karın çatlağı ne zaman başlar

Rengeyigi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
2.987
2.592
723
hanımlar karnı çatlayan var mı aranızda.. en erken ne zaman çatlar..
bol bol yağ sürüyorum..
ergenlikten kalma çatlaklarımda var..
aklım gidiyor..çok takıntı yapmıştım zamanında..yine aynısı olsun istemiyorum...
olursa yapacak bişey yok ama yinede stres yapıyor insan:)

bu bunyeyle alakalı bıraz , 16-17 haftalarda catlayanda olmus, doguma kadar catlaksız devam edıp son haftalarda bırden catlayanda, hıc catlagı olmadan cocuk doguran da...
zaten bol sıvı tuketmek ve vucudu nemlı tutmak sadece onlem, catlak olusumuna engel degıl ama olusursa bıle etkısını en aza ındırgemek ıcın yapılan seyler...
bende salyangoz ekstrası jelı almıstım , 3. ayım doldugundan berı akşamda akşama onu suruyorum karın ve bel cevreme..
su an catlak yok, kılo alımım ayda ortalama 1 kg ıle devam edıyor... su ıcıyorum ıçebildigim kadar o da gunluk ortalama 2-2,5 lt arası oluyor..
bakalım sonuc ne olacak ;)

cok sukur bende hala catlak yok
:KK57: hergun bakıyorum catlamısmı dıye
hergun sabah zeytınyagı gece yatarkende mustela krem suruyorum

hanımlar karnı çatlayan var mı aranızda.. en erken ne zaman çatlar..
bol bol yağ sürüyorum..
ergenlikten kalma çatlaklarımda var..
aklım gidiyor..çok takıntı yapmıştım zamanında..yine aynısı olsun istemiyorum...
olursa yapacak bişey yok ama yinede stres yapıyor insan:)

Arkadaş söylemiş canım herkeste değişiyor.. Senin bünyen yatkın demekki çatlağa.. Benim de son güna kadar hiç çatlağım olmadı.. Sezaryen olmak zorunda kaldım.. Sonrasında karnımı saramadım çünkü tekrar bir ameliyat oldum (safradan) Hiç saramadığım için sadece altlarda o da minik minik şimdi görünmüyor bile hafif çatlaklarım olmuştu.. Ben 3. aydan sonra gebeliğin sonuna kadar lierac krem kullandım.. Son ay pek düzenli olmadı ama kullanmıştım bilmiyorum onun faydası mı çatlayası mı yoktu artık bilemedim : )

benim 30dan sonra catladi ozellikle yan taraflarimda oldu gobeimin altinda da olmus dun aksam aynada gordum.

3 farklı ürün kullandım 30.haftaya kadar birşey yoktu resmen haritaya döndü.Genetik oluyormuş.Çatlayacağı varsa çatlarmış....

Herkeste değişiyormuş bu durum. 15 kilo aldım, henüz çatlağım yok. Bebeğim 3 kilo. Diyorum ki, bu saatten sonra ne kadar daha büyüyecek karnın da çatlasın? Ama her sabah ayna karşısına koşmaktan da kendimi alamıyorum. Ama mesela bir arkadaşım hamilelik boyunca 8 kilo almasına rağmen dört beş yerden çatladı.

Bu arada 16. haftadan beri her gün sabah akşam Sebamed çatlak kremi ve bir kere de duş sonrası bebek yağı kullandım. Çatlamak genetik diyorlar ama yine de önlemimi alayım dedim.

31 haftalık olana kadar pürüzsüz bir karnım vardı. Şimdi sağ ve sol tarafta ince çatlaklar görmeye başladım. Çatlıycam ben diyor resmen. Tek dileğim bunlarla kalması...

Ben de 31. hafta içindeyim, hamileliğimin başından beri badem ve kakao yağı karıştırıp eşim masajla sürüyor. Henüz bir çatlak oluşmadı. Karnım çok büyüdü. Umarım bundan sonra da çatlamaz :)

Şu anda 32.haftadayim8 kilo kadar aldım.Catllagim hiç yok.Karnim da büyük değil.Kızıma Hamileyken de hiç catlagim olmadı.Bünye ile alakali sanısanırım.Bebek yağı sürüyorum yeni başladım

kesinlikle bünyeyle alakalı bir şey kullanmadım ah süperim harikayım 18 kilo almama rağmen hiç çatlağım yok dedim ve son bir hafta haritaya döndüm göbek deliğimden itibaren çatladım :S doğumdan sonra aşırı depresyon sebebim oldu oğlum 4 yaşında çatlaklarımla mutluyum ;)

Bende de yok catlak simdilik....
kafama gorebazi yaglari karistirdim
her gun olmasada haftada 3 kere falan suruyorum

Kızlar catlağin sebebi karın gerildikce kasinir ve sizde tırnaklarınızla kasirsaniz çatlağa sebep olursunuz. Bu yüzden yapmaniz gereken tek şey karniniz kasindigi zaman karninıza avuç icinizi surtmeniz..2 çocuk annesi olarak tecrubeyle söylüyorum. Hiç catlagim yok..

