafalılık bu? sen onlardan önce evlenme diye mi böyle yapıyorlar acaba?
niye karşı çıkıyorlar tam olarak ?
babanız ve annenizde ablanızdan önce evlenemezsin düşüncesinde mi?
siz annenizle konuşun bence durumu güzelce anlatın anne kız dertleşin o ablalarınızla konuşsun
Maalesef annem vefat etti. Keşke olsaydı da ben de bu durumları yaşamak zorunda kalmasaydım

Ya işte bu bir dert :( bu hareketlerin bir öncesi bir geçmişi olmalı .. hep mi böyleydiniz ablalarınla ? Ya İnsanın canı ciğeri böyle yaparsa gerisini düşünemiyorum :(

Karşı çıkma sebepleri sadece büyük ablanızın evlenmemesi mi?
Başka bir sebep yok mu?

Geçerli bir sebepleri varmi yani haklilik tarafları yokss kıskançlık mı bunlari yaptıran

Tek sebep memurluk mu?

Dünde bi konu vardı, eniştesi ablayı görüştürmüyordu, oradaki damatta memur olmadığı için istenmemiş.

Memurluk bu kadar popüler miymiş ya?

Maalesef annem vefat etti. Keşke olsaydı da ben de bu durumları yaşamak zorunda kalmasaydım
ah, Allah rahmet etsin anneciğine canım..
baban abin onlar senden yana gibi anladım
onlarla konuşsan
koskoca insansın kimse senin evlenmene karşı çıkamaz, kıskançlık yapıyorlar belli ki
ne kadar üzücü insan kardeşine böyle davranır mı sırf memur değil diye,
sessiz kalma ezdirme kendini onlara

Ne zaman kardeşler olsa küçük kardeş önce evleniyor neden bilmem :KK45:
Benimde görümcem hala bekar eşimden daha büyük. Kısmet bu işler gereksiz muhabbet yapmasınlar kaç yaşında insanlar.

Aba
Geçerli bir sebepleri varmi yani haklilik tarafları yokss kıskançlık mı bunlari yaptıran
İnanın bende anlamadım. Dile getirdikleri tek sebep benim öğretmen olmam fakat onun memur olmaması. Erkek arkadaşım yeri gelince benden daha çok kazanıyor. Onunla anlaşıyorum kafa yapılarımız uyuyor benim için asıl önemli olan da bu zaten

ah, Allah rahmet etsin anneciğine canım..
baban abin onlar senden yana gibi anladım
onlarla konuşsan
koskoca insansın kimse senin evlenmene karşı çıkamaz, kıskançlık yapıyorlar belli ki
ne kadar üzücü insan kardeşine böyle davranır mı sırf memur değil diye,
sessiz kalma ezdirme kendini onlara
Allah razı olsun. Teşekkür ederim

Back
X