Kariyer mi? Akademik Kariyer mi?

Aslında ben o ortamdan uzaklastigimda mutsuz olmaya başladım, halen okurum araştırırım. Ama özel sektördeki düzensizlikler seviyesiz ilişkiler bana göre değil sanki.
Akademik ilişkilerim iş ilişkilerinden daha güçlü ve sürdürülebilir. Özel sektör boğuyor beni cidden

Yani dediğim gibi akademik alan uzaktan kolay geliyor ama ben kolay olduğunu düşünmüyorum. Hiyerarşiye uymak, sonsuz bir öğrenme ve araştırma isteği, eve iş getirme durumu ve bu kadar çabaya rağmen az maaş. Bence az yani düşünsenize sabah 9 akşam 5 durumunuz yok her daim işinizle meşgulsünüz. Bu meslekten doyum almak için çok istemeniz ve kendinizi çok adamanız lazım. Kolay bezmeye ve bezdirilmeye müsait bir alan. Her mesleğin zorlukları var akademide de zorlanacaksınız sadece ilişkilerin iyi olması yetmez. En basiti bugün aranızın iyi olduğu bir hoca yarın KHK'yla atılabilir. Bence şu anki kariyerinizden daha zorlu bile olabilir, tezinizi bitirin ama bunu şu anki kariyeriniz için kullanın derim ben.

Yönetici pozisyonu için 4000 az bir rakam. 10.000 deseniz biraz daha düşünün derdim ama madem borç yok ve birikiminiz var içinizde kalmaması adına deneyin derim. Çünkü aile kurup hele bir de çocuk sahibi olunca bu hedefler biraz daha uzaklaşacak.

Teşekkürler cevabınız için, evet ben de riske edilebilir görüyorum bu yüzden. Bu arada müdür değilim, birim yonetisiyim. Maaşım o yüzden bu miktarda.
Özel sektörde yine iş bulabilirim gerekirse, ben de keşke demek istemiyorum bu yüzden. En azından önümüzdeki kışı evde geçirip şartları degerlendirebilirim

Akademik kariyer çok yıpratıcı ben olsam özelde devam eder ama canımı dişime takıp tezimi de yazardım. İşi bırakmadan yazmanız mumkun değil mi?

Meblağlardan konuşmayı sevmem lakin yazayım

Aldığınız miktar çok değil 2011 de o miktarı alırken işten çıkarıldım hem de somut bir gerekçe vs yok

Yeni iş de buldum ama daha alt fiyata daha üst pozisyonda

Hayat toz pembe değil ki çok genç değilsiniz yaşınız 30

Bu yaştan sonra akademide başlamak yorar sizi

Tezi bitirin ki evli değilsiniz yalnız yaşıyor ve biraz da birikiminiz var Zaman satın alın yani ev işi yemek vs gibi konularda hizmet satın alın

Hem iş hem tez bu seneyi geçirin

Sonra akademi aşkınız devam ederse de ona geçersiniz tabii uygun yer bulursanız

Bundan 15 yıl önce akademiye siyasi ve başka referanslar ile girilirdi hatta almazlar ama bizim elemanların iyi olduğunu almadıklarına pişman olacaklarını görsünler diye torpil yapılırdı

Şaka gibi ama bizzat yaşanmıştır Prof tiltli insanların ağzından çıkan cümlelerdir bunlar

Günümüzde iyice sıkılaştı gruplar keskinleşti yani X ile tez yazman Y nin sana düşman olup her işine taş koymana sebep olabilir ağzınla kuş tutsan yaranamazsınız

