Karikatür çizdiği için hapsedildi, şimdi de avukatıyla tokalaştığı için ceza verilecek!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
İranlı sanatçı Atena Farghadani hükümeti eleştirdiği, sistem karşıtı propaganda yaptığı, ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçeleriyle 12 yıl cezaya mahkum edilmişti.

Yayınlanma tarihi: 10 Eylül 2015 Perşembe

Uluslararası Af Örgütü, İran hükümet yetkililerini keçi ve maymun olarak çizdiği için tutuklanan 29 yaşındaki Atena Fargadani'nin avukatının elini sıktığı gerekçesiyle daha fazla ceza alabileceğini açıkladı.

İran'da kadın ve erkeğin tokalaşması- eğer herhangi bir akrabalık yoksa yasak ve bir çeşit gayrimeşru cinsel ilişki kapsamına giriyor.

Bu da yetmezmiş gibi Farghadani, tutuklu kaldığı ceza evinde psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını belirtiyor. Yaşadığı şiddeti videoya kaydeden Farghadani yetkililerden bir cevap gelmediğini dile getirdi.

Farghadani'nin açlık grevi yapacağı iddia ediliyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...katiyla_tokalastigi_icin_ceza_verilecek_.html

Birileri İranı mi ovuyordu ?
Kimse övmez, istekleri yaşayanlar müstesna, zor durumdalar çoğu, kadın hakları yok, giyimleri bile baskıyla ki bende görüyorum buraya da geliyorlar çünkü, son 1 Yıldır çeşitli Arap ülkelerinden kadınlar geliyor, bir kısmı İran'lı, haber yapılmıştı, Tahran-İstanbul uçak seferlerinde İran'lı kadınlar Kıyafet değiştiriyor diye, buradaki AVM'lerde görüyorum, son derece farklı giyim ve full makyajlılar, hatta daha yaz sezonu tam başlamamıştı, AVM'lerde alınacak giyim bırakmamışlardı

Ablacım forumda İranı ovenler , gitmek isteyenlerle doluydu bidonem. Herkesin tercihi ama şaşkınlıkla okuduğum çoktur.
Turistik bir yerde oturmuyorum ama tatilde vs görüyorum hallerini malesef. Tamamen bastırılmış duygularını burda rahatça yaşıyorlar.

Hmmm, valla dedim ya, kendi isteğiyle o yaşam biçimini seçenler müstesna ama buraya gelenlerin büyük çoğunluğu diyeyim, burada çok farklılar, hatta epey farklılar dönüp bakacağım kadar dikkat çekici giyiniyorlar, aşırı açıklık bâbında değil, nasıl desem, bizim bir kokteyl, yakın birilerinin düğününde giymeyi tercih edeceğimiz kadar şıkırtılı Kıyafetler oluyor, straplez bir büstiyer giydilerse işlemeli oluyor vb gibi.
Ben orada yaşamak istemezdim, kendi ülkemizde bile haklarımızı tam kazanabilmiş değiliz, kadın hakları da demiyorum, insan hakları olarak tam oturtamadık sistemi, İran'ı hiç düşünemiyorum.

Kesinlikle katılıyorum abla. Orda baskıdan dolayı bişey yapamadıkları için burada herbiseykerine yansıyor malesef abartilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…