15 KILO ALDIM VAZELIN BEBEK YAGI BADEM VE SUSAM YAGI SURUYOR TEK TUK CATLAK OLISTU DAHA VAR SOGUMA O ZAMANA KADAR ARTMAZ INSALLAH

bu bunyeyle alakalı bıraz , 16-17 haftalarda catlayanda olmus, doguma kadar catlaksız devam edıp son haftalarda bırden catlayanda, hıc catlagı olmadan cocuk doguran da...
zaten bol sıvı tuketmek ve vucudu nemlı tutmak sadece onlem, catlak olusumuna engel degıl ama olusursa bıle etkısını en aza ındırgemek ıcın yapılan seyler...
bende salyangoz ekstrası jelı almıstım , 3. ayım doldugundan berı akşamda akşama onu suruyorum karın ve bel cevreme..
su an catlak yok, kılo alımım ayda ortalama 1 kg ıle devam edıyor... su ıcıyorum ıçebildigim kadar o da gunluk ortalama 2-2,5 lt arası oluyor..
bakalım sonuc ne olacak :KK66:
teşekkürler cevabın için:)
bende 21. haftamın içindeyim şimdilik yok Allaha şükür ama çatlayacağım gibi hissediyorum
çünkü göğsümde baldırlarımda ve dizim arkasında çatlaklar var..
kilo almamaya özen gösteriyorum ama yinede alıyorum..
5 ayda 5 kilo aldım bakalım ne olacak..
şimdi lierac ve bio oil kullanıyorum inşallah faydasını görürüz:)

cok sukur bende hala catlak yok
:KK57: hergun bakıyorum catlamısmı dıye
hergun sabah zeytınyagı gece yatarkende mustela krem suruyorum

ay bende bakıyorum hergün karnım baya büyüdü.. birde cildim çok sıkıdır.. acaba bununda etkisi olur mu bilmiyorum
bende sabah akşam güreşçiler gibi yağlanıyorum :) zetyinyağını bende deniyim :)

Arkadaş söylemiş canım herkeste değişiyor.. Senin bünyen yatkın demekki çatlağa.. Benim de son güna kadar hiç çatlağım olmadı.. Sezaryen olmak zorunda kaldım.. Sonrasında karnımı saramadım çünkü tekrar bir ameliyat oldum (safradan) Hiç saramadığım için sadece altlarda o da minik minik şimdi görünmüyor bile hafif çatlaklarım olmuştu.. Ben 3. aydan sonra gebeliğin sonuna kadar lierac krem kullandım.. Son ay pek düzenli olmadı ama kullanmıştım bilmiyorum onun faydası mı çatlayası mı yoktu artık bilemedim : )

evet ergenlikten kalan çatlak izlerim olduğu için yatkın vücudum..
bende lierac kullanıyorum.. bio oil kullanıyorum birde..
sanırım çatlamamak mümkün değilde en az hasarla atlatmak istiyorum:) şanslıymışsın az çatlamışsın
karnı sarmak ne işe yarıyor sarmak gerekiyor mu?

3 farklı ürün kullandım 30.haftaya kadar birşey yoktu resmen haritaya döndü.Genetik oluyormuş.Çatlayacağı varsa çatlarmış....

uff çok korkuyorum ya.. bi ara ergenlikte psikolojim bozulmuştu çatlaklardan..o yüzden çok takıntı yaptım..
annemde de çok çatlak var.. genetikse benimde sonum harita :)
inşallah en az hasarla atlatırız

Benim daha onceki dogumlardan çatlak var acaba daha fazla catlar mi ?

krem vs kullanıyor musun? birde kiloya dikkat edersek belki daha az çatlarız:KK16:

Herkeste değişiyormuş bu durum. 15 kilo aldım, henüz çatlağım yok. Bebeğim 3 kilo. Diyorum ki, bu saatten sonra ne kadar daha büyüyecek karnın da çatlasın? Ama her sabah ayna karşısına koşmaktan da kendimi alamıyorum. Ama mesela bir arkadaşım hamilelik boyunca 8 kilo almasına rağmen dört beş yerden çatladı.

Bu arada 16. haftadan beri her gün sabah akşam Sebamed çatlak kremi ve bir kere de duş sonrası bebek yağı kullandım. Çatlamak genetik diyorlar ama yine de önlemimi alayım dedim.

kesinlikle önlem almak gerekiyor.. takdir Allahtan tedbir kuldan demişler :oops:
bende acaba az kilo alırsam çatlamaz mıyım diye düşünüyordum ki yıkıldım şuan :KK45:
bugün yağ sürüp streç filmle sardım göbeğimi :KK53::KK53: faydası var mı bilmem ama nemi hapseder diye düşündüm..

Back
X