Ayrıca akademide tabiri caizse sağır, kör, dilsiz olacaksınız. Gururlu bir yapınız varsa sivrilirsiniz ve sizi sivrildiginiz yerden öyle güzel kazırlar ki! Kendine güven, size verilen işi verilen zamanda yapıp bitirmek, teslim etmek, hiç önemi yoktur. Öyle ay bu akşam şu dizim var oh mis gibi evime geçerim dizimi izlerim yok. Sürekli ama sürekli birşeyleri araştıracaksınız, çünkü her hafta geup toplantınız olur ve sunum yaparsınız ne yaptığınıza dair. Life long learning, yani hayat boyu öğrenmeye hazır mısınız? Bunlar cok önemli detaylar çünkü şeytan ayrıntıda gizli malesef.
Bakın ben idealimdeki mesleği yaptığım için çok mutluydum bundan 6 sene önce bu mesleğe başladığımda. Yaşıtlarım, dönem arkadaslarım dısarıda isim yaptıkları seviyelere geldiler. Ben akademiden devam ettim ama bir baktım ben ne kadar diretsem de son sözü hocam söylüyor, sizin hiç değeriniz yok. Sen git nasılsa senden cok var deniliyor, mobbing deseniz had safhada. Keşke dısardan bakıldığındaki gibi tez yazmaktan ibaret olsa bu işler ama öyle değil işte.
Herkesin yapıp altından başarıyla kalkabileceği bir iş değil. Hele bir de şimdi kadroya atanabilme sorunu var ciddi şekilde.
Şimdiki düzeninize zarar verecek bir adım atmayın derim ben

Akademik kariyerde de yöneticinizden belki bin beteri ile karşılaşabilirsiniz pek tabii...

Ola ki bir sene denediniz ama olmadı. İse geri dönüsünüz nasıl olacak?

Açıkçası düğün tarihiniz belli ise ve tarihleri uyuyorsa nikahtan sonra istifa edip tazminatinizi alın, sonra da iyi bir dil kursuna gidin ve tezinizi tamamlayın gibi bir öneri daha iyi geliyor.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim,
Ciddi bir yoğunluk oldu yazamiyoru. Ilk fırsatta donecegim :)

İnsanoğlu sahip olduğunun nankörü, ulaşamadığının hayranıdır.
Akademik kariyerde muhatap olacağınız amirlerinizin, şu andaki yöneticinizden farklı olacağını düşünmenizi safiyane bir iyi niyet olarak yorumluyorum.

Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 yıldır bu soru içimi kemiriyor :/
Özetle; Iyi bir işim ve ıyi bir gelirim var çok şükür. Ama özel sektör olduğu için sonsuza dek bu kadar sabırlı ve fedakar olamayacağım. Geri planda akademik birşeyler yapmayı çok istiyordum ama işle birlikte yürümüyor ne yazıkki. Yazmam gereken bir tez var ve yazanlar bilir öyle kolay bi iş de değil.

Şimdi benim sorum şu; Bir süre çalışmayıp tezimi yazmak ve akademik fırsatları takip etmek istiyorum. Bu arada dilimi de geliştirecek bir kursa gidebilirim. (Yaklaşık 1 yıl idare edebilecek kadar birikimim de var çok şükür, borcum da yok. Yalnız yaşıyorum tam çalışma ortamı yani)
Ama diğer yandan da çok emek verdiğim özel bir şirkette yönetici konumundayım, ekibimi yeni kurdum. Silip atmayı düşündüğümde çok üzülüyorum emeklerine.
Dipnot: Üst yöneticim egoist ve bağırmayı haklı olmak zanneden bir hasta. Henuz bana yapamadı ama yaparsa sakin kalmam, muhtemelen kovulurum :halay:

Akademik olarak da hicbir zaman kadro garantisi yok onu da biliyorum, ama keşke demek de istemiyorum. Ha bir de ben tezimi en gec 1,5 yıl içinde teslim edemezsem okuldan atılıyorum, tüm emeklerim çöpe gidecek :KK51:

Nişanlıyım ve nişanlım tez konusunda sonsuz destek. Dünyanın binbir türlü hali var, tezini yaz ne gerekirse ben yanındayım diyor çok şükür. Evde biraz sıkılacağım ama spora yüzmeye filan gider dağıtırım kafami.

KK'nın sevgili ve akıllı hanımları, siz olsanız ne yapardınız? Hadi bana da bi derman oluverin :KK49:

Merhaba benim alanım ve işim o yüzden hemen cevaplayayım :)

30 yaşındasınız sanırım, bu demek ki epeydir özel sektörde ve işinizle ilgili tecrübeniz var yöneticiymişsiniz.

