Karından ultrason konusunda kafam karisik bi bakar misiniz ?

Dscover

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2021
12
6
6
Arkadaşlar merhaba ben bu hafta başında pazartesi günü 7 haftalik hamile olduğumu öğrendim sağlık ocağında kan verdim, daha sonra yine bu hafta perşembe günü hastaneye gittim karindan ultrason ile baktı kalp atışını dinledi Bi sıkıntı yok dedi güzel kalbide atiyo dedi her ay kontrole geleceksin dedi .. simdi sorum ben başka arkadaşlarıma danistigimda ilk muayenelerinde vajinal ultrason ile bakilmis ve benden hastanede tekrar kan almadılar ama çevremdekilere hastanede kan istemişler ve o ultrasonda bebegin cm olarak boyunu vs söylemişler ama bana böyle bisey söylenmedi bile Bi bilgim olmadığı için bende ne nedir bilmiyorum bilmediğim için bisey de soramadım Bi yardımcı olun nolur aklım takıldı kaç gündür ya

Karından gözükmesi daha gec oluyor, vajinal daha erken. Siz zaten 7 haftalık öğrenip karından kalp atışına kadar görmüşsünüzdür bu aşamada vajinal bakmasının ve tekrar kanda gebelik bakılmasının anlamı yok. İnşallah sağlıkla ilerlesin. Yalnız tam kan sayımı, toxoplazma falan bakılması gerekiyor bu aşamada diye hatırlıyorum onun için doktor bir şey demediyse sağlık ocağına gidebilirsiniz.

Ay sagolun cevap yazdığınız için icim rahatladı Bi nebze.. Ben zaten hastaneye giderken sıkıntı ediyordum kendimce vajinal bakarsa bebeğe bisey olursa diye düşünüyodum öyle bakmadı bu seferde çevremdekilerin anlattıklarından etkilenip bana niye öyle yapmadılar diye düşünmeye başladım :) ben sağlık ocağından aldığım kağıdı doktora gösterdim tamam dedi ultrasonla kan birbirini tutuyo dedi orada dediğiniz toxoplazma felan varmiydi bilmiyorum doktorda bisey demedi her ay gel dedi sadece Bi dahaki randevuyu 11 14 haftalar arasına ayarlicam ikili test yapılacakmış o zaman bakılır mi bilmiyorum ama sorucam kesin bu sefer herseyi öğrenip öyle gidicem inşallah :))

Vajinal baksa da bebeğe bir zararı olmaz ama geç öğrendiğiniz için gözüktü gözükmedi, bebek var kalp atışı yok diye stres olmadan her şeyi bir anda görmüşsünüz maşallah 🧿 sağlık ocağında muhtemelen sadece gebelik testi yapıldı, şimdi aile hekiminize bağlı hemşirenize gidip kalp atışı duyduğunuzu söylerseniz gebe kaydı açarlar size ve sizi belli periyotlarla tahlile vs çağırırlar.

Arkadaşlar merhaba ben bu hafta başında pazartesi günü 7 haftalik hamile olduğumu öğrendim sağlık ocağında kan verdim, daha sonra yine bu hafta perşembe günü hastaneye gittim karindan ultrason ile baktı kalp atışını dinledi Bi sıkıntı yok dedi güzel kalbide atiyo dedi her ay kontrole geleceksin dedi .. simdi sorum ben başka arkadaşlarıma danistigimda ilk muayenelerinde vajinal ultrason ile bakilmis ve benden hastanede tekrar kan almadılar ama çevremdekilere hastanede kan istemişler ve o ultrasonda bebegin cm olarak boyunu vs söylemişler ama bana böyle bisey söylenmedi bile Bi bilgim olmadığı için bende ne nedir bilmiyorum bilmediğim için bisey de soramadım Bi yardımcı olun nolur aklım takıldı kaç gündür ya
Benim de şu ana kadar hep karından bakıldı canım karından gözükmeyince vajinal bakıyorlar ama kalp atışını duyunca kan verdim testler yapıldı aslında yapılması gerekir seninde ya doktorunla konuş ya da sağlık ocağına söyle orada da yapıyorlar rutin testleri tsh ye filan bakılması lazım🥰 hatta benim rahim ağzımın uzunluğunun ölçülmesi lazım vajinal yoldan sorduğumda doktora 12. Haftada yapılacak dedi karından baktı ultrasonla

Sagolun ya valla .. Evet ben kan verdiğim gün bana gebelik kaydı açıldı bende düşündüm sonucu öğrenmeden nasıl başlatıyor ki diye :)) ordada doktorun dediğinin aynısı dendi 11 14 haftalarda 2li test ve 20. Haftalarda tetanoz aşısı olacak dediler Bi kadar o zaman ben pazartesi Bi giderim dediğiniz gibi çok sagolun Allah razı olsun ya❤🌸sizde sanırım hamilesiniz ve çok az kalmış Allah yardımcınız olsun sağ salim kucağınıza alın inşallah ❤🌸

Benim de şu ana kadar hep karından bakıldı canım karından gözükmeyince vajinal bakıyorlar ama kalp atışını duyunca kan verdim testler yapıldı aslında yapılması gerekir seninde ya doktorunla konuş ya da sağlık ocağına söyle orada da yapıyorlar rutin testleri tsh ye filan bakılması lazım🥰 hatta benim rahim ağzımın uzunluğunun ölçülmesi lazım vajinal yoldan sorduğumda doktora 12. Haftada yapılacak dedi karından baktı ultrason

Benim de şu ana kadar hep karından bakıldı canım karından gözükmeyince vajinal bakıyorlar ama kalp atışını duyunca kan verdim testler yapıldı aslında yapılması gerekir seninde ya doktorunla konuş ya da sağlık ocağına söyle orada da yapıyorlar rutin testleri tsh ye filan bakılması lazım🥰 hatta benim rahim ağzımın uzunluğunun ölçülmesi lazım vajinal yoldan sorduğumda doktora 12. Haftada yapılacak dedi karından baktı ultrasonla

Benim düşünceme göre pazartesi kan verdim ya perşembe kan istemedi ama kafama takilmisti tabi .. dediğiniz gibi yapicam sağlık ocağından sorucam herseyi çok sagolun Allah razı olsun ❤🌸

Tebrikler.

Gebelik süresince vajinal usg bakılması teklif edilirse peşinen korkmamanız için yazıyorum. Yüksek riskli gebeydim ve perinatoluğum 40 hafta boyunca vajinal usg ile de kontrol yaptı. Hiç bir sorun yaşamadım.

Sağlık ocağına gidip gebe olduğunuzu ve doktorunuzun tahliller istediğini söylerseniz onlar zaten rutin olan değerlere bakarlar. Siz de özeldeki doktorunuza götürürsünüz.

Sağlıkla kucağınıza almak da nasip olsun.

pazartesi kesin gidicem suanlik devlette muayene oluyorum degistirir miyim özele gider miyim bilmiyorum onunda araştırmasını yapıyoruz bakalım .. Çok sagolun Allah razı olsun ❤🌸

Back
X