Doğuma Hazırlık Karın çevresi geriliği

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Yesimufuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2019
2.755
1.354
63
33
Merhaba bir sorum olacak oğlumub karn çevresi 30+6 iken 32+5 çıktı 2 buçuk hafta sonra gittim 33+2'de yani karın çevresi 32+2 çıktı bu arada kilosuda 2.92 gram doktor haftasına göre 1 hafta geride olması sıkıntıolmaz dedi ama ben doktora güvenemedim başına böyle birşey gelen var mı?

Ultrason ölçümleri milimetrik yapiliyor. Ilk ölçümde 2 milim kaydirma, 1 2 hafta oynamasina sebep olacaktir. Dolayisiyla 2 hafta önde ya da 2 hafta geride gitmesi cok sorun degildir. Mesela kilosu da öyle. 3 kilo 200 gram diye ölçülen bebekler 2 kilo 900 gram ya da 3 kilo 300 gram dogabiliyorlar. 😊

Ultrason ölçümleri milimetrik yapiliyor. Ilk ölçümde 2 milim kaydirma, 1 2 hafta oynamasina sebep olacaktir. Dolayisiyla 2 hafta önde ya da 2 hafta geride gitmesi cok sorun degildir. Mesela kilosu da öyle. 3 kilo 200 gram diye ölçülen bebekler 2 kilo 900 gram ya da 3 kilo 300 gram dogabiliyorlar. 😊
İnşallah dediğin gibidir haftaya gidiceminşallah bir sorun olmaz

Merhaba Sat’a göre 26 haftalık hamileyim. şimdiye kadar her şey yolunda gidiyordu iki gün önce kontrole gittim doktor bebeğimin karın çevresinin iki hafta geriden geldiğini söyledi ecopirin verdi protein ağırlıklı beslen üç hafta sonra kontrole gel dedi. Çok endişeliyim ilk bebeğim olacak nasipse. Böyle bir durumla karşılaşan ve düzelme yaşayan bebeğini sağlıklı şekilde kucağına alan anneler var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Teşekkürler

Merhaba Sat’a göre 26 haftalık hamileyim. şimdiye kadar her şey yolunda gidiyordu iki gün önce kontrole gittim doktor bebeğimin karın çevresinin iki hafta geriden geldiğini söyledi ecopirin verdi protein ağırlıklı beslen üç hafta sonra kontrole gel dedi. Çok endişeliyim ilk bebeğim olacak nasipse. Böyle bir durumla karşılaşan ve düzelme yaşayan bebeğini sağlıklı şekilde kucağına alan anneler var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Teşekkürler
Ultrasonda ciddi şekilde yanılmalar oluyor sen gönlünü ferah tut zayıf bebeklerde karın çevresi geriliği oluyor normalde beslenmene dikkat et yinede şakın kısma kilo alcam diye sağlıklı beslen hiç bir sorun olmaz Allah’ın izniyle

Sana cevap olarak yukarida yazdigimi iletiyorum. Ultrason olcumleri milimetriktir. Doktorun ölcüm yaparken 0.01 milim oynatmasi bebekte 1 hafta ileri ya da geri sayilmasina sebep oluyor. Kaldi ki bu durumu tüm doktorlar bilir ve acikca soylerler. Sizin doktor niye boyle bisey soylemis acaba. Doktorunuza bu durumdan bahsedin bakalim ne diyecek? Kendisi robot galiba. Her kontrolde hic bir sapma olmadan ölçebilecegini mi iddia ediyor yoksa 😁 icinizi rahat tutun ve kesinlikle yazdiklarima guvenin. Hatta isterseniz deneme amacli farkli bir doktora gidin. Bu dediklerimi o da size soyleyecektir. Her ölçüm farkli cikar. Hatta ayni doktor ard arda iki defa yaptigi ölçümde bile farkli ölçer. 👍

Back
X