Akademik olarak ilerlemek istediğiniz alan ne? Bu en önemlisi..

Ben de 31 yaşında bitireceğim doktoramı lisanstan sonra hiç ara vermeden devam ettim başından beri odağım buydu çünkü. Türkiyede çok az dr programına sahip, akademik olarak aç olunan bir anabilim dalında çalışıyorum. Bu yüzden doktorayı bitirmem aciliyetle isteniyor bölümümüzde öğretim üyesi açığımız var. Benimle aynı dönemde başlayan arkadaşımınsa kadro problemi var, bir türlü atanamıyor. 22 yere başvuru gönderdi, 90 yds 80 e yakın ales puanlarıyla araştırma görevlisi kadrosuna giremiyor bir türlü nasip olmadı. Akademik bilgisi de gayet iyidir ve kendini lisanstan beri bu alanda yetiştiren bir arkadaşımdır üstelik.

Doktora bitince dr. öğretim üyesi olabilir ancak kendi alanında çok mezun var ve şu an norm kadro olayı olduğu için üniversitelerde her üniversiteye kabul edilmesi de zor sınırlama getirildi alımlara. Sizin bölümünüz de çok mezun v eren bir bölüm mü? Öyleyse uzun süreleri göze almak gerekebilir. Hadi diyelim bekediniz, o arada yüksek lisans tezinizi doktoranızı bitirmeye çalıştınız, süreç yıprattı işinize geri dönmek istediniz özel sektörde tezli yüksek lisans ve doktora yapmanızın pek kıymeti olmuyor.

Üst yöneticinizden bahsetmişsiniz. Okul süresince daha beterlerini kendi bölüm hocalarınızdan görmeniz çok yüksek ihtimal. Maalesef burada da mobbing var hem de alası... Evlenmenden çocuk yapmana kadar karışmayı hak gören hocaların var. Senin özel durumun maddi durumun onları hiç ilgilendirmiyor ben istiyorum ve yapacaksın minvalinde konuşan da çok.

Bu arada tezini muhakkak bitir atılmadan emek vermişsin o kadar nişanlın da destekmiş ne kadar güzel.
Akademiden devam etmek için de iyice düşün derim, ben olsam onca yıllık tecrübemi bırakıp akademiye geçmezdim özellikle çok belirsizlik varsa. Ha yazdığım bu sıkıntılardan sanılmasın ki işimi sevmiyorum tam tersi, lisanstan beri hayal ettiğim şeyleri sektirmeden yaptım yapacağım da. Her hafta kendi şehrimdeki okulda çalışıp doktora programı Türkiyede sadece 3-4 üniversitede açıldığı için 11-12 saat uzaklıktaki başka bir üniversiteye gidiyorum haftanın 2 günü. Bu arada evliyim, neyseki eşim de aynı işi yapıyor yoksa anlaşmak çok zor. Aileyi ev hayatını filan bir kenara koyuyorsun böyle dönemlerde. Tüm bunları göze alacak kadar istiyorsan kalbinin sesini dinle ve yap derim. Ama böyle bir kararı almadan önce artı ve eksileri iyice değerlendirmekte fayda var. Hayırlısı olsun hakkınızda:)

temel bilimlerde akademik kariyer fikri bana cok heyecan veriyor,
keske imkanim ve de zekam yetse, fizik alaninda master doktora yapmak isterdim.

ama pratik bilimlerde sahada olmak kesinlikle daha guzel.
Mesleginiz ne bilemem ama ozel sektor korkutmasin bence sizi, aksine cok fazla firsat oldugu icin cekiyor bile insani.

Ama simdi devam eden bir master ya da doktora var sanirim, ve is hayatina bir yil ara verip tamamlama imkani var.
Ben isle birlikte yurutemeyip masteri yarim birakanlardanim ve cok pismanim, keske o donem ise ara verseydim de masterimi bitirseydim diyorum, simdi de geri basa donmek zor geliyor acikcasi.

O sebeple size en azindan su an basladiginiz isi bitirmenizi onerecegim, sonrasinda akademik kariyer mi saha mi derseniz saha derim.

Back
X