• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeslikten red

chocolatestar

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2008
1.628
377
688
39
bildigim kadariyla turk medeni kanunu'nda "akrabaliktan red" diye bir hukum yok. nisanlimin abisiyle ilgili sorunlari var, abisi hayatinda zorla yer aliyor ve bazen kendisine sormadan esyalarini alip goturuyor. (yatagini, televizyonunu, vs.) nisanlim abisini hayatindan cikarmak istiyor, en azindan her cani istediginde kapisina gelmesini engellemek icin ne yapilabilir? isin ucunda kavga cikmasi ve karakolluk olmak var. en azindan bir uzaklastirma karari cikarabilmek icin ne yapmak, nasil kanitlar sunmak, hangi mahkemeye basvurmak gerekir?

Evinin kilidini değiştirip abisine vermemesi yeterli bir çözümken kardeşlikten red diye hukuki bir davaya girişmeye gerek yokk...
Seninle görüşmek istemiyorum çık hayatımdan desin ve bu kararının arkasında dursun...

Evinin kilidini değiştirip abisine vermemesi yeterli bir çözümken kardeşlikten red diye hukuki bir davaya girişmeye gerek yokk...
Seninle görüşmek istemiyorum çık hayatımdan desin ve bu kararının arkasında dursun...

buraya yazdigima gore bu soylediginiz sey cozum getirmemis demek ki. gerek olmadigini ve sartlari nereden bilebilirsiniz ki? varsayim uzerinden yola cikmanin bir anlami yok... ben hukuki cozum soruyorum, bir kararin arkasinda siz durdugunuz halde hala rahatsiz ediliyorsaniz ve karakolluk olmak istemiyorsaniz ne yapmak gerekir benim sorum bu, buna cevap bekliyorum.

ozetle birinci derece akrabasi tarafindan rahatsiz edilen insan nereye sikayet edebilir ve hangi kanitlari sunmalidir avukat arkadaslar fikir verebilirse sevinirim.

Son düzenleme:
Canım sinirlenmene gerek yok.. bunlar denendi ve çözüm olmadıysa hukuki olarak bu şahıs beni rahatsız ediyor gibilerinden bir şikayet dilekçesi verilebilir.. Yada nişanlınz bir eşyasının alındığını farkettiğnde polise başvurup hırsızlık vakası ihbar edebilir...
Ama bu şekilde de karakolluk olma kavga gürültü gibi şeyler ortaya çıkabilir...

Ben sadece hukuki sürece başvurmamanızı şu yönden öneririm.. Nişanlınız ve abisi adı üstünde abi kardeşler.. Et tırnaktan ayrılmaz.. Ne kadar kötü olursa olsun gün gelir canıdır kanıdır... Kötü olmamak lazım, iyilikle halletmek lazım diye söyledim....
Tabi ki illa ki hukuki yolardan bazı kısıtlamalar getirmek istiyorsa bunu en iyi avukat arkadaşlar bilir...

Canım sinirlenmene gerek yok.. bunlar denendi ve çözüm olmadıysa hukuki olarak bu şahıs beni rahatsız ediyor gibilerinden bir şikayet dilekçesi verilebilir.. Yada nişanlınz bir eşyasının alındığını farkettiğnde polise başvurup hırsızlık vakası ihbar edebilir...
Ama bu şekilde de karakolluk olma kavga gürültü gibi şeyler ortaya çıkabilir...

Ben sadece hukuki sürece başvurmamanızı şu yönden öneririm.. Nişanlınız ve abisi adı üstünde abi kardeşler.. Et tırnaktan ayrılmaz.. Ne kadar kötü olursa olsun gün gelir canıdır kanıdır... Kötü olmamak lazım, iyilikle halletmek lazım diye söyledim....
Tabi ki illa ki hukuki yolardan bazı kısıtlamalar getirmek istiyorsa bunu en iyi avukat arkadaşlar bilir...

sagol canim yorumun icin ben de gerginlikten oyle konustum kusura bakma... yillardir bu insan boyle ve hicbir sekilde cozumu olmuyor duzelmiyor bu etin ne yazik ki tirnaktan ayrilmasi lazim bu saatten sonra...
yani vicdani olan bir insan olsa neyse ama kendi cikarlarindan baska hicbir sey dusunmeyen aile iliskileri olmayan sevgi hissedemeyen bir insan abisi...
gercekten bana bile fenalik geldi nisanlim ruh sagligini kaybetmek uzere... bu isi kavgasiz gurultusuz karsilikli anlasarak halletmenin bir yolu olsa keske... =/

Back
X