Karinda çıkıntı ve sertlik

smtekece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
137
37
28
Arkadaşlar selam...25 haftalik hamileyim. Bir süredir ara ara karnımda bebegimin cikintilarini hissediyordum hatta hoşuma da gidiyordu. Ama 2 gündür bu çok arttı Karnım baya sert genellikle sol taraf ve mideme yakın yerlerde oluyor resmen şişiyor sertlesiyor. Sizce bu normal mi yaaa korkuyorum kontrolümde cumartesi o zamana kadar duramadim sizlerle paylaşmak istedim

Bebek bir yere toplanıp kıpırdamıyor, kasıp kendini orada uzun süre geçiriyor ve bu gün içinde sık oluyorsa doktorunuza gidin. Suyu azalmış, kenara köşeye saklanıyor olabilir, diğer alternatif ise bunlara kasılma deniyor, bu hareketler doğumu erken başlatabilir.

Erken doğum gibi birsey olsa kasılma ağrı falan olmaz mı yaaa ayrıca günde neredeyse 3 litre su içiyorum hatta belki de daha fazla suyu azalması da olmamalı offf doktorum o kadar kalabalık biri ki yer bulup ona gitmem imkansız gibi birsey napıcam yaaa

Yalancı kasılmalar da olabilir bebek büyüyor diye. Zaten kasılma denen şey bebeğin bir yerde toplanıp ağrı ve kasılma yaratması. Siz sıklığını kontrol edin bence.
Şimdi hala bir yerde mi mesela? Kıpırdıyor mu, geziyor mu?
Hareketsizse tatlı bir şeyler yiyin, o bölgeyi okşayın ve sola yatın, bir süre sonra oranın çözülüp bebeğin tekrar hareket etmesi lazım.

Ya bu çıkıntı dediğim şey genellikle sol tarafta ama kalıcı şekilde değil bazen mide tarafıma çıkıyor bazen göbek deligime bebekte hareket var çok aşırı değil ama hissediyorum tabiki. Saçma mi bilmem ama gaz falan da olabilir mi aklıma yeni geldi

Gaz çıkıntısı olur mu bilmem
Kalıcı değil, hareketliyse stres yapmayın o zaman.
Baktınız çok sıklaşıyor, ağrı yapıyor, nefesiniz daralıyor bir acile gidersiniz en kötü
İnşallah sorunsuz geçer son aylarımız.

bende de oluyor ara sıra hatta bir kere bu ne ya diye bastırdım sonra kaçtı gitti ya kafası ya ayaklarıydı, acaba bişi oldu mu diye de korktum bu ara ben de de oluyor ben de 22. haftadayım

bebiş karnında geziyor o çıkıntı sertlık kafası kızımdan biliyorum oda böyleydi tam midemin orda dururdu nefesımı keserdı neler çekmiştim ozamanlar kocaman kafasını dayardı sabıt kalırdı :)nefes alamazdım zaten bebişlerimiZ hafta olarak büyüdükçe daha belirginleşiyor hareketleri sen emin olmak için doktoruna sor ama korkacak birşey olduğunu sanmıyorum bende yasadım aynısı Hayırlı doğumlar canım

Canım sagolasin bugün biraz daha normale döndü aşırı sertlik gitti normal olarak geziyor:)

bende de oluyor ara sıra hatta bir kere bu ne ya diye bastırdım sonra kaçtı gitti ya kafası ya ayaklarıydı, acaba bişi oldu mu diye de korktum bu ara ben de de oluyor ben de 22. haftadayım

Ben de bastırmaya korkuyorum rahatsız ederim diye ama bugun biraz daha normale döndü aşırı sertlik değil her zamanki gibi dolaniyor hayırlı doğumlar olsun canım

Canım sagolasin bugün biraz daha normale döndü aşırı sertlik gitti normal olarak geziyor:)
Rica ederim canım ne demek ne güzel tecrübelerimiZi paylaşıyoruz sadece kendinizi yormamaya bakın oda bebişiniz için sürekli dinlenin hareketlerini duyun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…