Kargo

Mrtays

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2013
831
224
83
35
Konya
Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak . Bana bir kargo geldi kargo kapıda ödemeli ve aslında benim değil ben aracıyım . Kapıda paketi açamayacağımı söyledi görevli . Bende içindekini kontrol etmeden ödeme yapmayacağımı ve imza atmayacağımı söyledim . Sonra bunların bölge sorumlularını aradım onlarda paketi açtırmayız dediler biraz sıkıntı çıktı haliyle . Fakat ben daha önce başka bir kargo şirketiyle aynı sorunu yaşadım şikayet ettim ve özür dilemişlerdi daha sonra her kargomu kontrol ederek aldım .

Şimdi bunlarıda şikayet ettim ama ısrarla böyle bir hakkım olmadığını söylüyorlar defalarca aradılar . Benim gerçekten de böyle bir hakkım yok mu ve varsa tüketici haklarına gidebilir miyim ? Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın.

Benim bildiğim kadarıyla imzalamadan actirmiyorlar
Evet açtırmıyorlar ama ben imzayı attığım an kargonun sorumluluğu biter ve eğer kargoma bir şey olduysa sorumlu kim olacak ? Ne kadar saçma ya açabilmemiz lazım . Olayın tek iyi yanı telefonda canımı sıkan kadın aradı ve özür diledi .

İmzayı atmak kargoyu kabul ettiğiniz anlamına geliyor. Ya kargoda alakasız başka birşey varsa?

Malesef böyle bi hakları var.
Kargo şirketi aracı siz nasıl aracıysanız.
Yanlıs gelen bi ürün varsa o kargo şirketinin sorunu değil.
Gönden kişiyle sizin aranızda.

Eger cok guvenılır oldugunu dusunmedıgınız bı yerden alacaksanız paketı mutlaka kontrol edın ıcını derım.. Kapıda odemelı sıstem olabilri de .. Süpriz yumurta mı bu canım:

İnternetten alışverişin böyle bi tehlikesi var. Güvenilir yerden bile alsanız kargonun kırılma riski var. Malesef bununla ilgili kargo firmaları musama tanımıyor. İmza atıp alacaksınız mecbur. Ama iade hakkinizin olduğu yerlerden alışveriş yaparsanız en azından sorun olduğunda iade edersiniz.

Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak . Bana bir kargo geldi kargo kapıda ödemeli ve aslında benim değil ben aracıyım . Kapıda paketi açamayacağımı söyledi görevli . Bende içindekini kontrol etmeden ödeme yapmayacağımı ve imza atmayacağımı söyledim . Sonra bunların bölge sorumlularını aradım onlarda paketi açtırmayız dediler biraz sıkıntı çıktı haliyle . Fakat ben daha önce başka bir kargo şirketiyle aynı sorunu yaşadım şikayet ettim ve özür dilemişlerdi daha sonra her kargomu kontrol ederek aldım .

Şimdi bunlarıda şikayet ettim ama ısrarla böyle bir hakkım olmadığını söylüyorlar defalarca aradılar . Benim gerçekten de böyle bir hakkım yok mu ve varsa tüketici haklarına gidebilir miyim ? Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın.

Kapıda ödemeli de olsa önceden ödemiş de olsanız imza atmadan paketi açamıyorsunuz.
Ben imza atıp biraz bekler misiniz lütfen, hasar görmüş olabilir diyorum ve bekletiyorum görevliyi.
Eğer hasarlı ise tutanak tutuyorlar, ben de onunla iademi yapıyorum.

Ama sizin dediğiniz kutudan sipariş verdiğim ürün çıkmazsa, orijinal ürün çıkmazsa gibi endişeler ise kargo ona birşey yapamıyor. Siz direkt olarak size satış yapan firma ile iletişime geçip iade edeceksiniz (ki eğer sahte bir ürünse başınız bayağı ağrır diye düşünüyorum)
Arkadaşımın başına geldi, parfüm ısmarlamış, bana da anlattı çok ucuz diye. Orijinal parfümün o kadar ucuz olması mümkün değil. Kargoyu imza atmadan geri gönderdi. Çünkü paketi açıp içine bakıp sonra ödeme yapmak istedi (kapıda ödemeli üründü). Kargo görevlisi önce ödeme yapıp sonra açabileceğini söyleyince almadı.

Hasar konusunda tutanak veriyorlar. Onun dışında başka garantileri yok.

En güzeli güvenilir sitelerden alışveriş yapmak.

Gönderici taraf alıcı bakabilir diyee belirtmeden bakamazsınız çünkü kargo şirketi sadece aracı. Üründe hata varsa iade edersiniz iadeyi kabul edip etmemek de göndericye bağlı. İade durumunda tekrar kargo ücreti alıyor. Siz o an bakıp gönderseniz kargo şirketi napacak ürünü bedava mı taşıyacak aldığı yere. Sistem böyle malesef.

Bunun yontemini soyle buldum. Kargo geldiginde videoya cekmeye basliyorsunuz. İmzanizi attiktan sonra hemen aciyorsunuz. Eger bir sorun varsa zaten videoda cikacaktir. Elinizde kanit olacak hem de guclu bir kanit ;)

Kanunen bu konuda bi hakkınız yok malesef sadece kargoyu gönderen taraf paketi yollarken belirtmeli kontrol edilerek teslim alınacak diye..

Back
X