Karışmalı mıyım?

Öyle ya da böyle 2 yıl üniversite okumuş. Yani çocuk değil kardeşiniz. Yok şehir dışına gitmesin, okumaz, yapmaz bık bık.. Kardeşiniz bile olsa kimsenin hayatında böyle doğrudan söz hakkınız olamaz, olmamalı. Kardeşinizin kendi hayatı. Batarsa da, çıkarsa da ona kalmış. Diktatör abla rolü kasacağınıza destekleyici abla olup, kararlarına saygı duymayı ve iyi günde kötü günde yanında olmayı deneseniz mesela?

Öyle ya da böyle 2 yıl üniversite okumuş. Yani çocuk değil kardeşiniz. Yok şehir dışına gitmesin, okumaz, yapmaz bık bık.. Kardeşiniz bile olsa kimsenin hayatında böyle doğrudan söz hakkınız olamaz, olmamalı. Kardeşinizin kendi hayatı. Batarsa da, çıkarsa da ona kalmış. Diktatör abla rolü kasacağınıza destekleyici abla olup, kararlarına saygı duymayı ve iyi günde kötü günde yanında olmayı deneseniz mesela?
Şu ana kadar onun için hep çabaladım koşturdum Ne diktatörlüğü aksine hiç sözüm dinlenmedi. O kadar sözümü dinlemiyorslar şimdi hangi üniversite daha iyidir falan diye tavsiye istiyorlar buna sinir oluyorum İşleirne gelen cevabı vereceksem varım ben burda

Şu ana kadar onun için hep çabaladım koşturdum Ne diktatörlüğü aksine hiç sözüm dinlenmedi. O kadar sözümü dinlemiyorslar şimdi hangi üniversite daha iyidir falan diye tavsiye istiyorlar buna sinir oluyorum İşleirne gelen cevabı vereceksem varım ben burda

Belki de problem oradadır. Sizde ablalıktan ziyade ebeveyn tavırları sezdim. Bu durumda da sözünüzün dinlenmemesi çok normal. Fikirlerinizi söz dinletmek için değil, yönlendirmek için söyleyin. Farkı göreceksiniz.

Benim de kardeşim var. Doğru ya da yanlış bir çok şey yapıyor. Başında zaten sözünü dinlemesini isteyen bir çift anne ve baba var. Ben de onlar gibi olursam, kim onun yanında olacak? Elbette ablası olarak kızdığım şeyleri çok oluyor. Ama daha çok arkadaşı gibi yaklaşıyorum ona ki, bana daha çok güvensin ve fikirlerime daha çok saygi duysun. Ablalık dominantlık olmamalı..

Belki de problem oradadır. Sizde ablalıktan ziyade ebeveyn tavırları sezdim. Bu durumda da sözünüzün dinlenmemesi çok normal. Fikirlerinizi söz dinletmek için değil, yönlendirmek için söyleyin. Farkı göreceksiniz.

Benim de kardeşim var. Doğru ya da yanlış bir çok şey yapıyor. Başında zaten sözünü dinlemesini isteyen bir çift anne ve baba var. Ben de onlar gibi olursam, kim onun yanında olacak? Elbette ablası olarak kızdığım şeyleri çok oluyor. Ama daha çok arkadaşı gibi yaklaşıyorum ona ki, bana daha çok güvensin ve fikirlerime daha çok saygi duysun. Ablalık dominantlık olmamalı..
Bana kalsa zaten bu kadar şeyden sonra hiç karışmam. Annem bile tavır alıyor ben karışmıyorum artık diyor, kardeşim anneme bağırır anne saymaz takmaz annem bile bıkmış, ki kardeşimin bana da yapmadığı kalmıyor ama ben koşturacakmışım Babam pişman olacak, bunu söylemeye korkuyorum, bu seer tutayım çenemi ne halleri varsa görsünler diyorum, ama babama da yazık. Arkadaşlarıyla konuşurken bile çocuk "yemişim okulunu, okula mı gidicem de benim derdim bu evden kurtulmak, ben zaten kabin memuru olmak istiyorum lise mezunu bile alıyolar, okuldan banane " diyor. Bunu açıkça söylüyor, sonra da size ne canım okumak istiyor diyor alay eder gibi

Bırakın kurtulsun o zaman evden. Belki gittiği yerde değişir fikirleri..

Kardesinden bu derece dusman gibi bahsetmen çok uzucu. Hiç bilemezsin yarinin ne getirecegini. Cook gordum böyle vurdum duymaz ama sonradan adam olanlarini. Sen destegine devam et bir abla gibi. Onun iyi olmasi senin ve ailenin cikarina

Çok samimi bir şekilde söylüyorum benim babam olsa haydi git derdi.Paranı da kazan okulunu da oku tek başına.Erkeksen yaparsın derdi bir de. Ertesi gün yolcu ederdi...
Allah yardımcınız olsun.Sen yardımcı olmaya çalışıyorsun ama anne babanın yeri ayrı ablanın yeri ayrı.Kesinlikle bu tarz konularda babalar daha etkili.Bana göre tabi. Sonuçta anneler daha duygusal oğlum biz senin iyiliğini istiyoruz falan der anne en fazla.Bağırsa etse de anne işte.Anne dayağı bile tatlıdır dokunmaz insana. Ama baba öyle değil.Ya da benim babam öyle değil.Senle öyle bir konuşur ki keşke bi posta dövseydi de bu lafları etmeseydi dedirtir yani babam :KK53: Ya bi de en son ikna olduğunu anlayınca falan konuşmanın sonunda gel bi öp babanı der :KK53:

Bir de kardeşle aranda gergin bir iletişim iyi değil bence. Ne yapmak istediğini vs. sorun.Laf arasında tabi.Kahvaltıda sohbet ederken falan.Hani belki o da bi çıkış yolu falan arıyordur. Size saçma da gelse hemen eleştirmeyin.Belki daha yakınlaştıkça sizin söyleyecekleriniz onu daha çok etkiler.
Ailece mi oturup konuşsanız ya da.Biz senin geleceğin için endişeleniyoruz.Seni iyi yerlerde mutlu görmek istiyoruz.Bizim de endişelerimizi anlayabilirsin sen de yetişkinsin artık gibi konuşmalar yaparak.

Back
X